ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница

И сини, и червени, и националисти искаха, но няма
Обновена: 5 окт 2011 10:09 | 5 окт 2011 10:09,
160
ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница
Снимка: Булфото

С 46 гласа "за", 68 „против” и 12 въздържали се парламентът отхвърли идеята на Синята коалиция за създаването на Временна анкетна комисия, която да провери действията на МВР и на правителството по време и след трагедията в село Катуница.

Зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев обясни пред депутатите, че парламентът трябва да застане в центъра на консенсуса между всички институции, за да предотврати по-нататъшното разгаряне на конфликта.

Още по темата
„Различни са оценките на премиера и вътрешния министър за действията на органите на реда при случая в Катуница и случилото се след това”, каза Методиев.

По думите му целта на временната анкетна комисия е да анализира действията на МВР, както и да провери защо жалбите, подадени срещу Кирил Рашков, не са били разглеждани, както и дали е имало политически чадър, възпрепятстващ проверка на доходите му.

Левият му колега Михаил Миков заяви, че случаят в Катуница не е бил решен, защото изпълнителната власт е имала желание да го прикрие, както и да прикрие лицето, извършило престъпление.

„В гражданите все повече се налага убеждението, че случаят бе симулиран”, коментира Михаил Миков.

Управляващите отхвърлиха и две предложения на „Атака“, отново свързани с размириците в Катуница.

Първото бе за изслушването на вътрешния министър Цветан Цветанов за убийството на 19-годишния Ангел Петров, а второто – за премиера Бойко Борисов да обясни за напрежението в Катуница и да отговори на същия въпрос – за убийството на момчето.

„Не случайно България влезе във всички световни новини – заради това убийство, и затова Борисов трябва да дойде”, аргументира се проф. Станислав Станилов от „Атака”.

Управляващите обаче бламираха всички исканията и на сини, и на червени, и на националисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРАВИЛНО.ЖЕЛАЯ НА ГЕРБ И ВТОРИ МАНДАТ АКО ВСЕ ТАКА РАБОТЯТ......ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ЗА ПОГРЕБЕНИЕТО НА БСП-МАФИЯТА НА 24 ОКТ.ГОЛЯМА ВЕСЕЛБА ЩЕ ПАДНЕ...ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ НА КОРЕМ...ПЕСНИ, ТАНЦИ, РЪЧЕНИЦИ, КЮЧЕЦИ.....ДА ИМ Е ЧЕСТИТО ...АМИН.
76
6
 
2
 
! Отговори
поля преди 12 години
Или пък ако се разследва случая, могат да излезнат кой знае какви нещица и за други хорица освен от Герб. И много просто, не отиват на заседанието, знаейки че Герб ще са мнозинство и знаейки, че ще гласуват против. Така остава простия факт че Герб са отхвърлили искането. И мафията-опзиция остава чиста. НО не всички сме прости, макар че много хора има прости
75
1
 
4
 
! Отговори
Гатака преди 12 години
До тези, които слагат минуси на поста ми.Да,знам, че и вие не по - зле от мен знаете, че само Алексей ви лекува!Затова цъкайте минуси, белким се размине!Засега, според социолозите имате добър шанс да отървете кожите!Наслаждавайте се на шанса, докато е все още на ваша страна.
74
1
 
13
 
! Отговори
Е СВЕТНА ЛИ ВИ ? преди 12 години
ТОТАЛИТАРИЗМА И АВТОРИТАРИЗМА НА БОЙКО С КЛЕКАТА МУ ГЕРБ Е СЪВСЕМ НАЛИЦЕ. ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВА КОЕТО ЧЕТЕМ ТУК НЕ Е НЕОБХОДИМО.БОЙКО СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО СТАЛИН , ЛОШО ЧЕ И ПОЛИЦИЯТА , КОЯТО ВЕЧЕ Е МИЛИЦИЯТА НА БОЙКО И ЦЕЦО ДЕЙСТВА СЪС СЪЩИТЕ СТАЛИНИСТКИ МЕТОДИ НО МАЛКО ПО МОДЕРНИ.АКО ТЕЗИ НЕ СИ ОТИДАТ ВЪЗМОЖНО НАЙ-СКОРО , НЕ ШЕНГЕН , АМИ ЕС ОТНОВО ЩЕ ВЪВЕДЕ ВИЗИТЕ ЗА БЪЛГАРИ - ЩЕ НИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ЕС. ТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ - ДА СИ ХОДЯТ .............
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гарван гарвану око не вади
72
2
 
14
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Кабинетът не само че няма да повтори мандата си, но дори няма да го довърши, защото ще загуби тези избори, и то с много. Номерът с фалшификацията на изборите няма как да мине, така че престанете да подготвяте фалшификацията, като спамите, как ГЕРБ печелел и повтарял мандати. Никой не ви вярва. Няма как да легитимирате фалшификация. Ако се опитате да приложите този план, и кучетата ще разберат. Анджей Васик- международен наблюдател за Източна ЕвропаЩе повторят мандата, ама в Централния.
71
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА ГЕРБ-САМО МАЧКАНЕ НА ВСИЧКО МАФИОТСКО И КОМУНИСТИЧЕСКО.
70
5
 
5
 
! Отговори
Гатака преди 12 години
ГЕРБ, аз наистина съм убеден, че вас само Алексей Петров ви лекува!
69
11
 
3
 
! Отговори
истината преди 12 години
МАФИЯТА СЕ ОБЕДИНЯВА СРЕЩУ ГЕРБ----НИЩО НОВО.ТЕ ОЩЕ НА ВОТА ЗА НЕДОВЕРИЕ СЕ РАЗКРИХА ЧЕ СА ЕДНО ЦЯЛО--БСП,СДС,ДПС И РЗС.ВЕЧЕ ЗА НИКОГО НЕ Е ТАЙНА.
68
5
 
7
 
! Отговори
Гатака преди 12 години
Виж, аз харесвам Светльо, но помисли, ако Светльо случайно стане Президент, ГЕРБ ще го размажат и подчинят на втория ден, за жалост това е грозната истина!
67
0
 
12
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
Да, абсолютно си прав,когато репресията стане тотална и нетърпима, единствената възможна реакция е неизбежна отбрана!
66
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СВЕТОСЛАВ ВИТКОВ - ПРЕЗИДЕНТ! 20.
65
0
 
15
 
! Отговори
на чичко полицай преди 12 години
И какво като Ip-то ми е в списъците на полицията? Какво ще ми направят повече от това да гледам безучастно как убиват България, как ми отнеха правата, как безчинстват като башибозук? Светът е широк, правителството вече няма никаква подкрепа от вън - нито от САЩ, нито от Русия, нито от ЕС.Чичко полицай, виж ми IP-то и действай! Съсипвай, обиждай, тормози ме. Не ме е страх и няма от какво да ме е страх. С какво ще ме уплашиш, което не си ми напСтрахливите свършиха вече, защото ножа опря до кокъла
64
0
 
2
 
! Отговори
допълнение към 53 преди 12 години
Не само даренията, ами и таксите от фирмите, които сами се охраняват, защото полицията няма ресурс.
63
3
 
3
 
! Отговори
....? преди 12 години
КрАТУНИЦА,КРАТУНИ ...?
62
2
 
16
 
! Отговори
Гатака преди 12 години
Иначе съм на 100% съгласен, че случая на ГЕРБ не е политически, той е криминален!
61
0
 
19
 
! Отговори
поля преди 12 години
Имаме 240 нардни представители. След като половината не са били на заседанието, защо Днес бг казвате че ГЕРБ е бламирала?? Те сами са се бламирали. Ако толкова им пука за България и за Ангел щяха да са на работа днес!!!! Мно ясно че Герб не искат денонощно да се обясняват преди избори. Никой не мечтае Волен и Мая Манолова да му крещят в лицето, борейки се за кокала.
60
1
 
17
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Абсолютно си прав! Форумните уши дебнат денонощно кой какво пише и дали не пише нещо лошо срещу тиквата. Ама как да напишеш нещо хубаво за човек който нонстоп си показва простотията? Към това може да добавим че всичко е само на приказки при този човек - и досега няма нито един осъден от предишната тройна коалиция - няма и да има!
59
8
 
4
 
! Отговори
Гатака преди 12 години
Аз лично харесвам друг кандидат за Президент, не Алексей, но осъзнавам, че няма изход от ситуацията и затова съм склонен да подкрепя единственото възможно решение на проблема ГЕРБ.
58
3
 
17
 
! Отговори
Бойко спасявай се преди 12 години
Бойко,примката около врата ти се затяга смъртоносно !. Фактите срещу теб явно са ужасни . Бойко,предприеми единствения ти спасителен шанс за теб . Веднага си дай оставката и напусни страната в посока която ти си избереш. Есента ще е късно Боче,много- много късно. Когато потънеш окончателно шепата ти "лакеи" първи ще се отрекат от теб и ще те замерат с камъни. Боче,спаси поне малкото което можеш да спасиш- ЖИВОТА СИ.