ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница

И сини, и червени, и националисти искаха, но няма
Обновена: 5 окт 2011 10:09 | 5 окт 2011 10:09,
160
ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница
Снимка: Булфото

С 46 гласа "за", 68 „против” и 12 въздържали се парламентът отхвърли идеята на Синята коалиция за създаването на Временна анкетна комисия, която да провери действията на МВР и на правителството по време и след трагедията в село Катуница.

Зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев обясни пред депутатите, че парламентът трябва да застане в центъра на консенсуса между всички институции, за да предотврати по-нататъшното разгаряне на конфликта.

Още по темата
„Различни са оценките на премиера и вътрешния министър за действията на органите на реда при случая в Катуница и случилото се след това”, каза Методиев.

По думите му целта на временната анкетна комисия е да анализира действията на МВР, както и да провери защо жалбите, подадени срещу Кирил Рашков, не са били разглеждани, както и дали е имало политически чадър, възпрепятстващ проверка на доходите му.

Левият му колега Михаил Миков заяви, че случаят в Катуница не е бил решен, защото изпълнителната власт е имала желание да го прикрие, както и да прикрие лицето, извършило престъпление.

„В гражданите все повече се налага убеждението, че случаят бе симулиран”, коментира Михаил Миков.

Управляващите отхвърлиха и две предложения на „Атака“, отново свързани с размириците в Катуница.

Първото бе за изслушването на вътрешния министър Цветан Цветанов за убийството на 19-годишния Ангел Петров, а второто – за премиера Бойко Борисов да обясни за напрежението в Катуница и да отговори на същия въпрос – за убийството на момчето.

„Не случайно България влезе във всички световни новини – заради това убийство, и затова Борисов трябва да дойде”, аргументира се проф. Станислав Станилов от „Атака”.

Управляващите обаче бламираха всички исканията и на сини, и на червени, и на националисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
10
 
! Отговори
ДО 93 преди 12 години
И кой ще ти позволи,като забраниха "УЖ"---подстрекателствата ,за недосегаемите ------политици и *** ,от един дол дренки ...?
96
2
 
21
 
! Отговори
Снегът беше в кръв85 преди 12 години
Не Миков преби хората на 14 януари. Миков и Бойко по сигнал на Бойко пребиха хората, по-точно децата ни. Митинга си вървеше добре, докато кмета на София Бойко не каза, че го забранява, защото имало сигнал за бомба. Тогава полицията настъпи срещу хората. Биха от Борисовата градина до БНБ. Вадеха хората от магазините, от кофите за *** даже и ги пребиваха с палките и арестуваха с белезници. Свидетел съм. Бойко с Миков пребиха хората зверски. Биеха момичета по 40 кг., напълно случайни минувачи.
95
9
 
6
 
! Отговори
поля до 88 преди 12 години
Не съм член на Герб, симаптизант съм ..все още/ Но се дразня, когато се изопачават фактите и ми е унизително каква предизборна кампания се провежда в мойта България, ясно ли ти е нециганино?
94
13
 
3
 
! Отговори
следва...! преди 12 години
Гласуват роми ,турци, опозиция,ДСБ,СДС,Янета, Манета,НДСВ, ДПС.....и ...........БАЛОТАЖ,след което излизат БЪЛГАРИТЕ И......ПиЧЕЛИ ---ГЕРБ!ФАКТ...!
93
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Референдум за Народен съд за всички политици от прехода!!!
92
3
 
14
 
! Отговори
Гатака преди 12 години
Ето Ви борбата на ГЕРБ с престъпността "Няма как да се отнемат имотите на "цар" Киро", това е становището на новоназначения от ГЕРБ Председател на Комисията за отнемане на незаконното имущество, защото не бил приет законопроекта на кандидата на ГЕРБ за Вицепрезидент Маргарита Попова.Ха сега прочетете подтекства, в контекста на новината, под която коментираме и дерзайте!
91
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... ГЕРБ не допусна ...Що за глупост?Мутромилиционерите трябва да ядат шутове за много неща, но за това - не!Като "всички останали" са "за" комисията, включително и хората на Болния, как биха могли да им се "опънат" гербавите с техните 70-80 гласа в НС?Явно не са искали истински да се разрови гюбрето, а присто правят поредния ЦИРК!
90
3
 
22
 
! Отговори
Краха Герб преди 12 години
България в ценови шок,икономическа стагнация и финансов колапс. И това откакто Борисов дойде на власт. Ето някои сравнения на цените преди тиквата крадлива и сега....Бензин преди 2 години 1.74 лв. сега 2.44 лв. Хранителните продукти за 1 год. 80 процента увеличение. Цигарите с 40 процента,услугите между 50 и 60 процента. Ток,газ,горива драстично нагоре. Това е просто - кошмара е пълен. ОСТАВКА БОКО ТИКВА - ОСТАВКА И СЪД !
89
7
 
1
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
....и какво откраднаха ,като то нямаше нищо----- след 12 без 5 ....?Ако ти говори нещо!
88
0
 
4
 
! Отговори
до поля преди 12 години
За какви мои хора иде реч ?????? Партията от която съм няма парламентарно представителство ....... къде да ходи ???????? Поля , вси пак е хубаво че ето - ти си един член на ГЕРБ от *** произход , но все пак достатъчно образован ..........дано има повече такива като теб. Поздрави на теб и пратията-майка ГЕРБ
87
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв ти Бойко, точно Уплашко си е този!
86
0
 
10
 
! Отговори
СЕГА! преди 12 години
Партизан за Бойко се стяга ...!
85
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
михов преби хората през неговия мандат, незнам колко нагъл трябва да си за да говориш
84
1
 
21
 
! Отговори
Те това е преди 12 години
Един от кометиращите тук по- долу бе написал " тежко и горко на България с това управление, Борисов няма подкрепата вече нито на ЕС ,нито на САЩ"...И е абсолютно прав......ето истината и кошмарните факти докъде ни докара най- крадливото правителство в историята на България..........Борисов се свлече на европейското дъноВсички в ЕС сочат България като прокажена заради закриляната от властта организирана престъпност и корупция.България вече няма приятели в ЕС.Този момент настъпи завчера, когато в Брюксел външните министри на 25 държави от ЕС заговориха на висок глас за хроничните недостатъци на България и никой не ни защити.Съветът на ЕС по общи въпроси не само одобри последния доклад на ЕК по правосъдие и вътрешни работи, но и пое щафетата от еврократите да критикува остро властта като неспособна да се справи с проблемите.
83
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЛ. ПЕТРОВ И ГОЦЕ ЩЕ ДЕЛЯТ ЕДНА КИЛИЯ СЛЕД ИЗБОРИТЕ.ТОВА Е НЕИЗБЕЖНО СЛЕД ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА,КРАЖБИТЕ НА МИЛИАРДИ И УБИЙСТВАТА ЗАД КОИТО СТОЯТ ТЕ ДВАМАТА---АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ И ГОЦЕ-БРАКОНИЕРА.ЖЕЛАЯ ИМ ГО ОТ СЪРЦЕ.
82
4
 
1
 
! Отговори
поля до 81 преди 12 години
А твойте чисти бели хора що не отидоха на работа за да спечели мнозинството?? Щото твойте хора са толкова гнили, че мирише, за тва
81
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** , наречен цар Киро е почетен член на ГЕРБ. ТОЗИ ВЪПРОС ЩЕ БЪДЕ ЗАДАДЕН ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ТРИБУНА - И С ТОВА ГЛАСУВАНЕ ГЕРБ СЕ ОТТЪРВАХА ОТ НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ. Та как да наричаме партийната маса на ГЕРБ - Гербери ли или Герцигани ???????
80
0
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Който не иска този случай , / който за съжаление не е последен - наскоро в Модерното роми пребиха отново невинни хора дръзнали за защитят имота на възрастна жена /, да се разнищи и се накажат съответните служби е ***, който си мисли, че на него такива неща никога няма да се случат! Поне за такива случаи трябва да сме обединени, а не разединени на сини и червени и всякакви други. Преди всичко сме хора не забравяйте! Този случай показа, че нямаме държава и служби, които да ни защитят при кризисна ситуация! Случката безспорно е криминална, но решенията с които трябва да се противостои и направи така, че да не се повтарят такива случаи безспорно са политически. МВР, Министерство на правосъдието и Финансовото министерство не са си свършили работата.
79
1
 
19
 
! Отговори
Излъган преди 12 години
Преди 2 години аз и моето семейство гласувахме за Герб. Очакванията ни бяха огромни,да бъдат едни честни,морални управленци, за които главната цел ще бъде благосъстоянието на хората и ще спрат огромните кражби. А какво стана ?. От 2 години кражбите са в невероятни размери,повсеместна корупция,ченгетата заплашват хората и се мислят за недосегаеми. Поне така е в нашия град. Срещнах 1 път областния координатор на Герб и го попитах за всичко това. Той се усмихна и ми отговори така "За нас да е сполуката за вас да е поуката"
78
1
 
1
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
аЛ. ПИТРОф,20 г.УПРАВЛЯВАШЕ ,Е.... ОЩЕ 20 г.....ЛИ?