ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница

И сини, и червени, и националисти искаха, но няма
Обновена: 5 окт 2011 10:09 | 5 окт 2011 10:09,
160
ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница
Снимка: Булфото

С 46 гласа "за", 68 „против” и 12 въздържали се парламентът отхвърли идеята на Синята коалиция за създаването на Временна анкетна комисия, която да провери действията на МВР и на правителството по време и след трагедията в село Катуница.

Зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев обясни пред депутатите, че парламентът трябва да застане в центъра на консенсуса между всички институции, за да предотврати по-нататъшното разгаряне на конфликта.

Още по темата
„Различни са оценките на премиера и вътрешния министър за действията на органите на реда при случая в Катуница и случилото се след това”, каза Методиев.

По думите му целта на временната анкетна комисия е да анализира действията на МВР, както и да провери защо жалбите, подадени срещу Кирил Рашков, не са били разглеждани, както и дали е имало политически чадър, възпрепятстващ проверка на доходите му.

Левият му колега Михаил Миков заяви, че случаят в Катуница не е бил решен, защото изпълнителната власт е имала желание да го прикрие, както и да прикрие лицето, извършило престъпление.

„В гражданите все повече се налага убеждението, че случаят бе симулиран”, коментира Михаил Миков.

Управляващите отхвърлиха и две предложения на „Атака“, отново свързани с размириците в Катуница.

Първото бе за изслушването на вътрешния министър Цветан Цветанов за убийството на 19-годишния Ангел Петров, а второто – за премиера Бойко Борисов да обясни за напрежението в Катуница и да отговори на същия въпрос – за убийството на момчето.

„Не случайно България влезе във всички световни новини – заради това убийство, и затова Борисов трябва да дойде”, аргументира се проф. Станислав Станилов от „Атака”.

Управляващите обаче бламираха всички исканията и на сини, и на червени, и на националисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е тотален провал на МВР!Не защото горяха къщи а защото при наличие на десетки жалби, при положение че "царската" свита е заявила ясното си намерение да УБИВА и отправила съвсем ясни заплахи ПОЛИЦИяТА НЕ СИ Е МРЪДНАЛА ПРЪСТА!И какво след 1 седмица арезстуват някои си заради заплахи за убиисто! Ами то не са заплахи господа Офицери - то си е чисто ПОРЪЧИТЕЛСТВО ЗА УБИИСТВО! За това цялото МВР трябва да се измете защото много хорат там са забравили за какво им се плаща и кого трябва да защит
56
1
 
16
 
! Отговори
Боче май ще боли ? преди 12 години
Изявление ВЧЕРА ОТ предизборния щаб на кандидат - президента Петров. Горкия Бойко,можем да си представим какво му е на душата в очакване !Обстоятелството, изяснено от оповестените телефонни разговори с Ваньо Танов, че лично Борисов разпорежда прекратяването на митническа проверка срещу определен бирен бос, макар и да доказва престъпление по служба и търговия с влияние, е най-малкият проблем на премиера. Защото предстои оповестяване на отношенията и разговорите му с още по-знакови олигарси на прехода.
55
2
 
10
 
! Отговори
Гатака преди 12 години
Алексей знае много други неща за "антикомуниста" Бойко, който освен "антикомунист" е и "борец срещу корупцията, както и срещу контрбандата, както и срещу наркоразпространението", обаче за разлика от останалите кандидати, той има и много сериозен личен мотив срещу Бойко. Ей те това е решението!
54
11
 
5
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Случаят не е политически, а криминален. Няма какво да се разследва...
53
1
 
25
 
! Отговори
МВР-Пресцентър преди 12 години
"Министър Цветанов разпореди да припомним, че даренията за МВР се внасят до всяко 5-то число на месеца. На закъснелите ще бъдат наложени санкции!"
52
1
 
22
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Ами да ни подслушват,нека да ни тъпчат,да ни ограничават човешките права и лични свободи . Ще си берем гайлето. Защото Бойко правилно го каза. Сами сме си виновни. НИЕ СИ ГО ИЗБРАХМЕ
51
1
 
24
 
! Отговори
ПАЗЕТЕ СЕ ХОРА преди 12 години
Хора,почти всички коментиращи тук,а и не само тук а изобщо в нет- пространството изказват негативно мнение и изпитват ненавист към управляващата в момента така нарекла се партия Герб. Но наистина е опасно. Преди няколко дни познат и неговото семейство пострадаха ужасно,а бе активен коментиращ в блогове и социални мрежи. Наистина може би си мислите че положението е както минали години когато живеехме при демократични правителства,сега искрено ви казвам че не е така....ТОВА Е ИСТИНАТА,ФАКТИТЕ СА УЖАСНИ И КОШМАРНИ. НАИСТИНА СЕ ПАЗЕТЕ......Внимание: ГДБОП шпионира кой какво пише срещу властта в интернет.ГДБОП рови кой си е позволил да пише в интернет срещу ГЕРБ и хора от властта.Това става ясно от скандално писмо, подписано лично от зам. директора на ГДБОП комисар Братоев.С него се изискват айпи адресите и логовете на хора, които са писали коментари под две журналистически разследвания за конфликт на интереси на хора от изпълнителната власт.Разследванията са публикувани от топ разследващата журналистка и върл душманин на всички далавери в държавата Светлана Баталова през февруари. От тогава коментарите под тях не спират, като последните са от 27 август т.г.: Възмутително! Докога в България простотията ще бъде управляваща?! Събудете се хора! Нека изметем всички тези *** от всички постове! Време е за революция!ГДБОП вероятно след като успешно пребори организираната престъпност, тръгна да търси кой пише срещу властта в интернет форуми, вместо да се заинтересува как се разпределят милионите евро по проектите и огромните кражби при това управление.
50
1
 
18
 
! Отговори
Антикомунист ааааааа преди 12 години
Бойко Методиев Борисов ,Цветан Цветанов заедно с Богомил Бонев са едни от най- младите комунисти в България,станали членове на БКП още на 18 годишна възраст. През 1990 г. Борисов напуска пожарната защото отказва да се деполитизира с думите " За мен партията- майка която обичам е по важна от моята служба". А сега антикомунист.....Гнус ме е от подобни "хора" .За такива има само едно определение - ЛИЦЕМЕР, ЗАВЪРШЕН,НАГЪЛ,БЕЗСКРУПУЛЕН ЛИЦЕМЕР !
49
1
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Да ходиш на работа когато си поискаш и да получаваш над 2600 лв. месечна заплата, ей на това му се казва пашалък. Българските депутати не заслужават да бъдат нито български, нито депутати защото не им пука за собствените им избиратели, а работят единствено за корпоративни интереси и за свои лични такива.
48
5
 
7
 
! Отговори
гатака преди 12 години
Да помислим трезво! Кой е в състояние да се противопостави успешно на ГЕРБ и специално на Борисов?! Единствено Алексей Петров би могъл да го направи ефективно, не че няма други добри кандидати, но представете си Кунева срещу Бойко, Калфин срещу Бойко, Волен срещу Бойко - нищо няма да излезе! Наистина смятам, че България се нуждае от радикално решение, за да избегне най - лошия сценарий. При това нямаме право на много опити, имаме само един, максимум два и после ще е късно!
47
3
 
18
 
! Отговори
Катя преди 12 години
Всичко ще се разкрие, колкото и да се криете и да избягвате разследвания. Истината винаги излиза наяве. Скоро ще се разкарате от властта и кирливите ви ризи ще лъснат до една...
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък предлагам да направим комисия за контрол на народното събрание. Всеки ден дежурни граждани на входа - кой е в час и кой отсъства...и защо... И всеки един да доказва произход на стотинките си за всяка една баничка и кебапче. На ТЯХ им трябва много строг контрол, щото лесно се пускат по наклонената рашковска плоскост.
45
19
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Гледам тук коментарите,чета и се мая. Герб щял да загуби изборите . Абе да ви светна накрая та да млъкнете всички тук и да подвиете опашки. 5.500 000 гласподаватели,гласуват винаги около 55- 60 процента,тоест 3 милиона. Дори и 1 Българин да не гласува за нас, ние имаме сигурни 800 000 ромски гласа и 600 000 от етническите турци . Така че от 3 милиона гласуващи имаме милион и 400 хиляди. Така че нашия кандидат Роско Плевялията може още на 1-ия тур да го обявим за нашия президент. ГЕРБ - ПОБЕДА
44
3
 
15
 
! Отговори
Истината преди 12 години
ИДВАТ ТЕЖКИ ДНИ ЗА ПРЕМИЕРА НИ - МУТРА. ЗАКРИЛНИКА НА НАРОДА АЛЕКСЕЙ НЯМА ДА ОСТАВИ БОКО БЪДЕТЕ СИГУРНИ В ТОВА.......ИСТИНСКАТА ОПОЗИЦИЯ Е ИМЕННО ПЕТРОВ....Алексей Петров заплаши премиера с физическа саморазправа.Господин премиер, вие ще бъдете наритан в прекия и косвен смисъл на думата, са думите на Алексей Петров с които той се закани на премиера, пише електронното издание на в. Монитор.Заканата прозвуча след излизането на Петров от сградата на Националната следствена служба вчера, където Трактора беше привикан, за да чуе за новите четири тома с доказателства срещу него.
43
23
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Всички, които са против ГЕРБ са долни комунисти!Гарантирано от ГЕРБ!
42
0
 
19
 
! Отговори
Спонсор на МВР преди 12 години
Никой няма право да разследва плицията. Ако някой иска полицията да го пази трябва да заплати съответната сума под формата на дерение.
41
1
 
27
 
! Отговори
мирко преди 12 години
Ако някой някъде убиваи български деца затрива,ако дете с микробус прегази - родната полиция го пази.Припев: Хора, не палете Киро,хора, запомнете ни добре!Вие ще сте бити и прибрани,в РПУ на МВР.
40
0
 
16
 
! Отговори
А спомня те ли си.. преди 12 години
Кой подпали Райхстага? Пардон, Палатите на" Цар Киро" ? Още веднж, Мил пардон г-да от ГЕРБ.
39
0
 
19
 
! Отговори
Друго не остана преди 12 години
Ще се бием! Друго не ни остана!
38
0
 
31
 
! Отговори
Замесени преди 12 години
След като не допусна комисия за разследване, това означава само едно - те са замесени в това откъм виновната страна и то много!Но в Библията е казано. "Няма нещо скрито, което да не се открие." (Евангелие от Матей).