Николай Младенов: Започва нова ера за Либия

Външният министър с изявление след новината за смъртта на Кадафи
Обновена: 20 окт 2011 19:50 | 20 окт 2011 19:48,
107
Николай Младенов: Започва нова ера за Либия
Николай Младенов. Снимка: БТА

"Със смъртта на Муамар Кадафи започва нова ера в историята на Либия. Надявам се, че краят на бившия либийски лидер ще предвести и края на страданията на либийския народ, както и началото на нова епоха, в която либийските граждани ще живеят без страх и унижения в обединена и просперираща държава."

Това се посочва в изявление на министъра на външните работи Николай Младенов, разпространено от МВнР.

"Днес Либия е свободна и нейното бъдеще е в ръцете на либийския народ", каза министърът.

"Призоваваме Преходния национален съвет и всички либийци да удвоят усилията си за постигане на национално помирение, за да се заличат всички рани и травми от управлението на Кадафи и от жестоките репресии срещу собствения му народ", се посочва още в съобщението.

Още по темата
20 окт 2011 14:37
142

Николай Младенов декларира, че страната ни е готова заедно с международната демократична общественост да окаже пълно съдействие на либийския народ по трудния му път към свобода и демокрация.

"Стотици българи – лекари, инженери, медицински сестри, през годините свързаха живота си с либийския народ. Дори в най-тежките моменти през последните месеци на режима, нашите съграждани работиха в Триполи, Бенгази и в цяла Либия, изпълнявайки хуманитарния си дълг.

Преди 12 години диктаторът инициира политически процес срещу българските медицински сестри, подложи ги на мъчения и унижения. В последните си месеци той подготвяше нов процес срещу български лекар, но този път бруталният му опит беше осуетен", се посочва още в изявлението на Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм фен на Кадафи...но сега либийците ще разберат кон боб яде ли? Да им е Честита Демокрацията и Свободата на словото!
99
0
 
3
 
! Отговори
( преди 12 години
*** ***....
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нова ера на Славомир Цанков - имаше и такъв политик на прехода. Безработица, глад, престъпност може и беднотия, междуплеменни войни, либийска Хамас и тн. Помнете инфантилните изказвания на всички политици. Това е поредното според мен, което ще се докаже в бъдещето. Истината е че сега трудното там започва като се разочароват хората и като се отчаят като нас през 90
97
0
 
6
 
! Отговори
Комуноидиотче преди 12 години
Започва ерата на междуплеменните войни, на разчленяване на Либия. А това мамино бивше "Комуноидно" същество, е толкова неграмотен, като мминистър, че направо е за изритване. Лакей на силен господар, без родова чест и достоинство. Цялата министерска армада са деца на комуноиди, които предадоха не само идеята, но и собствената си държава. Боже, пази България.
96
4
 
2
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
95
0
 
5
 
! Отговори
разочарован преди 12 години
най учения и най умния министър на цялото правителство.Чудя се що ли либийците не му предложат пост.
94
0
 
4
 
! Отговори
:D:D:D преди 12 години
Честита им демокрация :D:D:D
93
0
 
10
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
ТОЯ МЛАДЕНОВ Е ТАКЪВ ***,ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА КОЕ СИ БЕ,НА ДЪРЖАВА БЕЗ АРМИЯ УПРАВЛЯВАНА ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЕЛЕМЕНТАРНИ И ПРОСТИ ХОРА ДЕТО СЪВЕТВАТ НАРОДА СИ ДА СТАВАТ ОВЧАРИ И ДА СЕЯТ КАРТОФИ ЛИ.НА ДЪРЖАВАТА В КОЯТО ПРАВЯТ ЕКОЛОГИЧНИ ЧИСТИ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ НА ЗЕМЯ 1 2 КАТЕГОРИЯ ЛИ И ПРОДАВАТ НА БЪЛГАРИНА ТОК ПО 1,60 И С ТЕЗИ ПАРИ СИ КОПУВАТ БОТИЛКА ВИНО ПО 300 ЛВ И ТИБОН СТЕК ПО 60 ЛВ А ДА НЕ ГОВОРИМ АКО Е СТЕК КОБЕ .НА ТАЗИ БЪЛГАРИЯ ЛИ СИ ВЪНШЕН МИНИСТЪР
92
3
 
11
 
! Отговори
За пари и влaст! преди 12 години
Eто така действа ционистката машина за убиване: Кенеди, Алиенде, Ганди, Чаушеску, Хюсеин, Милошевич, подопечният им Бен Ладен, сега и Кадафи! Дръзне ли някой да им се противопостави - остава без глава. Това е Новата ДЕМОКРАТИЧНА диктатура, която ще e.б.e мaйkaта на цивилизацията. Честито на всички!
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха, това можеше да го каже и преди да умре кадафи.
90
1
 
19
 
! Отговори
Истината преди 12 години
***. Обикновен ***. Не. Не е обикновен. Изключителен ***.
89
0
 
19
 
! Отговори
ринго преди 12 години
започва нова ера за либийският народ... ерата на разграбването на Либия от всеядните американски лешояди.Никинцето е голям демагог и пребоядисан червен *** да си погледне биографията мишката нещастна
88
1
 
2
 
! Отговори
DO 78 преди 12 години
NA 23 SHTE TE OCHAKVAM TUK!!!
87
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нинка, "нашите" политици не са твои политици. Твоите са *** и Митя, язичок в жопку засунь, плийз!
86
1
 
8
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
А Кадафи от Катуница кога? сигурно е в хотел с Наталия Гуркова и частната милицията на Цецо Крадецо го охранява- а комунистическите олигархични медии и вербувани журналисти манипулират!Сега бензина в България ще поскъпне за да се финансира пропагандната машина!
85
3
 
7
 
! Отговори
ГГ преди 12 години
Новата ера ще я видиш, нещастнико, когато твоите приятели либийци- демократи започнат да свалят пътнически самолети с българските ракети на Кадафи. Да се молим други българи освен теб да няма в тях!
84
2
 
11
 
! Отговори
Томас преди 12 години
даа, започва как да не започва - сега като почне една либийска демокрация, една приватизация, и после ще се появи либийския николай младенов
83
3
 
20
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Хората, които дестабилизират мира са хамериканците и западните им приятелчета, сега ще сложат наистина диктаторскии, угоднически режими там
82
0
 
2
 
! Отговори
NNNNNN преди 12 години
na6te politici platixa ili milioni dolari i oprostixa vunshinat dulg na libia za radi tezi lekari , e 4estito sega ako biaxa iz4akali 2 godini sega lekarite 6tiaxa pak da sa svobodni bez da pla6tame i libia 6te6e da imam da si vru6ta dulga kam bg . DA TI E 4ESTITO MLADEN4O DA TI E...B....A MAIKATA TUPA
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пръдльо