Новите кметове. Кой какво взе в страната

ГЕРБ спечели Варна и Пловдив, но Лечков се провали
Обновена: 31 окт 2011 11:35 | 30 окт 2011 19:05,
145
Новите кметове. Кой какво взе в страната
Кандидатът на ГЕРБ Кирил Йорданов успя да се пребори за четвърти мандат за кметското място във Варна, сочат резултатите от екзитпола на социологическите агенции. Той победи с 59,1% срещу независимия Веселин Марешки, който беше подкрепен от леви и десни партии. 
 
В Пловдив кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев води на досегашния кмет Славчо Атанасов с 50,9%. Тотев досега беше областен управител на Града под тепетата. 
 
В Сливен надеждата на ГЕРБ Йордан Лечков засега губи кметската надпревара срещу Кольо Милев, издигнат от БСП. Милев получи 50,2%
 
В Стара Загора кметското място ще заеме Живко Тодоров от ГЕРБ, който спечели с около 73% срещу опонента си – кандидата на БСП – Бойчо Биволарски. 
 
Във Велико Търново кандидатът на ГЕРБ Даниел Панов спечели битката с 53,7% от гласовете срещу за кандидата на БСП Николай Илиев. 
 
В Плевен също кандидатът на управляващата партия Димитър Стойков успя да пребори досегашния кмет Найден Зеленогорски с 51,1%.
 
В Ямбол настоящият кмет на града Георги Славов победи с 60,1% от гласовете. Срещу него на балотаж се изправи кандидатът на БСП Мариета Сивкова. 
 
В Хасково кметът на града Георги Иванов печели убедително с 57,8% срещу кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов. 
 
В Перник по всяка вероятност кмет на града ще бъде Ирена Соколова от ГЕРБ, която събра подкрепа от 51,8%. Кметското място засега губи Росица Янакиева, издигната от БСП. 
 
Пламен Стоилов (ГЕРБ) печели изборите в Русе с 60% на балотажа. Във Видин кандидатът на ГЕРБ Владимир Тошев води засега с 50,1%. 
 
В Благоевград новият кмет ще се казва Атанас Камбитов от ГЕРБ, който събра 64% от гласовете на своите съграждани.
 
ГЕРБ печели и в община Смолян. Там кандидатът на управляващата партия Николай Мелемов събира 53,7% срещу 46,3% за досегашния кмет Дора Янкова от БСП.
 
Във Враца според прогнозите печели кандидатът на ГЕРБ Петя Аврамова с 53,4 процента от гласовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представям си Марешки ако беше спечелил,какви щяха да са коментарите.Щяхте сигурно да закриете града/желанието на всички софиянци/.Дано сега с мнозинството на общ.съвет,с премиера на София,със Цвък.цвък,с по-малко алкохол,нашта любима Варна да дръпне малко.
82
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОЙ СЕГА Е НОМЕР 1
81
2
 
19
 
! Отговори
Сливен преди 12 години
Сливен е смълчан и чака крайния резултат! Боже помогни!
80
1
 
1
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Дамянов прав си.Това ме притеснява в Бургас има още много работи за оправяне. А всички мислят варна за морска столица. Дано твоите пророчества за Бургас не се сбъднат. Защото Бургас бързо ще стане ЧЕРВЕН. За това да мисли ББ
79
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
изчистихме България от червената ***!
78
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата да прави извънредни парламентарни избори. ПАК ЩЕ ГЛАСУВА ЗА СЪЩОТО!!!Колко хубаво е да си беден и без пари . . . . . Само ГЕРБ
77
3
 
7
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Хората в щаба на ГЕРБ, начело с Цветанов, се радваха по онзи начин, по който в древността са се радвали на превземане на някоя важна крепост: защото са знаели, че така ще могат да й откраднат всичкото злато и скъпоценности. Предполагам, че и подбудите им не са по-различни - въпреки епохата.
76
3
 
31
 
! Отговори
РЕАЛНОСТ преди 12 години
Пенсионерите гласуваха за БСП , *** пак се уредиха с пари и гласуваха за ГЕРБ , а нормалните хора не гласуваха .Това е истината , колкото и да е гадна .
75
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сделката на Бойко Борисов и *** за Варна... Просто минете по Княз Борис и се кефете на новия стар червен кмет. Сделката на ГЕРБ, която дезорганизира варненци, купените гласове на *** и гласовете на серяните множащи се като *** във Варна продадоха града ни. Още 4 години се спъвам като вървя по главната улица, за другите неща да не говорим.П.ПСещате ли се за дадените куп пари за неплъзгащите се плочки , дето *** зимата като разчистят снега и всички вървят отстрани да не се пребият
74
3
 
5
 
! Отговори
дамянов преди 12 години
8 човека гласувахме за Марешки,при 0 гласа от нас за него на първия тур,но пак не успя.Честито на Кирил Йорданов!Жалко за Бургас,сега парите за Бургас,ще намалеят за сметка на тези към Варна.
73
6
 
5
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
Пишете мили плювачета, пишете , че са като паднахте и на тея избори, от утре нема повече надница . Помолете партията майка да ви пратят на един обучителен курс в Москва, та белким до следващите избори овладеете по-добре оплюваческото изкуство
72
3
 
35
 
! Отговори
мими преди 12 години
Да ни е честит крадливият кмет КИРО КРАДЕЦА.Но и специални поздрави за всички от Варна, които си го избраха.В конкурса за най смотан град във Варна ще сме първи.
71
3
 
11
 
! Отговори
Мечо Пух преди 12 години
Яко да ни е дупе :)
70
0
 
8
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
а в мойто село Ловеч кой е кмет????????
69
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО ГЕРБ НЕ БЯХА КОПУВАЛИ ГЛАСОВЕ ,ТО К.ЙОРДАНОВ ГУБЕШЕ КАТАСРОФАЛНО СРЕЩУ МАРЕШКИ,НИКОЙ ВЪВ ВАРНА ОСВЕН БАНДИТИТЕ НЕ ИСКА К.ЙОРДАНОВ ЗА КМЕТ
68
4
 
13
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Какъв тумор?!Че то комунистите са цвете в сравнение с новите властелини!Ти пиян ли си,луд ли си или си толкова черноглед?!*** такъв!Не след 5 години,след 5 месеца още друга ще я пееш!А пенсионерите не ги обиждайте.И те са хора,и те сде страхуват.Вие като сте млади и умни защо гласувате за мафиоти и престъпници? Напънете се и изкарайте некой свестен, че то само неграмотници останахте в тая държава
67
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ляво,не само партийно.Жива и злрава Варна.Ура!!!!!!!!!!!!!!
66
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лелеееее *** и боя.....ПЕРНИК И СМОЛЯН! КАТО ДОБАВИМ ТЪРНОВО,ВРАЦА,БЛАГОЕВГРАД...ВРАЦА...ПЛЕВЕН...ПЛОВДИВ....ВАРНА И 4 ОЩЕ ОТ ПЪРВИ ТУР...И ТО БОЙ С РАЗЛИКИ....БОЙКО СИ ПОЛУЧИ ОЦЕНКАТА ОТ НАРОДА!А КУТЕВЧЕТАТА ДА СЕ ЗАВРЪТ НА... В.....
65
5
 
49
 
! Отговори
ТИМ преди 12 години
ЧЕСТИТО НА ВАРНЕНЦИ ,ОТ УТРЕ С КАРУЦИТЕ НА РАБОТА ,АКО НЕ ВАЛИ ДЕ ,ИНАЧЕ С ЛОДКИТЕ
64
1
 
16
 
! Отговори
Търте Мърте преди 12 години
В Пловдив нищо не е сигурно. За сега разликата между ВМРО и ГЕРБ е по-малко от 1 %.