Новите кметове. Кой какво взе в страната

ГЕРБ спечели Варна и Пловдив, но Лечков се провали
Обновена: 31 окт 2011 11:35 | 30 окт 2011 19:05,
145
Новите кметове. Кой какво взе в страната
Кандидатът на ГЕРБ Кирил Йорданов успя да се пребори за четвърти мандат за кметското място във Варна, сочат резултатите от екзитпола на социологическите агенции. Той победи с 59,1% срещу независимия Веселин Марешки, който беше подкрепен от леви и десни партии. 
 
В Пловдив кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев води на досегашния кмет Славчо Атанасов с 50,9%. Тотев досега беше областен управител на Града под тепетата. 
 
В Сливен надеждата на ГЕРБ Йордан Лечков засега губи кметската надпревара срещу Кольо Милев, издигнат от БСП. Милев получи 50,2%
 
В Стара Загора кметското място ще заеме Живко Тодоров от ГЕРБ, който спечели с около 73% срещу опонента си – кандидата на БСП – Бойчо Биволарски. 
 
Във Велико Търново кандидатът на ГЕРБ Даниел Панов спечели битката с 53,7% от гласовете срещу за кандидата на БСП Николай Илиев. 
 
В Плевен също кандидатът на управляващата партия Димитър Стойков успя да пребори досегашния кмет Найден Зеленогорски с 51,1%.
 
В Ямбол настоящият кмет на града Георги Славов победи с 60,1% от гласовете. Срещу него на балотаж се изправи кандидатът на БСП Мариета Сивкова. 
 
В Хасково кметът на града Георги Иванов печели убедително с 57,8% срещу кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов. 
 
В Перник по всяка вероятност кмет на града ще бъде Ирена Соколова от ГЕРБ, която събра подкрепа от 51,8%. Кметското място засега губи Росица Янакиева, издигната от БСП. 
 
Пламен Стоилов (ГЕРБ) печели изборите в Русе с 60% на балотажа. Във Видин кандидатът на ГЕРБ Владимир Тошев води засега с 50,1%. 
 
В Благоевград новият кмет ще се казва Атанас Камбитов от ГЕРБ, който събра 64% от гласовете на своите съграждани.
 
ГЕРБ печели и в община Смолян. Там кандидатът на управляващата партия Николай Мелемов събира 53,7% срещу 46,3% за досегашния кмет Дора Янкова от БСП.
 
Във Враца според прогнозите печели кандидатът на ГЕРБ Петя Аврамова с 53,4 процента от гласовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
25
 
! Отговори
дреме ми на..... преди 12 години
Ааа,честито за монархията.Връщаме се към едновластието си като преди доста години....само едно не разбирам,защо тогава бяха ''против'' ,а сега са ''за''....????????????
62
14
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ НЕ СПЕЧЕЛИ ВАРНА А КУПИ ГЛАСОВЕТЕ ЗА ДА СПЕЧЕЛИ ВАРНА
61
11
 
25
 
! Отговори
минаващ преди 12 години
Аз гласувах за ГЕРБ и за Фандъкова в София. Симпатизант съм на ГЕРБ още от началото, но не смятам, че трябваше да подкрепят Лечков и Йорданов. Толкова ли нямаше и в Сливен и във Варна хора с позиции и с гражданска подкрепа. Въпреки че във Варна по-добре Йорданов отколкото Марешки. Че тоя втория е просто........! Не че първия е цвете, ама....!
60
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЛАГАЙТЕ ТУРШИЙТЕ, ДЯНКОВ ЩЕ БЕСНЕЕГЛАСУВАХТЕ ЗА СЪЩОТО. МОЖЕ ЛИ ПЕНСИОНЕР ДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ?ДА СТОЯТ В МИЗЕРИЯ ЗАСЛУЖАВАТ
59
2
 
5
 
! Отговори
негласуващ преди 12 години
Ех Пловдив защо се предаде на натиска.Но така сте решили и ще видим какво ще се случи в следващите години.Но натиска през тези години сполучи.Дано има промяна за добро иначе зле ще стане за всички.
58
23
 
23
 
! Отговори
Baj Shile преди 12 години
София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора и т.н. Не, това не са градовете в България подредени по големина, това са градовете с кметове на ГЕРБ. Мисля, че народа даде своята оценка за правителството :)
57
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
слава на БКП
56
3
 
24
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Тва е мат'ряла, а той очевидно не може да мисли.....
55
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лелеееее *** и боя.....ПЕРНИК И СМОЛЯН! КАТО ДОБАВИМ ТЪРНОВО,ВРАЦА,БЛАГОЕВГРАД...ВРАЦА...ПЛЕВЕН...ПЛОВДИВ....ВАРНА И 4 ОЩЕ ОТ ПЪРВИ ТУР...И ТО БОЙ С РАЗЛИКИ....БОЙКО СИ ПОЛУЧИ ОЦЕНКАТА ОТ НАРОДА!А КУТЕВЧЕТАТА ДА СЕ ЗАВРЪТ НА... В.....
54
6
 
23
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
То няма такава мутра *** и мафиот като Марешки добре че загуби. Не че Кирил Йорданов в последният си мандат кой знае какво е направил, улиците на Варна са като лунен пейзаж, но все пак е по-малкото зло от двамата!
53
4
 
32
 
! Отговори
Русенец преди 12 години
Ако вече чуя някой да реве колко труден стана живота - честно, ще го наплюя ! Всяко племе си заслужава всяка секунда от скапания живот !
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Za Vidin izborite sa qsni kandidatite-1 mlad i 1 star komunist.6to ne napraviha pariino sabranie pa da ne ni zanimavat s izbori!Koito i da spe4eli vse taq si e!Mizeriq i bezrabotica
51
6
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Както показват изборните резултатаи това БСП, СДС. РЗС. турска партия и др. некадърници направо да се саморазпуkат или да се хващат на работа!!!
50
6
 
11
 
! Отговори
от Ямбол преди 12 години
Не мога да повярвам, че хората в Ямбол са гласували за един крадец и мошеник. Този народ не може ли да мисли? Или наистина това е матр'яла?
49
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
CIRK CIRK CIRK ...... ZALNA TI MAIKA NARODE SEGA STE VIDIS KADE SERAT GLADNITE
48
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Син съм на малък ,но *** народ Това е ,сега за 5 години ще има хора от 6 ще станат с 60 апартамента ,други децата им са вече от години в САЩ ,и НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ .Татко ще се погриже ,да не им липсват пари .Ще изядем няколко стотин милиона от ЕС за магистрали и после ще има --последния българин да загаси лампата .България ще я прекръстят на Рашковстан или *** Републик .
47
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** и Бойко Борисов затвърдиха властта на *** във Варна. От червен кмет, кандидат на Герб. 16 години. Гадно. Жал ми е за децата ни, но *** ни взеха местата за паркиране, Морската градина, плажа и Варна като цяло.
46
2
 
14
 
! Отговори
барото преди 12 години
ГЕРБ се провали във Варна
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Варна какво направи Варна!!!
44
14
 
23
 
! Отговори
Gerber преди 12 години
Честито на всички гербаджийски ***, сега всички ще го ду*аме!