Светът пише: Вотът – тест за кабинета "Борисов"

Премиерът помогнал за победата на Плевнелиев
Обновена: 30 окт 2011 20:26 | 30 окт 2011 20:12,
34
Светът пише: Вотът – тест за кабинета "Борисов"
Снимка: Булфото

Световните агенции съобщават за победата на кандидата на управляващата партия ГЕРБ за президент на България Росен Плевнелиев.

Вотът беше тест за правителството на Бойко Борисов. Победата на неговата партия едновременно на президентските и на местните избори говори за подкрепата, на която продължава да се радва премиерът по-малко от две години преди следващите парламентарни избори, отбелязва Франс прес.

Още по темата

Агенцията припомня, че премиерът е допринесъл много за предизборната кампания на своя бивш министър на регионалното развитие, както и за неговата победа.

АФП посочва още, че Плевнелиев е доста дискретен човек, и припомня, че той обеща да настоява пред европейските институции да отпуснат необходимите средства за модернизиране на остарялата инфраструктура на страната.

Българската управляваща консервативна партия ГЕРБ укрепва властта си с победата на своя кандидат за президент Росен Плевнелиев, отбелязва агенция ДПА.

Въпреки че президентът има ограничена власт, победата проправя пътя на ГЕРБ към един по-гладък законодателен процес, защото е малко вероятно Плевнелиев да налага вето на закони, предложени от правителството, допълва агенцията.

Победата на Плевнелиев ще заздрави хватката на премиера Бойко Борисов върху властта преди парламентарните избори през 2013 г. в най-бедната страна членка на ЕС, пише Ройтерс. 

След като Плевнелиев поеме поста, ще се премахне възможността на инициираното от правителството законодателство да бъде налагано вето, както правеше досега президентът от социалистическата партия Георги Първанов, който често критикуваше кабинета, отбелязва агенцията.

„Победата на ГЕРБ означава стабилно правителство“, коментира политическият анализатор Румяна Коларова. „Определено това е добро за България, защото кабинетът няма да бъде блокиран“, смята тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
jj преди 12 години
eeeeeeei,mnogo vi e yad,komunqgi neshtastniiiiiii hahahahaha
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Svatat da pishe,che na 200 evro zaplata na mesec skachame do nebeto ot radost,a mesechnite ni razhodi sa ni dvoino poveche, da im e.. maikata i na glupacite!!!!!!!
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да видиш насраните физиономии на червените другари-Безценно!Благодаря ти,Бойко!Пускайте златен торент в замунда с пресконференциите!
30
0
 
2
 
! Отговори
f преди 12 години
Ти видя ли вота по образование и възраст ?
29
4
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
жал ме е какъв Президент избраха долните бедни хора ... злобни нещастни... няма речник неможе да отговори .. наистина е Президентка .. едно и също фъфли
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 22-е как да стане? Нали трябва да започне от себе си и банкерката.
27
4
 
5
 
! Отговори
ГЛЕДАЙТЕ преди 12 години
Цветанов казва как ГЕРБ е спечелила - с КОНТРОЛИРАН ВОТ . Явно само в Перник ги е страх от винкела .
26
2
 
10
 
! Отговори
999 преди 12 години
Честито на всички българи!!! От утре България става Швейцария на Балканите!!! Край на глада и безработицата!!! От утре започват златните години на България!!!
25
2
 
7
 
! Отговори
никол преди 12 години
"След като Плевнелиев поеме поста, ще се премахне възможността на инициираното от правителството законодателство да бъде налагано вето, както правеше досега президентът от социалистическата партия Георги Първанов, който често критикуваше кабинета, отбелязва агенцията".. е дано българите осъзнаят колко е пагубно това. Ако досега имаше кой да налага вето над лобистките закони на властта, то вече няма как да се случва това... да живее диктатурата на Борисов!
24
7
 
10
 
! Отговори
Made in BG преди 12 години
Калигула си бил направил коня сенаторБорисов си направи Куклата Президент
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е честито!Само Бойко да си върне комунисическата книжка че комунист да ти говори за демокрация... :) ха ха!
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бойко, вече няма място за оправдания - цялата власт е на герб. имаш само 20 месеца да докажеш, че хората които 10 години вярваха на оправданията, лъжите и празните ти обещания все пак не са сбъркали. очакваме доган да бъде вкаран в съда, а също и съсела, маджовци, бисеровци, пеевци ио прочие. очакваме повсеместна лустрация. очакваме да потече река от ервопари. очакваме престъпността и корупцията, и на високо, и на "битово" ниво, да бъдат оазптени. очакваме рязко подобреие на бизнес климата и положителен обрат в икономиката. оправдания вече не се приемат!
21
3
 
14
 
! Отговори
Честито! преди 12 години
Страхотна победа!З-З-ЗБОГОМ, на новите самозвани "демократи". Комунист да ти говори за демокрация егавра с демокрацията. НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП/БКП ВЪВ ВЛАСТТА.
20
10
 
10
 
! Отговори
ринго преди 12 години
защото е малко вероятно Плевнелиев да налага вето на закони, предложени от ГЕРБ....ами палячото да му е честито дано му порасне *** за тези пет години и да топли добре стола на шефчето
19
10
 
9
 
! Отговори
ПЛАЧКОВ преди 12 години
Честито на всички булгари ,*** и турци. Между комунисти и ченгета комунисти спечелиха ченгетата комунисти. Да ви е честито . Започнахте с мадритския пр.ч минахте през доган мадритския п.ъч и станишев. Сега си избрахте боко тик..та. Халал да ви е.
18
13
 
22
 
! Отговори
X преди 12 години
Какво се радвате, бе? На замразените заплати от три години или на огромната инфлация?
17
11
 
24
 
! Отговори
Джуди преди 12 години
Стига сте ревали за "манипулации"! Губите, не ви искат хората, оклепали сте се за две десетилетия до нетърпимост, приемете го! Манипулациите са в болните ви мозъци или в конспиративните ви душички! Ставате смешни, та чак - скучни! Хайде - историята ви пази място ... в архива си!
16
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До гордия избирател една друга поговорка:"Щастлив като оса ужилила кравешки рог!"
15
8
 
13
 
! Отговори
:) преди 12 години
"След като Плевнелиев поеме поста, ще се премахне възможността на инициираното от правителството законодателство да бъде налагано вето, както правеше досега президентът от социалистическата партия Георги Първанов, който често критикуваше кабинета, отбелязва агенцията. " Така ББ още повече ще командва и няма да има кой да го контролира...Това съвсем обезсмисля ролята на президента-тази институция трябва да се закрие..
14
17
 
14
 
! Отговори
??? преди 12 години
Победата говори единствено за невижданата досега манипулация на изборите.То се е бивало,но като сега,да се носят чували с бюлетини по нощите и да се оставят без надзор,защото на хората им е писнало да чакат.Просто на европейците им е удобен човек,който граби като невидял народа си и не пречи и на другите отвън да грабят държавата,както сметнат за нужно.