Отвън: Бивш предприемач стана президент на България

"Социалистите се възстановяват от съкрушителната загуба през 2009 г."
Обновена: 31 окт 2011 11:09 | 31 окт 2011 10:53, Елка Василева
94
Отвън: Бивш предприемач стана президент на България
Снимка: БТА

Бивш предприемач спечели балотажа на президентските избори в България, пише „Гардиън“.

Победата на Росен Плевнелиев означава, че управляващата партия ГЕРБ контролира всички основни постове, което отваря път за болезнени икономически реформи в страната със средна месечна заплата около 600 лв. и безработица от 12%, докато корупцията остава проблем, коментира британското издание.

Още по темата
Българският премиер Бойко Борисов обяви победата на кандидата на неговата партия на втория тур на президентските избори, пише „Чайна дейли“.

Разликата в гласовете спрямо кандидата на социалистите показва, че те се възстановяват от съкрушителната загуба през 2009 г. и вероятно ще бъдат основна опозиционна сила за управляващите на следващите избори, добавя китайският вестник.

Испанският А Бе Се съобщава, че лидерът на Българската социалистическата партия е посочил, че изборите за президент и кметове са спечелени с „капани, страх и заплахи”.

Американският "Бостън глоуб" пише, че победата на консервативния кандидат Росен Плевнелиев означава, че управляващата ГЕРБ сега има контрола върху всички основни постове в държавата.

Това ще подпомогне усилията на партията да прокара болезнени икономически реформи в изпадналата в затруднение България. Вестникът отбелязва, че в нашата страна средната заплата е 350 евро, а безработицата – 11,7 на сто.

Вестник "Сидни морнинг хералд" публикува информация на Асошиейтед прес за вчерашния изборен ден в България. Цитирано е изявление на Плевнелиев, че ще направи всичко по силите си да обедини българите в осъществяването на реформи в съдебната и здравната система и за диверсифициране на енергийните доставки и засилване на търговския обмен.

"Брисбейн таймс" и "Ейдж" – други два водещи австралийски вестника, също пишат за победата на представителя на ГЕРБ в президентските избори вчера.

Кипърският "Файненшъл мирър" цитира изявление на българския премиер Бойко Борисов, че неговата партия ГЕРБ подхожда много отговорно към доверието на избирателите, така че след две години на парламентарните избори да постигне същия успех.

Вестникът цитира местни анализатори, според които Борисов едва ли ще рискува с непопулярни промени в здравеопазването и пенсионното дело. Той обаче ще се придържа към строга фискална дисциплина, за да защити финансовата стабилност, и ще продължи с мащабните инфраструктурни проекти, пише излизащият на английски език "Файненшъл мирър".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
2
 
! Отговори
до Врачанин преди 12 години
Кой ВИ затвори Химко та сега половината град сте без работа а?
65
13
 
9
 
! Отговори
Врачанин преди 12 години
В България средната работна заплата е 335 евра, а в Албания 400 евра. Бедни чалгарски тикви кланящи се на баш Тиквата. хахахаха
64
0
 
17
 
! Отговори
Срам преди 12 години
21 век - България - държавата без пътища , с население което обича масово да нарушава законите и да се оплаква колко е зле ! С партии като АД-та ,само осребряват дивиденти ! С администрция която е в услуга на себе си ,но не и на гражданите ! С граждани които за съжление не са и като селяни защото ги мързи ! И за съжаление без селяни ,защото всички станахме ГРАЖДАНЯ ! Срам ни е от самите себе си и от това което сме !
63
8
 
11
 
! Отговори
Врачанин преди 12 години
Искам да честитя на всички тикви празника на баш Тиквата. Да ви е жив и здрав за да ви излага още дълги години в Европа и света.
62
1
 
3
 
! Отговори
EU преди 12 години
Как сте объркали превода е ясно, но как сте сбъркали превод на цифри , това вече е малко странно Днес.БГ , Откога 426 Паунда са 600 лв ? Не само вие имате достъп до външните медии, старайте се малко повече, смешни червени човечета :)
61
21
 
16
 
! Отговори
за 60 преди 12 години
Бойко Борисов досега не е построил и половината от пътищата, които Станишев построи. Обаче приказва за трима души. Шитняк.
60
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червени *** болката ви радва всеки честен Българин
59
8
 
11
 
! Отговори
Реален преди 12 години
Много е хубаво да разсъждаваме на тема БСП ,БКП и кой бил фракция и кой не .То това е констатация като тази ,че сутрин слънцето изгрява! Защото БКП 1944-1946 ,та до 1956г. се постара усилено в България да останат послушковци!Минало .Няма какво да се направи, с ревъншизъм нищо добро не се постига!Питам аз обаче-Защо до сега за 20 г. всичките "демократи" -леви и десни ,не построиха един път?Прав е Бойко Борисов да се хвали и да го повтаря! 20 г х 100 км да бяха строили -нямаше да може да се хвали.
58
6
 
10
 
! Отговори
ИВАН КОЛЕВ преди 12 години
ЕЕЕ АМА АЙДЕ СТИГА СМЕ ИМ ТРОВИЛИ ЖАЛКИЯ ЖИВОТЕЦ НА БСП-ЕНЦЕТО.ДА ГИ СЪЖАЛИМ МАЛКО И ДА ГИ ОСТАВИМ НА МИРА ЗА МАЛКО ПОНЕ.СТАВАТ САМО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.МНОГО Е ЛЕСНО ДА РИТАШ УМРЯЛОТО КУЧЕ.КАКТО БЕШЕ КАЗАЛ БОТЕВ ЗА КИР МИХАЛАКИ---"НЕ СТИГА НА МАГАРЕТО КРАСТАТА АМИ И МУХИТЕ ГО ХАПЯТ"---В СЛУЧАЯ ТОВА ВАЖИ С ПЪЛНА СИЛА ЗА БСП-ПАРТИЙКАТА...КОТЕРИЙКАТА....
57
0
 
1
 
! Отговори
за 55 преди 12 години
Бойко Борисов не ми е майка.
56
7
 
14
 
! Отговори
Врачанин преди 12 години
Като ви чета постовете и ми е жал за сляпата вяра с която се отнасяте към една смотана мутра. Съграждани не виждате ли, че сме най-бедни в Европа и Боко за цялото си управление дава само обещания и се оправдава със Станишев. Сега кой ще е виновен за безумието на мутрафоните? На Гърция и помогнаха и те пак ще си живеят нормално, а българските тикви ще им работят.
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде сега цунете го отзад като сте си го избрали .Яне вече го цунка идва ред и на Азис.
54
2
 
13
 
! Отговори
ХРИСТО БОТЕВ преди 12 години
ПАТРИОТПатриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата.И е добар христиенин:не пропуща литургия;но и в черква за туй ходи,че черквата й търговия!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?залага си и жената.И е човек с добро сърце:не оставя сиромаси;но не той вас, братя, храни,а вий него със трудът си!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?изяда си и месата.
53
4
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 12 години
Полжелавам ти цялото семейство да сте безработни. Ш'баните *** вече са повече от нормалните хора в тази дЪржава. *** злобен фекалии
52
8
 
6
 
! Отговори
Уточнение... преди 12 години
Западно Европейска вежливост:- поради невъзможност да се преведе на английски език -"Далавераджия", вежливо е заменено с "Предприемач"
51
7
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 12 години
Е те тва е шуробаджанак и мафиот.Доволен съм, имам си работа, печеля добре ...а при п......а бях безработенАз гласувах за ГЕРБ и съм повече от щастлив, че те управляватЕ те тва е баце. Важния си ти. Как един шуробаджанак е направил кариера по времето на ГЕРБ.Как милионерите по времето на управление на ГЕРБ са се увеличили. Но нали някой да стане милионер е за сметката на други (на тези от нас които не сме станали милионери)
50
7
 
11
 
! Отговори
ТТ-1 преди 12 години
Не само бивш предприемач но и бивш доказал се министър господа чуждестранни коментатори това е много важно , тенденциозно се набляга само на дейността която е извършвал преди да стане министър.Инженер,експерт в своята си област но и млад.Ядосвайте се акоискате но в Америка и актьори са заемали важни и отговорни постове.Няма нищо очудващои ненормално.
49
5
 
6
 
! Отговори
СТАНИШЕВ ДО ГОЦЕ преди 12 години
МОРЕ ВОЙВОДО...ГЛАВА СИ ДАВАМ ОСТАВКА НЕ ДАВАМ
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@ 43"Злобей, злобей Румпи" :))) Само това ви остана...ха-ха-ха-ха
47
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рвевът червените ***. Вият се от гняв и злоба