От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан

"Извинявам му се, но НСО са на президента"
Обновена: 2 ное 2011 14:27 | 2 ное 2011 13:13,
219
От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се извини на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан пред медиите за гафа "Бояна".

Вчера дясната ръка на Сокола настоя за това, заради разказа на премиера за срещата им в резиденцията сутринта след първия тур на изборите.

Местан обвини Борисов в манипулация, защото всъщност трябвало да се срещне с президента Първанов, а охраната от НСО го откарала в преддверието на Борисов.

"Първо, искам да му кажа, че НСО дори името ѝ е Национална служба за охрана към Президента на Република България. Това не са мои служители. Второ, хиляди пъти бих се извинил, ако съм нарушил по някакъв начин авторитета или достойнството на който и да било човек", обясни днес премиерът.

Борисов бе категоричен, че не се е възползвал от ситуацията – разкривайки за срещата, а всъщност се е застраховал, за да не бъде използван гафът срещу ГЕРБ.

"Изчаках да минат изборите и го направих, защото би могло, ако не е грешка, да се използва по какви ли не начини", обясни той.

Бойко Борисов припомни, че вече е споделял оценката си за Лютви Местан, когото премиерът смята за "образован, интелигентен, възпитан човек, който дори когато критикува, го прави в рамките на това, което един европейски политик би направил".

Още по темата

Така в понеделник сутрин дори се зарадвал на изненадващото посещение, защото "той е прекрасен събеседник".

„Като знам, че той е от близо 20 години депутат, би трябвало прекрасно да знаят коя е вила „Калина”, където стои президентът Първанов. Идването на нашата врата, на нашата порта, окей, приемам го да е случайно, но два пъти попитах охраната дали е за мен“, коментира Борисов.

По това време премиерът имал среща с Йорданка Фандъкова и като дошъл нечаканият гост, го поканил на кафе.

„По най-любезния начин го поканих, поговорихме 10 минути и той отиде на другата си среща. Затова не виждам с кое съм го обидил“, обясни Борисов.

„Нищо тайно не сме си говорили“, заяви премиерът и поясни, че обсъдили изборите, кой какво и къде е спечелил, но „нищо повече“ не са коментирали.

„Извинявам се, ако съм го притеснил с нещо или това му е причинило някакви тревоги или напрежение в партията“, заяви премиерът и отново припомни, че цялата охрана на резиденция „Бояна“ и служителите на НСО са към президента.

„Бях много озадачен“, коментира Борисов, защото въпреки че двамата първи мъже са в една резиденция „всички знаят къде е портата на вила „Калина“, а ДПС много пъти са ходили при президента“.

Има две порти, навлезе в подробности премиерът, от едната (отдолу) се минава за президента Първанов, а от другата (отгоре) се минава вилата на премиера.

„Друга такава грешка досега не се е случвала“, завърши той.

Борисов обясни, че е склонен да отдаде гафа на ранния час веднага след изборния ден. При положение че вечерта пресконференцията на ДПС е завършила след 1,30 сутринта.

На въпроса дали подозира умисъл в служителите на НСО, премиерът коментира: „Оттук нататък шефът на НСО трябва да си направи своите проверки“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
6
 
5
 
! Отговори
Марио-36 преди 12 години
ДАМИ И ГОСПОДА КОГАТО ВИ КАЗАХ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ А И ПО КЪСНО- ЧЕ ВИ ДОВЕДОХА ДО ШИЗОФРЕНИЧНО СЪСТОЯНИЕ НА ДУХА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НА ПРЕХОДА ВИЕ ОТНОВО НЕ МИ ПОВЯРВАХТЕ:)С ДНЕШНА ДАТА АЗ ОТНОВО СЪМ ПРАВ КАКТО ВИНАГИ РАЗБИРА СЕ ЗАЩОТО КОТИЛОТО СДС ДПС БСП И ГЕРБ Е ЕДНО!:)САМИЯ ТЕАТЪР ДА ВИ ПОСТАВЯТ В ПОЗА ПАРТЕР Е ЛЮБИМО ЗАНИМАНИЕ И НА СТАНИШЕВ ТАКА И НА БОРИСОВ И ДОГАН С ЦЕЛ ДА СЕ ЛУТАТЕ АДЖЕБА КОЙ Е ВЕРНИЯ ПЪТ!:)А ИСТИНАТА Е- ЧЕ ТЕ САМО РАЗИГРАВАТ ТЕАТЪР ПРЕД ВАС КАТО ПОСЛЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВИ ЯЗДЯТ КАКТО И ТУРЦИ НЕ СА ПРАВИЛИ ТОВА И ПО ВРЕМЕ НА ТУРСКОТО РОБСТВО!:)ПЪТЯ СЕ НАРИЧА САМО И ЕДИНСТВЕНО МАРИО-36-ЧОВЕКА С РЕАЛНО ФАКТОЛОГИЧНИЯ ИЗКАЗ ЗА ЖИВОТА ОТ 1989 ГОДИНА ДО ДЕН ДНЕШЕН....А СЪДБАТА Е САМО И ЕДИНСТВЕНО В ВАШИ РЪЦЕ КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ПОКАЖЕ КАТО НАРОДНА РЕВОЛЮЦИЯ И ВСИЧКО ЗАПОЧНЕ ОТНАЧАЛО И НА ЧИСТО....ТАКА КАКТО ЩЕ СВЪРШИ КАЛЕНДАРА НА МАИТЕ ПРЕЗ 2012 ГОДИНА!!!Адрес за обратна връзка-narodenglas***abv bg
77
4
 
7
 
! Отговори
GERB+DPS=BKP преди 12 години
Истината е, че трябва да се честити на спечелилите президентската кампания Доган, ***, Лукойл, Армеец, Делян Пеевски, Корпоративна банка, и още знайни и незнайни мутро-иконимически организации, които се извинявам, че пропускам. А да... да се честити и на онова момченце с тениската на Бойко Борисов... че му забравих името...
76
3
 
6
 
! Отговори
до Марио-36 преди 12 години
Ти да не си поредният ПАТРИОТ жаден за власт
75
7
 
8
 
! Отговори
за 72 преди 12 години
В турските райони подкрепата за калфата е 80 % - за червените кратуни , справка -ЦИК
74
1
 
5
 
! Отговори
Tyrym преди 12 години
Всичко е анти в тая държава, даже бат бобойко печели избори понеже е анти един кой си.
73
8
 
8
 
! Отговори
ЛибоФ обяснима преди 12 години
Грандиозен скандал се заформи в БСП, след като кандидатът за вицепрезидент Стефан Данаилов си поискал парите, срещу които реши да вземе участие в изборите. Както в. Всеки ден съобщи преди месец, Ламбо се е пазарил за солидна сума, за да се кандидатира за вице на Калфин, както и за да компенсира финансовите загуби, които ще претърпи, ако спре да се снима в продукцията Стъклен дом.
72
6
 
16
 
! Отговори
До 61 Границата преди 12 години
Много си умен бе. Границата е отворена вярно е, инженерите и лекарите също така честните и интелигентни хора около 2 милиона напуснахме България. Останаха мошенници мутри, и бедняци. Ти кой точно гониш ... от тия последните? Мутрите са на власт, мошенниците имат златна среда за виреене, бедните нямат пари за билет, не знаят език, нито имат конкурентна професия? Кои точно гониш? Нас вече ни няма. Мутрите останаха, и малко турци и ***
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бла бла бла стига вече интриги.Народа си каза думата.Време е за действие,че си търся работа от 2 месеца и никой не звъни :)
70
3
 
10
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Може и да съм се целувал с Доган но не беше с език и не се брои.Иначе редовно си пием уискито и си раздаваме картите така ,че и вие малко да се усетите хора в изборния ден ,а не само роби дето ни работите по 12 часа на дeн za 300-400 лева на месец.Ето днешния ден е празничен.Изкъпете се и си облечете новите-стари дрехи от гардеоба които използвате след 1990 година само за погребения.Бъдете позитивни,толерантни и подчертавам европейци думата която е балсам за изстрадалата ви шизофренична душа.Стягайте се, че изборите свършват и затягаме коланите.Казал съм под 3 процентния дефицит никакво падане за да са щастливи един ден вашите пра пра внуци.Това ,че сега няма да сте щастливи като мен и всички управлявали БГ нетрябва да ви безпокои защото сме правова демокрация тип европейска и така трябва.Айде чао ,че ще ходя да си изпера гуменките , утре имаме едно мачле в една нова зала която открих с група мои фантизирани фенове които ме боготворят.
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спомням си обещанието на Боко Тиквата да осъди Доган. Някой друг помни ли ? Случайно ли е, че българските турци не гласуваха масово против Герб? Аз мисля не !
68
8
 
3
 
! Отговори
Умерен преди 12 години
Лъсна топлата връзка между ДПС и Гоце/БСП благодарение на шматките от НСО.........без съмнение двамата агента на ДС са се пазарели за изборите
67
1
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 12 години
То и в Червен бряг два клана "гласоподаватели" се клаха за "финикийските" плакати на герб....
66
2
 
3
 
! Отговори
Mарио-36 преди 12 години
ДАМИ И ГОСПОДА!!Защо ли ОТНОВО ИЗЛЯЗОХ ПРАВ В ИЗКАЗ МИСЪЛ И ПОСЛАНИЕ?!.....И КОЛКОТО ДА МЕ ТРИЯТ ДЕРИБЕИТЕ ОТ ОЛИГАРСКИЯ САЙТ -ДНЕС.БГ- те немогат да заглушат словото на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД- ИМЕННО както НЕМОГАТ ДА ИЗТРИЯТ РЕАЛНОСТА- ЧЕ БОРИСОВ Е ПРИЯТЕЛ С ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ и ТЕХНИЯ ОБЩ ПРИЯТЕЛ ЛИЦЕТО-*** БАРЕКОВ които за ПАРИ БИ ИЗЛИЗАЛ ВСЕКИ ***.ОТЛИЧНО ЗНАЕТЕ- ЧЕ ПЕЕВСКИ Е СЛУГА НА ДОГАН и мисля НЕ Е ИЗНЕНАДА ЗА ВАС -ЧЕ БОРИСОВ И ДОГАН ДОКАТО СИ ПИЯТ ЗАЕДНО ДРУЖЕШКИ УИСКИТО се забавляват КАКЪВ *** НАРОД ИМА И КАК ОЩЕ ЩЕ ВЛАСТВАТ ВЪРХУ НЕГО докато СОЧАТ КОЛКО ЗЛЕ Е СВЕТА ЗАЩОТО ВИДИТЕ ЛИ ТЕХНИЯ НАРОД СЕ САМОУВАЖАВА И ЖИВЕЕ ДОСТОЙНО ТАКА- ЧЕ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ТЯХ ТЕХНИТЕ ПОЛИТИЦИ!ФАКТ!!ТУК ОПИРАМЕ ОТНОВО ДО САМОУВАЖЕНИЕТО КОЕТО АЗ ЕДИНСТВЕН КАТО ДУХОВЕН ЛИДЕР ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ ВМЕНЯВАМ НА ВСИЧКИ ВАС БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!РЕШЕНИЕТО ЗА- БГ- Е НАРОДНА РЕВОЛЮЦИЯ С РЕАЛНИ ИЗМЕРЕНИЯ КАТО НАЛАГАНЕ НА РЕАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ ПРЕД ОЧИТЕ НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!ОСТАНАЛОТО Е ПРЕЛИВАНЕ ОТ ПУСТО В ПРАЗНО ЗА *** КАКВИТО ВИ ИМАТ ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ С ДНЕШНА ДАТА!КОЙТО ГЛАСУВА Е *** ИМЕННО ЗАЩОТО ТЕ СЕ ПЛЮЯТ ПРЕД НАС- А ИНАЧЕ СА СИ ЕДНО КОГАТО НИ ГРАБЯТ И ДЪРЖАТ В БЕЗПРАВИЕ ВЕЧЕ 22 ГОДИНИ С ЗАПЛАТИ 400 ЛЕВА!АЗ ПИТАМ НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ ДО КОГА ЩЕ БЪДЕШ МАЗОХИСТ?!Адрес за обратна връзка-narodenglas***abv bg
65
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Тоя взе да ни занимава с махленските си проблеми.НЯМА ЛИ ДА МЛЪКНЕ НАЙ-ПОСЛЕ И ДА СЕ ЗАЕМЕ С НЕЩО ПОЛЕЗНО?Или по-добре да отиде да се освидетелства.
64
3
 
10
 
! Отговори
Учудване преди 12 години
Този тип кога работи ? - Постоянно е по трибуни и в медии ? Аз не плащам данъци за да градя имидж на иначе за нищо не ставащ ритнитопковец !
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен до 60 преди 12 години
Подобен бид имаше и на пресконференцията след първи тур...Още тогава тук писах,че има нещо гнило. Победителите изглеждат тъжни и вяли,а загубилите бяха доволни.Какво да си мисли човек????
62
2
 
1
 
! Отговори
Mарио-36:) преди 12 години
Адрес за обратна връзка-narodenglas***abv bg
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е, че трябва да се честити на спечелилите президентската кампания Доган, ***, Лукойл, Армеец, Делян Пеевски, Корпоративна банка, и още знайни и незнайни мутро-иконимически организации, които се извинявам, че пропускам. А да... да се честити и на онова момченце с тениската на Бойко Борисов... че му забравих името...
60
0
 
0
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
Е да де, теб не те тормози- точно това е стокхолмски синдром- на теб ти харесва....
59
2
 
2
 
! Отговори
Mарио-36 преди 12 години
Сега ще направим напрeчен аналитичен разрез на лицето Бойко Борисов!:)Както знаете той е зодия Близнаци.Умна -аналитична зодия с афинитет към интригите където девизът КОЙ превари ТОЙ завари е в пълна сила!:)Аз също съм зодия Близнаци с същия афинитет с които някакви случайници от ДНЕС.БГ ги въртя така както Борисов цялата Държава!:)Тук обръщам внимание -че всички притежатели на Зодия Близнаци трябва да имат по голяма самодисциплина в предвид -че сме СУПЕР УМНИ и си ПРАВИМ КАКВОТО СИ ИСКАМЕ С КОИТО СИ ИСКАМЕ В ПРЕДВИД- ЧЕ СМЕ НАЙ УМНАТА И АНАЛИТИЧНА ЗОДИЯ В ЦЕЛИЯ ЗОДИАК!:)КОЙТО КАКТО ИСКА ДА РАЗБИРА ПОРЕДНИЯ МИ МАРКОВ АНАЛИЗ-МАРИО-36 аз само ЩЕ КАЖА-НАЗДРАВЕ И ПО- НАДЪЛБОКО!:)