От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан

"Извинявам му се, но НСО са на президента"
Обновена: 2 ное 2011 14:27 | 2 ное 2011 13:13,
219
От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се извини на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан пред медиите за гафа "Бояна".

Вчера дясната ръка на Сокола настоя за това, заради разказа на премиера за срещата им в резиденцията сутринта след първия тур на изборите.

Местан обвини Борисов в манипулация, защото всъщност трябвало да се срещне с президента Първанов, а охраната от НСО го откарала в преддверието на Борисов.

"Първо, искам да му кажа, че НСО дори името ѝ е Национална служба за охрана към Президента на Република България. Това не са мои служители. Второ, хиляди пъти бих се извинил, ако съм нарушил по някакъв начин авторитета или достойнството на който и да било човек", обясни днес премиерът.

Борисов бе категоричен, че не се е възползвал от ситуацията – разкривайки за срещата, а всъщност се е застраховал, за да не бъде използван гафът срещу ГЕРБ.

"Изчаках да минат изборите и го направих, защото би могло, ако не е грешка, да се използва по какви ли не начини", обясни той.

Бойко Борисов припомни, че вече е споделял оценката си за Лютви Местан, когото премиерът смята за "образован, интелигентен, възпитан човек, който дори когато критикува, го прави в рамките на това, което един европейски политик би направил".

Още по темата

Така в понеделник сутрин дори се зарадвал на изненадващото посещение, защото "той е прекрасен събеседник".

„Като знам, че той е от близо 20 години депутат, би трябвало прекрасно да знаят коя е вила „Калина”, където стои президентът Първанов. Идването на нашата врата, на нашата порта, окей, приемам го да е случайно, но два пъти попитах охраната дали е за мен“, коментира Борисов.

По това време премиерът имал среща с Йорданка Фандъкова и като дошъл нечаканият гост, го поканил на кафе.

„По най-любезния начин го поканих, поговорихме 10 минути и той отиде на другата си среща. Затова не виждам с кое съм го обидил“, обясни Борисов.

„Нищо тайно не сме си говорили“, заяви премиерът и поясни, че обсъдили изборите, кой какво и къде е спечелил, но „нищо повече“ не са коментирали.

„Извинявам се, ако съм го притеснил с нещо или това му е причинило някакви тревоги или напрежение в партията“, заяви премиерът и отново припомни, че цялата охрана на резиденция „Бояна“ и служителите на НСО са към президента.

„Бях много озадачен“, коментира Борисов, защото въпреки че двамата първи мъже са в една резиденция „всички знаят къде е портата на вила „Калина“, а ДПС много пъти са ходили при президента“.

Има две порти, навлезе в подробности премиерът, от едната (отдолу) се минава за президента Първанов, а от другата (отгоре) се минава вилата на премиера.

„Друга такава грешка досега не се е случвала“, завърши той.

Борисов обясни, че е склонен да отдаде гафа на ранния час веднага след изборния ден. При положение че вечерта пресконференцията на ДПС е завършила след 1,30 сутринта.

На въпроса дали подозира умисъл в служителите на НСО, премиерът коментира: „Оттук нататък шефът на НСО трябва да си направи своите проверки“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
15
 
7
 
! Отговори
До плювачите на ГЕРБ преди 12 години
Като не ви харесва управлението на ГЕРБ ,границата е отворена за всички
57
4
 
8
 
! Отговори
пребито от съдбата к преди 12 години
Гледах последното интервю с пожарникаря по бтв. На тази пресконференция пожарникарят имаше много смачкан вид. Позата на тялото му беше силно напрегната, главата му се движеше без ориентир, носът му беше клюмнал, в погледа му липсваше блясък, погледът му бягаше от камерите, движенията на ръцете му бяха неуверени и неконтролирани, дори трепереха, дишането му беше нервно и повърхностно, кожата му беше бледа, суха и опъната, мускулите на лицето му произвеждаха тикове, гласът му беше силно подтиснат и глух, гласа му издаваше страх и в него липсваше типичната за пожарникаря доза наглост, мисълта му зацикляше, фразите му бяха без субстанция, не намираше подходящи думи и затова ненужно повтаряше думи, изреченията му бяха дълги, неразбираеми, без завършващ край. Държеше се точно както един грохнал човечец, всеки момент готов да абдикира и да сдаде фронта. Той изглеждаше като пребито от съдбата куче.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 54 ... И БАН и тях не го харесва- може би те са съставителите на тестовете, с които е бил оценяван за лични качества...
55
4
 
2
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
Тормози вас, *** изпедерастени крадци. Мен не ме тормози примерно.
54
2
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
МЕСТАН НА 24 ОКТ. СУТРИНТА СЛЕД ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА БЯГА ПРИ ПЪРВАНОВ З СТИКОВАНЕ НА ТАКТИКАТА.СЕТНЕ ПАК РАЗПРАВЯЙТЕ ,ЧЕ БОЙКО БИЛ СЛАБ ПОЛИТИК.ДПС КОЛКОТО И ДА СЕ ДУЯТ, НА ИЗБОРИТЕ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ИМАТ 250 Х. ГЛАСА .ТОВА СА ХОРАТА НА ДОГАН. ТЕЖЕСТ КОЛКОТО НА РЗС.
53
1
 
2
 
! Отговори
До 53 преди 12 години
И ти ли си болен от Стокхолмския синдром - много е заразен. Справка 43
52
0
 
7
 
! Отговори
Фют преди 12 години
Лютвито объркАл дупките нещо... :-)
51
9
 
16
 
! Отговори
неуспешна терапия преди 12 години
Всъщност пожарникарят тормози цялата нация с един свой тежък психологически проблем. Той преследва миналото си, мрази себе си в миналото, било като дете, лишено от любов, (затова насъсква срещу майките с малките деца), било като мутра, било като комунист, било като монархист. Било поради факта, че е искал да работи в ДС, но там не са го приели поради липса на лични качества. Ако се вгледате внимателно ще разберете, че той атакува най-ожесточено именно своите сенки от миналото. Но България не е клиника. И ние гражданите не сме криви за неговото собствено мрачно минало, нито за неговата неуспешна терапия!
50
9
 
8
 
! Отговори
до кога преди 12 години
докога комунистическите *** ще висят по форумите и пишат простотий. Браво ГЕРБ, браво гн. Борисов
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е, че трябва да се честити на спечелилите президентската кампания Доган, ***, Лукойл, Армеец, Делян Пеевски, Корпоративна банка, и още знайни и незнайни мутро-иконимически организации, които се извинявам, че пропускам. А да... да се честити и на онова момченце с тениската на Бойко Борисов... че му забравих името...
48
1
 
0
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
И според теб какво трябва да направим
47
0
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Нарича се Стокхолмски синдром, и ДА- всички страдаме от него!
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха-ха, Тиквата се възхищава от Доганя и Местан :)) Е, поне донякъде си призна това, което хората отдавна знаят - че е поредната марионетка на Доган!
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След изборите сметката е една и е много проста и тъжна: Най-големият играч и победител не е нито БСП и Станишев,не е Бойко с Герб, а Доган!Хайде помислете малко,само малко.За пред медиите(официалната верия)"Аз подкрепям Калфин".Тоест,ако Калфин беше спечелил, щеше да следва въпроса-какво печели Доган.НО,подкрепяйки Калфин явно, той знае,че ще са хиляди гласуващите срещу Калфин,за да са му на него напук. И така помага на Бойко,е пак прецизира въпроса-какво печели Доган. От БСП-целувка,а от ГЕРБ?
44
3
 
8
 
! Отговори
геро преди 12 години
Няма значение Турци,***,Бедни,Богати,Грамотни,Неграмотни ,всички са граждани на България.Всички трябва да се съобразяват със конституцията и законите на България.Народа си каза тежката дума на изборите, и да престанем с тази злоба
43
4
 
8
 
! Отговори
партенка преди 12 години
Девизът на фалиралия селски цирк "Борисофф": "Нито ден без партенка!"
42
0
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
ТОКА ПОСКЪПВА! Това е новина!
41
8
 
30
 
! Отговори
Синдрома на жертвата преди 12 години
Когато една жертва е насилвана дълго от похитителя си, тя започва да го обича. Българския народ е болен от синдрома на жертвата, обича мутри и изпростели управници, дето *** здраво и с усмивка
40
7
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Имало е направени снимки от кучетата на Гоце как Местан излиза рано - рано от Борисов и щяха да бъдат използвани по предназначение... - но премиерът ги изпревари с разкритията си...
39
7
 
8
 
! Отговори
. преди 12 години
SHPAKLIIIIIIII, SHPAKLI GERBERSKI DOBRE BLIJETE