Ново ГЕРБерско двайсет

Възрастта за всички категории труд ще се вдига плавно
1 дек 2011 13:25,
303
Ново ГЕРБерско двайсет
Снимка: архив, БТА

Увеличават възрастта за пенсиониране с по четири месеца от следващата година за всички категории.

Това е окончателното предложение на управляващите от ГЕРБ към синдикатите. След вчерашните разговори със синдикатите, които продължиха почти до десет часа вечерта, от ГЕРБ са измислили нови предложения, които да заменят идеята им за увеличаване на възрастта за пенсиониране на всички категории с една година.

Новите предложения бяха представени пред журналистите преди началото на днешната среща на управляващите със синдикатите.

Искра Фидосова обясни, че ръководството на парламентарната група на ГЕРБ дискутирало тази сутрин с премиера Бойко Борисов новите предложения за промени в пенсионната реформа.

"Нашето предложение и решение е плавно увеличаване на възрастта за пенсиониране 2012-та, 2013-та, 2014-та г. с по четири месеца от началото на всяка година. Не приемаме и смятам за некоректно да се ползват внушения, че ние под натиск сме отстъпили и сме променили позицията си за това че има стачки", подчерта Фидосова.

От ГЕРБ обясниха, че не проявяват политически инат за каквото и да било.

"Движи ни интересът на българските граждани. Реформата, която трябва да се направи за увеличаване на възрастта за пенсиониране, е задължителна. Разчетите, които бяха направени, показват че в дългосрочен план след 2016-2017 г., че това е задължително", допълни Искра Фидосова.

С плавното увеличение на възрастта от 2012-та година държавата ще може да се справи, без да са необходими някакви допълнителни промени в бюджета.

Още по темата

"Вчера се вслушахме в гласа на хората, не толкова в този на синдикатите и смятам, че така плавно направена реформата, дава устойчивост на системата", убеден е и социалният министър Тотю Младенов.

От своя страна председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни, че новите предложения на ГЕРБ за вдигането на възрастта с по четири месеца, днес ще бъдат внесени за обсъждане в бюджетната комисия на парламента.

Управляващите очакват от синдикатите да проявят отговорност и зрялост, защото както обясниха става въпрос за интересите на всички български граждани.

От КТ "Подкрепа" и КНСБ отказаха да коментират новите предложения на управляващите. Срещата между ГЕРБ и председателите на двете конфедерации започна преди час в парламента.

Новите предложения стана ясно, че са одобрени от премиера Бойко Борисов и вицепремиера Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още по темата: пенсионна реформаГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има голяма разлика - при БКП работиш само за държавата, а сега работиш и за частника и за държавата и накрая може да останеш и без пари, защото трябват "реформи".
220
0
 
5
 
! Отговори
до 214 преди 12 години
а я си предтстави че неможеш да внасяш 30 години, щото си се гътнал на легло още на 3-тата :)Това е смисъла на солидарната осигурителна система, затова 90 % от богатите страни подържат именно такава система
219
1
 
3
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
219...идеята с пенсионната възраст е безумна братле :) признай си...няма капка логика...безумен жалък опит да влезне нещо в хазната...влиза ни на нас ...и познай къде ? :)
218
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В случая става въпрос за КОДЕКС за социално осигуряванецитирам:Чл. 3. Държавното обществено осигуряване се осъществява въз основа на принципите на:1. задължителност и всеобщност на осигуряването;2. солидарност на осигурените лица;3. равнопоставеност на осигурените лица;+++Защо това не важи за служителите на МВР и МО? Защо не са длъжни да внасят и те?Къде е тяхната солидарност? Защо не сме равнопоставени с тях при ползване на санаториуми и балнеолечение и МВР-болница и ВМА и ВММ
217
3
 
1
 
! Отговори
хаха преди 12 години
До Chikatilo: Щом не дърташ деца от жп гарите като адаша си и не си психопад и плюс това си един от малко който като мен си плащат всичко както трябва не щото сме балами ми щото може да сметним 2+2 може да видиш монетат и другата страна.Имам дете на 5год. какво ми предлагаш да правя да гледам как някви промити мозъци блокират едно прилично управление което не сме имали от 89год. извиват ръце и очакват да спрат това което така или иначе ще се случи.Ще се случи защото пари НЯМААААААААААААААААААААА
216
0
 
3
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
216...то за тва е измислено бе брат :) пенсията ти отива в държавата, за която си гърбил цял живот...ти от нея я видиш нещо...я не :) тва е ...за тва ядеме пиеме и на по 50 дим да ни няма :) кво било било...пари на тия Не треа се дават !
215
0
 
11
 
! Отговори
pa преди 12 години
и ся ко?? пенсинорам се в ковчега, а паричките ми къде отиват?? Мисля да говоря с работодателя ми да ми дава осигуровките на ръка, пак аз я изкарам до 65 , я не. И за кво плащам здрвани - кЪт ида да ми вземат 2.7 лв. за такса. А тия 16 лв. храня нечие гърло. ГЕРБ - ебахте ни мамата, БСП - ебахте ни мамата, СДС - ебахте ни мамата. Не си нарханихте *** грозни.
214
1
 
8
 
! Отговори
Леополд преди 12 години
За сведение на управляващите ШУТОВЕ.Смисълът на понятието стратегия според тълковен речник -мн. стратегии, ж. Обща, предварително начертана насока в ръководеното на война, битка, дейност, която трябва да доведе до победен, успешен край.ВИЕ САМИТЕ КАК МИСЛИТЕ ИМАТЕЛИ СТРАТЕГИЯ СЛЕД КАТО СМЕНЯТЕ МНЕНИЕТО СИ НА НЯКОЛКО ЧАСА???НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ТЪРПЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА ДА НЕ СИ ИГРАЕМ НИЕ ПОСЛЕ С ВАС
213
2
 
6
 
! Отговори
Пффф преди 12 години
Да премахнат задължителното пенсионно осигуряване. Ако всеки месец си внасяте по 100-120 лева в сметка, за 30 години я си сметнете каква сума ще се получи??? Ще се пенсионирате с по 40-50 бона като чорбаджии, а не да взимате 3 месеца по 100 лева и да ритнете камбаната от липса на здравни грижи, пари и лекарства...
212
0
 
2
 
! Отговори
Istinata преди 12 години
Stiga s experimenti narode. Ne vi li stanaha mnogo Che I pozarnikar slozihte deto ne razbira nischto drugo osven kak da se divi narkotrafika I da ne te hvanat. Sega niama I koi da go hvane zaschtoto toi koli I besi v tazi darzava. Darzavnik I triabva na darzavata I tova e Zar Simeon. Stiga veche experimenti. Che koi li ne probvahte kostof, stanishef Borisov, I vseki edin se opitva da rakovodi I uchi v dvizenie. Optometry se.
211
0
 
6
 
! Отговори
do 208 преди 12 години
Дянков преди да стриже тези които си внасят каквото и когато трябва - защо не удари по масата и с крути мерки не събере дължимото от сивата икономика - начини си има, ама май желание и акъл за целта няма!
210
0
 
3
 
! Отговори
митьопищофа преди 12 години
Тая шъ я жасам,ама пожарникарите да и отворят ямата с подемници!
209
0
 
6
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
До хаха не бе бате осиг. се на максималната заплата, която взимам. Само че тия мизерници от парламента разчитат на това, че така или иначе никой пенсионер нема я види тази пенсия...та дори и пенсиониран тия изедници ше ми дават на мене колкото те решат от парите които сам съм си изкарал така ли? И с стига с тия развити страни бе...живеем тук и ме интересува тук как ще бъде не некъде си...!
208
0
 
9
 
! Отговори
LoL преди 12 години
Аз имам друго предложение. 240-те тумбака да се пенсионират на 80 (и без това от плуене по цял ден в кожените кресла може да илядат), а като се пенсионират да вземат пенсия в размер на 5 пъти минималната пенсия за страната. Така хем, ще са мотивирани да не е 80 лева минималната пенсия. Пък недай си боже от тези мерки ще се избият пари за всики останали НОРМАЛНИ, РАБОТЕЩИ хора!!!
207
4
 
1
 
! Отговори
хаха преди 12 години
До 203: не знам кои е *** ама тоя дето го е страх за старините си отделя пари всеки месец и внася в частен пенсионен фонд.хората от развитите страни го правят да не си мислиш как и защо са си добре на стари години.Ти внасяш или изобщо нещо или си от тази част мои сънародници дето се осигуряват на минимална работна заплата или пък изобщо никъде не се води на работа.От болшинството ли си?От къде тия пари бе драги, като почти цялата нация шикалкави на дребно.*** на местото на Дянков като си остър
206
0
 
1
 
! Отговори
Istina преди 12 години
Eto zaschto Balgaria e vinagi bila dobre kogato e bila zaratvo. Znaesh koi e na vlast I koi vzema reshenieto. I ne e smenian vseki 4 godini ami dokato upravliava kachestveno e na vlast taka se osiguriavat stabilnost I posledovatelnost v darzavata. Vsichko drugo sa experimenti I razruha. Znam Che dosta set sprouting mozazi I schte izkvichite no ako sednesh I ogledash istiriata schte vidish edno zakonomerno iavlenie. Stabilna darzava Balgaria ima kogato e zarstvo tova vazi I za drugite darzavi.
205
0
 
4
 
! Отговори
ТИ преди 12 години
Някой правил ли си е сметка колко пари вкарва в осигуровки и колко евентуално ще вземе? Стойноста на 1м осигуряване се възвръща за 12м получаване на пенсия.30г осигуряване - 300г живот? Истината е, че първият осигурителен стълб е напълно безсмислен. Дали ще се увеличи възрастта за пенсиониране или не пак сме прецакани. По-голяма далавера е, ако с работодателя си делите осигуровките, вместо да се внасят да осигуряват работа на служителите на НОИ.
204
0
 
5
 
! Отговори
мравка преди 12 години
Народа е суверена и само тои може да одобрява каквото и да било,никакви боиковци дянковци и още куп некадърници някои им иска одобрението. Вървете си с добро.
203
0
 
10
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Вчера видях как Фидосова изяде едно бездомно куче после се уригна и продължи да пърди
202
0
 
12
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
до 200...нали и ти ше остарееш бе ***...това е идеята...да не ходят тия дъртаци на по 70г. да работят, а то така ше стане сега...с бастуните на работа заради ония тиквеници дето вместо на *** парите резнат...ми дигат пенсионната възраст. КУх си като ....