Ново ГЕРБерско двайсет

Възрастта за всички категории труд ще се вдига плавно
1 дек 2011 13:25,
303
Ново ГЕРБерско двайсет
Снимка: архив, БТА

Увеличават възрастта за пенсиониране с по четири месеца от следващата година за всички категории.

Това е окончателното предложение на управляващите от ГЕРБ към синдикатите. След вчерашните разговори със синдикатите, които продължиха почти до десет часа вечерта, от ГЕРБ са измислили нови предложения, които да заменят идеята им за увеличаване на възрастта за пенсиониране на всички категории с една година.

Новите предложения бяха представени пред журналистите преди началото на днешната среща на управляващите със синдикатите.

Искра Фидосова обясни, че ръководството на парламентарната група на ГЕРБ дискутирало тази сутрин с премиера Бойко Борисов новите предложения за промени в пенсионната реформа.

"Нашето предложение и решение е плавно увеличаване на възрастта за пенсиониране 2012-та, 2013-та, 2014-та г. с по четири месеца от началото на всяка година. Не приемаме и смятам за некоректно да се ползват внушения, че ние под натиск сме отстъпили и сме променили позицията си за това че има стачки", подчерта Фидосова.

От ГЕРБ обясниха, че не проявяват политически инат за каквото и да било.

"Движи ни интересът на българските граждани. Реформата, която трябва да се направи за увеличаване на възрастта за пенсиониране, е задължителна. Разчетите, които бяха направени, показват че в дългосрочен план след 2016-2017 г., че това е задължително", допълни Искра Фидосова.

С плавното увеличение на възрастта от 2012-та година държавата ще може да се справи, без да са необходими някакви допълнителни промени в бюджета.

Още по темата

"Вчера се вслушахме в гласа на хората, не толкова в този на синдикатите и смятам, че така плавно направена реформата, дава устойчивост на системата", убеден е и социалният министър Тотю Младенов.

От своя страна председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни, че новите предложения на ГЕРБ за вдигането на възрастта с по четири месеца, днес ще бъдат внесени за обсъждане в бюджетната комисия на парламента.

Управляващите очакват от синдикатите да проявят отговорност и зрялост, защото както обясниха става въпрос за интересите на всички български граждани.

От КТ "Подкрепа" и КНСБ отказаха да коментират новите предложения на управляващите. Срещата между ГЕРБ и председателите на двете конфедерации започна преди час в парламента.

Новите предложения стана ясно, че са одобрени от премиера Бойко Борисов и вицепремиера Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още по темата: пенсионна реформаГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
2
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Ех тая Фидоска! Умна и красива!
280
2
 
10
 
! Отговори
Умен преди 12 години
Герберите са ***...........никой не управлява вечно и те няма да са вечни - да намалят възрастта за пенсия с 5 години считано от 2015 и готово, да му мислят следващите
279
1
 
9
 
! Отговори
фдоско преди 12 години
eй такава си търся , като се заиграем на комшията отдолу да му падне мазилката на тавана
278
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази фабрика за л....на, никога няма да стане 60 кг.
277
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам това животно, разбирам защо толкова много хора гладуват.
276
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще повярвам , че има реформа , когато тая от снимката стане 60 кг. !
275
2
 
22
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Хайде багерите да сриват държавата,заедно с политиците!
274
1
 
10
 
! Отговори
манго преди 12 години
МАШАЛА КАКО
273
2
 
12
 
! Отговори
PAVE преди 12 години
GERB,SE OKAZA NAI IZMEKQRSKATA PARTIQ.TOVA E NAI KORUMPIRANOTO PRAVITELSTVO.4ETETE I MIOSLETE ZA KOGO 6TE GLASUVATE.
272
0
 
23
 
! Отговори
Да преди 12 години
Прав си "Комбайнер", прав си, начука им го и още как, на всички полицаи, военни, тъмничари, държавни служители и т.н., гербери, гласували за ГЕРБ...и това ни го пробутват като "РЕФОРМА", ега ти наглостта... "РИформа било вдигането на възрастта, а бе, ние май чуваме извратени лъжи...Реформа бе Бай Тошовото - пенсиониране 55 години на жените и 60 -а мъжете. И санаториумите почти пълни с пенсионериА сега каква реформа е това, извратени думи и души
271
0
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
На фидоска обикдлката на талията е колкото обиколката на екватора!
270
2
 
48
 
! Отговори
Комбайнер преди 12 години
Мутрата излезе най-голям тарикат от всички пуяци и фитоци , които гласуваха за измислената му партия ! Обещава , лъга ,маза и накрая им го начука четвъртит , с контра гайка ! Типично по мутренски ! Яжте сега бахура и не се сърдете !Да ви е сладко , да ви видя след години , как напикани и *** до ушите ще се тътрузите на работа !
269
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колко да си поискам от фидосова ако иска да и стана любовник?
268
0
 
12
 
! Отговори
Шишо преди 12 години
Тая Фидосова също като човек.
267
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно са я снимали от балкона, за да я хванат в кадър.
266
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво не й харесвате на жената бе
265
1
 
5
 
! Отговори
безкомпетентници преди 12 години
Трябва да се коригират всички възрасти за пенсиониране, но в пропорцианално обвързан пакет, а не на парче, сякаш са благодеяния по милост.Ако на 10г в 1 категория стаж отговарят 20 години в 3, то възрастта за трета ако се вдигне с една година, за първа трябва да се вдигне с половин година. Само така ще се запази съотношението м/у осигурително признатата професионална амортизация на здравето на работника от 1 спрямо работника от 3 трудово-амортизационна категория в досегашната му пропорция.
264
0
 
32
 
! Отговори
Ризка Цветанова преди 12 години
Какво става с този форум? Само допреди месец пишеха само срещу Кунева,Калфин и в прохвала на ГЕРБ. Какво толкоз стана? А минаха изборите и екипа на Днес.бг както и всички други медии си прибраха комисионната и спряха цензурата . Ама нещо чувам че и много медии са ги изпарзаляли с парите както парзалят всички тез мошенници нагли!
263
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
taka pla-avno 6te ni go vkarvat za6toto navednaz mnogo boli xaxaxa
262
1
 
6
 
! Отговори
bubka преди 12 години
Alo gospodata ot GERB i nai veche Dqnkov, nali si mnogo umen a napravi nai prostata smetka koqto sashtestvuva i ne mi trqbva obrazovanie v chujbina za da napravq nai prostata shema s pensiite!Izchislihte kolko hora trqbva da se pensionirat tazi godina i kolko pari trqbva da im davate za pensii i za da ne gi dadete vdignahte vazrasta za pensionirane! PU za nishto nestavate ! Smeshkovci v kostumi i Dqnkov i ti mai si se ugoil ama to ot lapane........