Ново ГЕРБерско двайсет

Възрастта за всички категории труд ще се вдига плавно
1 дек 2011 13:25,
303
Ново ГЕРБерско двайсет
Снимка: архив, БТА

Увеличават възрастта за пенсиониране с по четири месеца от следващата година за всички категории.

Това е окончателното предложение на управляващите от ГЕРБ към синдикатите. След вчерашните разговори със синдикатите, които продължиха почти до десет часа вечерта, от ГЕРБ са измислили нови предложения, които да заменят идеята им за увеличаване на възрастта за пенсиониране на всички категории с една година.

Новите предложения бяха представени пред журналистите преди началото на днешната среща на управляващите със синдикатите.

Искра Фидосова обясни, че ръководството на парламентарната група на ГЕРБ дискутирало тази сутрин с премиера Бойко Борисов новите предложения за промени в пенсионната реформа.

"Нашето предложение и решение е плавно увеличаване на възрастта за пенсиониране 2012-та, 2013-та, 2014-та г. с по четири месеца от началото на всяка година. Не приемаме и смятам за некоректно да се ползват внушения, че ние под натиск сме отстъпили и сме променили позицията си за това че има стачки", подчерта Фидосова.

От ГЕРБ обясниха, че не проявяват политически инат за каквото и да било.

"Движи ни интересът на българските граждани. Реформата, която трябва да се направи за увеличаване на възрастта за пенсиониране, е задължителна. Разчетите, които бяха направени, показват че в дългосрочен план след 2016-2017 г., че това е задължително", допълни Искра Фидосова.

С плавното увеличение на възрастта от 2012-та година държавата ще може да се справи, без да са необходими някакви допълнителни промени в бюджета.

Още по темата

"Вчера се вслушахме в гласа на хората, не толкова в този на синдикатите и смятам, че така плавно направена реформата, дава устойчивост на системата", убеден е и социалният министър Тотю Младенов.

От своя страна председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни, че новите предложения на ГЕРБ за вдигането на възрастта с по четири месеца, днес ще бъдат внесени за обсъждане в бюджетната комисия на парламента.

Управляващите очакват от синдикатите да проявят отговорност и зрялост, защото както обясниха става въпрос за интересите на всички български граждани.

От КТ "Подкрепа" и КНСБ отказаха да коментират новите предложения на управляващите. Срещата между ГЕРБ и председателите на двете конфедерации започна преди час в парламента.

Новите предложения стана ясно, че са одобрени от премиера Бойко Борисов и вицепремиера Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още по темата: пенсионна реформаГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
36
 
! Отговори
123456 преди 12 години
ЯЖТЕ СА ГАТАЕРБЕРСКИЯ ДЕБЕЛИЯ..*** КАТО ГЛАСУВАХТЕ ЗА ТЕЗИ МОШЕННИЦИ И БОКО МУТРАТА
260
0
 
6
 
! Отговори
едмон рустан преди 12 години
ДА ТАКА Е .ТАЯ ШИЯ НЕ Е ОТ ТУ. ПЛЯС,ПЛЯС РУШИЯ-НАЛИ. ПИГЕНЦЕТО СИ Е ХЕМ ЛАКОМУ ,НО И ЛУКАВУ. ПЛЯС,ПЛЯС И ХОП НОВА ПОРЦИЙКА НА БУЛЧЕТО ЗА ДОНАЯЖДАНЕ- ТАКА СЕ ПРАВИ ,А НЕ КАТО ВАС *** МЪРШАВИ-САМО КВИЧИТЕ И СЕ ВАЛЯТЕ В КАЛТА И САМИ СИ КАЧУРКАТЕ КОПАНКИТЕ С ПОМИЙКАТА. ПОСЛЕ ГЛАД,ГЛАД Я .КАТО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ ВИ СЕ РАЗМИНЕ НОЖУ И САТЪРО-ДА АМА НЕ- СЕГА И НА МОДА Б Е К О Н А БЕ МЪРШАВИ СВИНКИ. А Я ПИГЕНЦЕТО -УШОПАРЕНО,УЯДЕНО И АКЪЛО МУ СЕЧЕ И ГАЗО МУ РАСТЕ . ХАЛАЛ ДА МУ Е ИНА ВАС ХАЛАЛ ДА ВИ Е ...
259
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а дали ще е последно ? фо края на деня има още сума часове, средно по 2 пъти на час си сменят мненията, така че ще има още напре-назад N на брой пъти
258
1
 
30
 
! Отговори
Европа преди 12 години
България най-корумпиранита страна от Европа.Гарантирано от ГЕРБ!
257
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛЕЛЕ КАКВИ ПЪРЖОЛКИ ЩЕ СТАНАТ ОТ ИСКРЕТО-МАААААААААААЛЛЛЛЛЛИИИИИИИИИИИИИИИИ,АМА ПРЕДИ ТОВА ЩЕ Я ОПЪНА -КАТО РЪГНА ВЕДНЪЖ ПОСЛЕ ОЩЕ ЧЕТЕРИ ПЪТИ ЩЕ ВЪРВИ ПО ИНЕРЦИЯ
256
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе кои *** пише тия заглавия на статиите!
255
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
imali nekoi lekar da obiasni tuka na imastite tashaci 4e Fedoskinoto bialo te4enie sled prostuda na matkta izobilstva s beli 4ervei, a periodi4nite ii krvo te4enia obiknovenh togfen leniv 4ervei, betaz vitalna jenska struktura moe po seke vreme ia 4ervei ia glista da ti sloji na kuki4kata, zavisi de, koga i kolkio frgas za klen, mrena ili kostur4eta
254
0
 
13
 
! Отговори
Дребничок преди 12 години
Харесвам снимката на Искрето - Запълва пространството!!
253
0
 
5
 
! Отговори
)) преди 12 години
първо е грух грух грух ама на края става квиииии квиииии
252
0
 
19
 
! Отговори
бъдещ пенсионер преди 12 години
НЕ ОТСТЪПВАЙТЕ БРАТЯ И СЕСТРИ. ВСИЧКОТО ТОВА С ПЛАВНОТО ВДИГАНЕ НА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ Е ОТНОВО МАНИПУЛАЦИЯ. В КРАЙНА СМЕТКА ПАК НЕ ЩЕ СТИГНЕМ ДО ПЕНСИЯ...ТЕЗИ *** УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ЯВНО ЗА МНОГО ПРОСТИ НИ ИМАТ, ЩОМ КАТО ПРАВЯТ ПОДОБНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ...
251
3
 
41
 
! Отговори
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ преди 12 години
Умишлени палежи на коли , убийства , България номер 1 в ЕС по корупция, стачки, протести, блокади .... И ВСИЧКОТО ТОВА САМО 1 МЕСЕЦ СЛЕД ИЗБОРИТЕГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !!
250
0
 
0
 
! Отговори
Сори преди 12 години
Чети от 248 кам 251
249
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям мениджър е, защото е управлявала няколко неправителствени организации.А за управлението на българското здравеопазване я готви чичко Google.Всички скоро виждат, че Азът е гол хвалипръцко, но дълго още не го признават.Никой не ще да го смятат за *** заради изборните му надежди. Азът продължава да се пъчи с виртуалните си одежди, защото и без това няма други.Чак когато народът усети собственото си оголяване, дружно ще викне Азът е гол". Но не през смях, а през сълзи.Коментар
248
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Финансово гуру му е най-добрият финансист на света. Вчера има малък дефицит, днес - по-голям, утре - още по-голям. Вчера излизаме от кризата, днес - не излизаме, утре - пак излизаме.Вчера влизаме в еврозоната, днес се отказваме, утре - пак влизаме. Вчера качваме данъци, днес ги оставяме същите, утре пак ги качваме.Той има бъдещи съратници, които аха да задминат настоящите азово.Кандидатката за здравен министър лети като стюардеса на крилете на фармацевтиката. Голям мениджър е, защо
247
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато един политик твърде често се изпуска в управлението, още по-силно започва да се бие в гърдите.И отново става егоист, комплексар, ***, некадърник и наглец.Или всичко накуп.Изведнъж, но след много, много изпускания.Той лови престъпници.Той плаща пенсии.Той запушва течовете от държавната каца.Той вдига икономиката на крака с нашенски Лувър. Той е най-големият реформатор на прехода и всички да замълчат.Той има съратници, които аха да го задминат азово.Финансово гуру му
246
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато човек твърде често казва Аз", обикновено става неприятен от пръв поглед. После се оказва егосит.Комплексар.***.Некадърник.Наглец.Или всичко накуп.Когато един политик твърде често казва Аз", изпуска харизма на пръв поглед.Колко е решителен!Колко е смел!Колко е можещ!Колко е наясно с нещата!Какъв е мъжкар!Или всичко накуп.Когато един политик твърде често се изпуска в управлението, още по-силно започва да се бие в гърдите.И отново става егоист, комплексар, п
245
0
 
17
 
! Отговори
Alfonso преди 12 години
Кака фидоска на див глиган заприличала те скоро със сателит трябва да те снимат ... заради една проста партия като ГЕРБ цял народ страда ...те младите избягаха в чужбина за по добър живот и после що населението на България намалява,ми как няма!
244
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** аз не искам да се вдига. Не са ме питале. Не ща ни плавно ни постепенно. И що нема референдум ?
243
1
 
32
 
! Отговори
да го няма народа преди 12 години
Откакто дойде тази демокрация,нашите демократи разрушиха заводи,фабрики,ферми,или направи казано всичко което народа едно време е строил.След това се унищожи безплатното здравеопазване и образование,защото не било редно така да бъде.СЕГА Е РЕД ДА СЕ УНИЩОЖИ БЪЛГАРИНА,ЗАЩОТО НЕ Е РЕДНО ДА ЖИВЕЕ ,ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ.ЗА НЕГО НЕ Е НУЖНО ДА ИМА РАБОТА,ХЛЯБ,НОРМАЛНИ ПЕНСИИ.МАЙНАТА МУ НА БЪЛГАРИНА-ТОВА Е НОВИЯ ДЕВИЗ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.
242
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
малееее Фидоске,вземи мерки бе жена,ако е от ядене мини на диета,ако е от болест лекувай се,че така дълго няма да изкараш,,,не те ли е срам ***!!!!!!!!!