Ново ГЕРБерско двайсет

Възрастта за всички категории труд ще се вдига плавно
1 дек 2011 13:25,
303
Ново ГЕРБерско двайсет
Снимка: архив, БТА

Увеличават възрастта за пенсиониране с по четири месеца от следващата година за всички категории.

Това е окончателното предложение на управляващите от ГЕРБ към синдикатите. След вчерашните разговори със синдикатите, които продължиха почти до десет часа вечерта, от ГЕРБ са измислили нови предложения, които да заменят идеята им за увеличаване на възрастта за пенсиониране на всички категории с една година.

Новите предложения бяха представени пред журналистите преди началото на днешната среща на управляващите със синдикатите.

Искра Фидосова обясни, че ръководството на парламентарната група на ГЕРБ дискутирало тази сутрин с премиера Бойко Борисов новите предложения за промени в пенсионната реформа.

"Нашето предложение и решение е плавно увеличаване на възрастта за пенсиониране 2012-та, 2013-та, 2014-та г. с по четири месеца от началото на всяка година. Не приемаме и смятам за некоректно да се ползват внушения, че ние под натиск сме отстъпили и сме променили позицията си за това че има стачки", подчерта Фидосова.

От ГЕРБ обясниха, че не проявяват политически инат за каквото и да било.

"Движи ни интересът на българските граждани. Реформата, която трябва да се направи за увеличаване на възрастта за пенсиониране, е задължителна. Разчетите, които бяха направени, показват че в дългосрочен план след 2016-2017 г., че това е задължително", допълни Искра Фидосова.

С плавното увеличение на възрастта от 2012-та година държавата ще може да се справи, без да са необходими някакви допълнителни промени в бюджета.

Още по темата

"Вчера се вслушахме в гласа на хората, не толкова в този на синдикатите и смятам, че така плавно направена реформата, дава устойчивост на системата", убеден е и социалният министър Тотю Младенов.

От своя страна председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни, че новите предложения на ГЕРБ за вдигането на възрастта с по четири месеца, днес ще бъдат внесени за обсъждане в бюджетната комисия на парламента.

Управляващите очакват от синдикатите да проявят отговорност и зрялост, защото както обясниха става въпрос за интересите на всички български граждани.

От КТ "Подкрепа" и КНСБ отказаха да коментират новите предложения на управляващите. Срещата между ГЕРБ и председателите на двете конфедерации започна преди час в парламента.

Новите предложения стана ясно, че са одобрени от премиера Бойко Борисов и вицепремиера Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още по темата: пенсионна реформаГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
1
 
16
 
! Отговори
Яааааааааа преди 12 години
Яааааааа къде ми била избягалааа,*** и де...а свинска,айде гръци.гръци,че коледа дойде!!!
240
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСИГОРЯВАЙТЕ СЕ МЛАДЕЖИ АЗ СЕ ОСИГОРЯВАХ 37И ПОЛОВИНА ГОД, И МИ ДАДОХА СТРАХОТНА ПЕНСИЯ 205ЛВ,//ЗА ТЕЗИ КОИТО МИ ЧЕСТИТЯТ ИМ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО А НА ТЕЗИ КОИТО ИМ ПРЕДСТОИ СЛЕД НЯКОЯ ДРУГА ПЕТИЛЕТКА ДА ИМ СЕ ВРЪЩА С МУЗИКА/////
239
0
 
6
 
! Отговори
хахахахахах преди 12 години
Голяма балканска веселба се е разразила във вторник вечерта в полите на Витоша. Тогава знаменитият тенисист Новак Джокович, който е номер едно в света, намирал да погостува в къщата на премиера Бойко Борисов, пише вестник "7 дни спорт". Сега вече Ноле може да се похвали, че е видял всичко интересно в България.Без да губи и секунда, Бойко налял първа ракия на Ноле. Двамата метнали чашите като топка за тенис след края на мача и домакинът налял отново. "Върло люта, двойно препеченица!", както се казва на Балканите.Външни хора не били допуснати, защото нямали работа в такава вечер. Двамата се веселили лудо и истински като децата. Умирали от смях, после викали с пълно гърло. "Велики премиер! Велики премиер!" - повтарял развълнувано Джокович.На другия ден на въпрос към Бойко Борисов как се вижда да пие ракия с Федерер например, той отговорил: "Да бе, ракия, най-много да си доведе на въженце някоя крава. Нали техните са ***". Шегите от вечерта явно още не го били напуснали.
238
1
 
26
 
! Отговори
Весела преди 12 години
престанете да си слагате снимка на това безгръбначно,разплуто мекотело!
237
0
 
39
 
! Отговори
Тука има ,тука нямя преди 12 години
Имаше една група във нашият район които играеха -ТУКА ИМА ,ТУКА НЯМА - които почти на сила вземаха брачният пръстен на една жена на около 60 години. Жената падна на колене и им се молеше ,единият от тях я нарече дърта *** и я блъсна и тогава аз и моите приятели не издържахме ,включиха се и други мъже и пребихме тази *** прибраха ги със линеики и повече не ги видяхме .Същата игра играят Герб и тоя народ също няма да издържи и ще избухне
236
0
 
4
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Сигурно не го пожелаваш това и на твоите родители. Още повече рано или късно и ти остаряваш.
235
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това и целят ГЕРБ работниците да бъдат принудени да внасят заплатите си за допълнителни осигуровки в частни банки и частни фондове, които подобно на пирамидите в САЩ после да се източат и работниците да останат без парите.
234
11
 
4
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
до Chikatilo: Безумно е че има повече дъртаци от работещи.И на всичкото отгоре много от тия дъртаци продължават да работят а младите емигрират и дъртаците стават все повече.Като иска да работи дъртака няма да получава пенсия.Боли ме фара колко години е бачкал.Да си избират сами.Нема ние младите сега да плащаме техни пенсии и от стрес цент да не остараем никога.Прочити колко хора умират от рак годишно в България.Ако си мислиш че няма връзка с дъртите ***...
233
2
 
3
 
! Отговори
до 230 преди 12 години
Съветвам те да се запознаеш с осихурителните системи в богатите страни :) а също и със здравните застраховки в САЩ за да проумееш колко несъстоятелни неща пишеш
232
2
 
17
 
! Отговори
robeen преди 12 години
ИСКРА ФИДОСОВА Е ЕДНА ЛОЕНА ТОПКА ПЪЛНА С МАС И ***
231
0
 
19
 
! Отговори
ма кои хора ???? ... преди 12 години
"вслушахме в гласа на хората" и "Движи ни интересът на българските граждани." - кои са тези хора с такива ненормални интереси и такова мнение ???? Тия от кражби не им остава да мислят ! Няма нормален човек дето да иска да внася 40 години за пенсия и после я взема 4-5 години я не !!!! Не искам да ме крадат повече никакви наглеци !!! Възрастта за пенсиониране трябва да се намали - колкото сисъбрал - толкова да ти и дават докато ти свършат твоите пари !!
230
0
 
3
 
! Отговори
до 229 преди 12 години
А ако ги инвестира? или си купи злато?
229
2
 
3
 
! Отговори
до 224 преди 12 години
Аритметиката не ти е точна :)ако личните ти удръжки за фонд пенсия са ти 100 лв. в моемнта, при сегашният начин на формиране на пенсията тя ше ти е далеч над 200 лв. не ми се занимава със сметки в момента, но грубо ще ти е над 450 лв.
228
1
 
5
 
! Отговори
до 222 преди 12 години
Като се гътнеш на легло, с пенсия и без ще го духаш по всички параграфи, ако чакаш на солидарната пенсия. Затова си има застраховки.
227
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
214 при такава схема банките веднага ще намалят лихвата до нула, държавата ще изяде пенсията ти чрез инфлацията, а може и банките да обявят фалит и да останеш пак без пенсия.
226
0
 
6
 
! Отговори
krasos преди 12 години
krasos до Леополд - отговор !Вземи и чети малко и тогава пиши глупости !Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
225
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЯ ОСВЕН ДА ИЗЯДЕ ЕДИН ЛЕГЕН КАЗАЛДЖА ДРУГО НЕ СТАВА ОТ НЕЯ
224
1
 
5
 
! Отговори
до 214 преди 12 години
пропускаш че от тези пари ти се плащат болничните. ще получаваш помощи ако останеш без работа, получаваш детски. От здравните ти осигуровки се плаща лечение, ваксинации и прегелди и на децата ти и след като се пенсионираш - не само докато работиш.
223
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Домуз.
222
2
 
9
 
! Отговори
сметка преди 12 години
Аритметика - 40 години х100 лв за пенсия - 48 000 лв.живееш маскимум 10 години ( ако ги доживееш) х 200 ( да речем) = 24 000 лв.Останалите 24 000 ????????????????????????????????????????????????