Атака и БСП се озъбиха на Борисов: Лош ученик си!

ГЕРБ не пуснаха премиера да обясни за срещата на върха в Брюксел
Обновена: 7 дек 2011 16:20 | 7 дек 2011 10:08,
171
Атака и БСП се озъбиха на Борисов: Лош ученик си!
Снимка: архив Булфото

Парламентът сметна за ненужно да чуе позицията, която България и премиерът Бойко Борисов ще представят на Европейския съвет на 9 декември в Брюксел.

Опозицията в лицето на "Атака" и "Коалиция за България" поискаха днес да чуят министър-председателя, но депутатите на ГЕРБ отхвърлиха няколко последователни пъти предложението им.

"Министър-председателят да дойде в Народното събрание. Всички знаем какво става в Европа – готви се за нов ред и договор между европейските страни", обясни искането Павел Шопов от "Атака".

Според представителите на националистите страната ни е трябвало да изработи обща позиция, с която управляващите да отидат в Брюксел.

"Изненада е, че мнозинството в парламента не иска да чуе премиера по толкова съдържателен въпрос", изрази учудването си и Ангел Найденов от "Коалиция за България".

"Другият аргумент, че премиерът е толкова зает, че не може да представи позицията, която България ще защитава, е несъстоятелен", допълни той.

От левицата посочиха, че по време на срещата на върха след два дни ще бъдат обсъждани изключително важни въпроси като пактът Европлюс, новият европейски механизъм за стабилност и дори възможни промени в Лисабонския договор.

Затова социалистите изразиха учудване, че депутатите на ГЕРБ не искат да чуят българската позиция, която премиерът Борисов ще представи в Брюксел.

"Като лош ученик Бойко Борисов не иска да ходи на училище и да бъде изпитван. И тук като учители депутатите се опитват да го прикрият", коментира възмутен и Павел Шопов.

"Тук се касае до политическата арогантност и надменност на министър-председателя. Той затова не иска да отговоря на въпроси, на които дължи обяснения. Как ще ходи в Брюксел и да представи една позиция, която легитимно трябва да бъде одобрена от Народното събрание?", попита Шопов.

Аргументите и на левицата, и на "Атака" последователно бяха отхвърлени от ГЕРБ при последвалите гласувания от залата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
23
 
20
 
! Отговори
Аз до 137 преди 12 години
БСП не работят,за кво ще стачкуват.......
139
8
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Премиера е много зает, откакто стана футболист на годината ангажиментите му нараснаха.
138
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ще представи нашата позиция - така като представител на по голямата част от населението на България.Няма да се съобразява с една малка част комунисти и атакисти ***.
137
13
 
34
 
! Отговори
ГГ преди 12 години
По добре да мълчи и там. Стига ни е излагал.
136
11
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
че те тиквата и дянков ги сложиха от европейски съюз защото съвместно ни крадат и закопават.ама така ще е като мълчим и не стачкуваме ще сме вечни роби
135
3
 
36
 
! Отговори
Кабули преди 12 години
Ако воленовите атакистчета бяха истинска националистическа партия, те нямаше две години да лъскат ботушите на пожарникаря и да му носят куфарчето. Разбира се, че политическия слугинаж се заплаща, а името му е Лоялност. Е атакситтки маймунчета, цирка свърши и Борисов ви върна в клетките, защото си намери други "независими" маймуни, които да му носят куфара и да му лъскат пожарникарския ***. Е, Волене, е Сидеров, разбра ли, че само с предателство не става! Марш, в ъгъла!
134
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е.. аз съм ЗА да се препеитва Бойко Борисов всеки път преди да излезе извън страната! Последните пъти бая глупости наговори и доста "ценни съвети" раздаде.. Достатъчно сме се изложили пред света стига вече плс, изпитвам срам..
133
5
 
22
 
! Отговори
Tse преди 12 години
Как да излезе и да говори и отговаря като никой в правителството няма ясна идея как да се реагира на задаващате се криза в ЕС?! Не е важно комунисти, демократи или анархисти са ГЕРБ - важното е че са същите мишоци като предходните и са точно толкова неграмотни /надявам се да не са и по-неграмотни/ безидейни и без ясна визия за развитието на България, както 99 % от нашите "политиците" през последните 20-30 години.
132
12
 
18
 
! Отговори
обективен преди 12 години
атака е комунистическа партийка, финансирана от русия, разбира се, че ще реве срещу новата конституция на EU!
131
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП да си стоят в ъгъла и да мълчат.
130
32
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА ГЕРБ.САМО ТАКА СРЕЩУ ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ.
129
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а в това време Ива Софиянска и синът на Божков вдигат тайна сватба. От няколко дни Антон и Ива живеят в нова къща, чиято груба оценка възлиза на 3 милиона лева. Двойката има и огромно жилище в скъп лондонски квартал...
128
14
 
22
 
! Отговори
BMW преди 12 години
КАКВО ДА ОБИАСНЯВА НЕГРАМОТНКА-ПОЖАРНИКАР,КАТО И ТОЙ НЕЗНАЕ.ТАКАЕ 120 БЪЛГАРИНА Е ГЛУПАВ ИНЕ ВИЖДА ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ НОСА СИ.
127
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама той тиквата нали вчера се беше скрил от трактористите понеже искаха да го бият, чак днес се е показала тази ши**ана мишка!
126
4
 
12
 
! Отговори
До123 преди 12 години
А герберите не са ли същите ?
125
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се, че няма да го пуснат. Не е на магарето работата, какво вършат политиците. Като мине срещата ще си начешат любопитството.
124
6
 
26
 
! Отговори
Mumko преди 12 години
Хайде почна се... получиха властта в пълния и обем и почнаха да се държат като недосегаеми... ужас...
123
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите, които 45 години се готвеха за война с Европа и капитализЪма, нямат нищо общо с Европа! Същоото важи, даже в поголяма степен ы и за креатурата им "Атака"!Така че съвсем правилно няма какво да им се обяснява за Европа!Виж, ако ставаше въпрос за Азиатски въпроси и поспециално за любимата им Русия, то е друга работа!
122
9
 
11
 
! Отговори
Аз преди 12 години
"АМБРИАЖИ"-долни,нагли ***,не писукайте......КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА........
121
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе какво пишете толкова за тази куха тиква - Бойко тиквата, не ми е ясно.