Леви и десни скочиха на Борисов за случая с Мирослава

Хората се радват на ордени, кучетата – на пържоли, констатира премиерът
Обновена: 13 яну 2012 16:32 | 13 яну 2012 15:18,
542
Леви и десни скочиха на Борисов за случая с Мирослава
Снимка: Булфото

Премиерът Борисов попадна под прицел в парламента заради думите си за пържолите и кучето на БЧК, което откри тялото на Мирослава от Перник.

От "Коалиция за България" призоваха министър-председателя да се извини от трибуната на парламента за казаното.

"Искам да призова министър-председателя да се извини тук за думите си и реакцията си по отношение на семейството. Днешното ви сравнение между пържолите и ордена "Стара планина" звучат цинично. Не знам дали разбирате, че думите ви имат отблъскващ ефект", коментира Ангел Найденов от левицата.

По-рано в кулоарите на парламента Бойко Борисов каза, че хората се радват на ордени, а кучетата на пържоли. Повод за думите му беше присъждането на Орден "Стара планина" от президента Георги Първанов на вицето му Ангел Марин.

От левицата продължиха с порицанията към Борисов.

"Разбирам, че заставате на страната на МВР и не желаете да се подкопава институцията, но не го правете за сметка на близките. Извинете се, г-н министър-председател", призова Найденов.

"Приемам, че го правите от добра душа", отговори му премиера от трибуната на парламента. И отново повтори, че лично се е извинил и е поднесъл съболезнования на близките на Мирослава.

"Действително желанието ми да защитя колегите беше водещо", коментира премиерът. Той обяви за груба професионална грешка поведението на полицаите, които са конвоирали единият от похитителите, който се самоуби пред тях.

Премиерът обясни и причината, заради която е вкарал кучето на БЧК в коментара си.

"Цяла нощ огледът вървеше така че няма да можем да открием тялото на момичето, за това доведоха куче от БЧК", обясни Борисов.

"Когато в 12 часа вчера слизах по стълбите в Министерския съвет ме попитаха за детайли по престъплението и един от детайлите беше за кучето. Събрано едното и другото действително звучи отвратително. Хиляди пъти се извинявам, ако съм направил нещо грешно", каза пред депутатите той.

Още по темата

Извинението не смекчи тона и на десните към вчерашното изказване на министър-председателя.

"Вие поискахте да ви се извини семейството, чието момиче е било убито. Всички в интернет пространството ви разбраха правилно", коментира Иван Костов. Той определи като недопустимо подобно изказване на премиер на страната.

"Вие сте държавата. За какво да се извинят роднините на МВР, че МВР дори не е намерил трупа, а друг го откри?", попита Костов.

"Вие бяхте правилно разбран. Ако искате да се извините, направете го по правилния начин и кажете, че абсолютно неправилно сте се изразили", призова лидерът на ДСБ.

Според Костов с вчерашния си коментар Борисов е погазил нивото на достойнството, което има българската държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
442
0
 
2
 
! Отговори
Нещата преди 12 години
като ,че ли не са много ясни. Тя доброволно е тръгнала с момчетата, писмото е написано от нея и според психолозите е написано в добро душевно състояние, почеркът е равен,и със сигурност е била наясно с предприетите неща.Работите са се объркали по-късно поради някаква причина.
441
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нивото на КОЕ на държавата??!!!!
440
1
 
3
 
! Отговори
567 преди 12 години
25 години в къщи сме гледали кучета ,първо боксер след това афганска хрътка.Обичам кучетата дори бездомните -просто ми са слабост.Но като чух какви ги приказва мин.председателя по новините настръхнах.Така че не ви разбирам г-н Борисов даже никак,нищо че съм кучкарка.Тука става въпрос за смъртта на дете а не до кучета.И първата реакция е много важна тя издава човека,а извиненията след това са работа на пиарите Ви.
439
0
 
7
 
! Отговори
BORIS-OFF преди 12 години
KOGATO MINE OSHTE VREME OT UNIKALNOTO UPRAVLENIE NA GERB I IZLUGANITE RAZBERAT, CHE NA TEHEN GRUB SA PRAVBILI MILIARDI A TE JIVELI V BEDNOST SHTE BUDE KUSNO. ZASHTO TURPIM TOLKOVA VREME TEZI SAMOZBRAVILI SE PROSTACI I OT GERB ,BORISOV I CVETANOV?TOVA LI SA HORATA KOITO DAVAT PRIMERA ZA MLADOTO POKOLENIE S INTELIGENTNOST, OBRAZOVANOST I PROFESIONALIZUM? KATEGORICHNO NE. TOGAVA?SDSAMOZABRAVIILI SE MILIONERI, IZLUGALI POREDNOTO POKOLENIE I VODESHTO STRANATA KUM ***. VIARVATE LI NA TEZI OSHTE?
438
1
 
7
 
! Отговори
ЩО БРЕ! преди 12 години
*** се вижда вече ---осезателно в Бг !Бг народа спи още .....!
437
3
 
4
 
! Отговори
Кофти матрял сте си преди 12 години
К*рви, дрогита, мутро - чалгари и тук -там кумунета- десета.......*** в сравнение ,с която кучето е апотеоз на невииност и чистота.......иначе как си обяснявате убийството на едно невинно дете от нейни познати? С Бойко, Костов или с международното положение....
436
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво да кажем за Костов,който ако започне да се извинява,един живот няма да му стигне.Пред Борисов всички тия ляво-десни трябва да свалят шапка и да мълчат
435
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какъв премиер, той си казва човека в прав текст че е кучкар... това му е мандалитета, макар звучи почти обидно за кучкарите като го подредим до тях, щото и те даже знаят каква е разликата межди едно куче и човек
434
6
 
16
 
! Отговори
Деян Ню Йорк преди 12 години
Боко *** трябва да си ходи възможно най скоро !!!
433
6
 
17
 
! Отговори
танер преди 12 години
България трябва да стане президентска държава, а този незабавно да бъде ек......н
432
3
 
19
 
! Отговори
эээ преди 12 години
напоследък политикът Борисов основно прави гафове и на следващия ден или се "извинявя" или се обяснява и после пак така, като че ли си нямат друга работа в парламента.
431
12
 
4
 
! Отговори
fakti преди 12 години
Полицията си свърши работата.Браво на тях!Какво става в културна Англия?Преподаватели и студенти от Оксфордския университет са потресени от убийството на професор по астрофизика, в което е обвинен негов колега-преподавател по математика. Това съобщиха медиите в страната. Трупът на 50-годишния проф. Стивън Роулингс бе открит в дома на приятеля му д-р Девиндер Сивиа в сряда вечерта. Полицаите потвърдиха, че двамата участници в инцидента са били приятели повече от 30 години.
430
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ne trqbvashe da se stiga do smurt ama pa dobre che i q nameriha evalata Gerb !!!!!!!!!!!
429
16
 
6
 
! Отговори
NaVi преди 12 години
Казва се няма, а не "нема" софиянци прости.Върнете се в училище да четете книги на български език. Когато Първанов застреля защитено животно защо *** не скочиха срещу него, а ако има сухо мляко в сиренето ревете като заклани.Прости ***!
428
0
 
13
 
! Отговори
n преди 12 години
Nema tatyv ***...
427
3
 
3
 
! Отговори
анелия преди 12 години
дисциплина и тотална ликвидация на цели банди- това също е добра идея. ако не я можем- мвикайте китайците! Те могат всичко- даже ще наложат ограничаване на раждаемостта при ***- както в собствената си страна. какво е това- *** крадат *** бебета за органи1 КОГА ГО Е ИМАЛО ПРЕДИ! нЕ БЪРКАЙТЕ МОРАЛНИТЕ ЦЕННОСТИ! сТРАХ МЕ Е ОТ ТОВА,КОЕТО СЕ СЛУЧВА В бЪЛГАРИЯ! и НЕ СЕ ГОРДЕЯ ОТДАВНА,ЧЕ НЕ СЪМ БЪЛГАРКА! сТАВАМЕ ИЗВЕСТНИ САМО С УБИЙСТВА И СКАНДАЛИ.
426
0
 
4
 
! Отговори
анелия преди 12 години
В написаното до този момент има много истина- мъка,злоба,обяснения ,фактология. всичко е така- за кой кого избира и колко струва избиращият така е!изписа се и за цинизмът,безхаберието и ваглостта на една прослойка оглавявана от някой си световно неизвестен,който разсипва нашия живат под бодрите ни викове \да живей1всъщност да живее където иска и да се маха по-бързо! Дали няма да е най-добро предложението за военна диктатура или за военен комунизъм като в Китай! Объркана съм!
425
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Бойко - право куме в очи'! Ше ви ... в лицемерите!
424
6
 
36
 
! Отговори
ББ преди 12 години
*** на върха на държавата
423
5
 
33
 
! Отговори
мими преди 12 години
боко,боко *** едно голямо рядко *** върху главите ни и сега се извиняваш-в белите държави за тези ти думи се напуска министерски пост,ама не и за теб *** такъв