Първанов "шокиран" от Борисов за ордена на Марин

Президентът пита премиера кога е крив и кога - прав в изказванията си
Обновена: 13 яну 2012 19:49 | 13 яну 2012 19:47,
152
Първанов "шокиран" от Борисов за ордена на Марин
Орденът на свадата "Първанов-Борисов". Снимка: БТА

Президентът Георги Първанов обяви, че намира за "шокиращи" изявленията на премиера Бойко Борисов през последните два дни.

"Държавният глава остава остро критичен към пошлото, грубо и цинично говорене от страна на премиера, което за съжаление не е прецедент", се посочва в съобщение на прессекретариата на Дондуков 2 по повод последните изказвания на министър-председателя.

Повод за репликата на Първанов са думите на Борисов, засягащо удостояването на вицепрезидента Ангел Марин с най-висшето държавно отличие.

В публикуваната стенограмата от правителственото заседание, премиерът Борисов казва:

Още по темата

"Не знам Ангел Марин с какво е заслужил орден "Стара планина", не мога да си го обясня с какво? По тази логика всички бивши премиери, вицепремиери и т. н. да бъдат наградени да носят орден "Стара планина". Какви са заслугите? Едно е академик – международно признат, друго е – Ангел Марин, че бил вицепрезидент", посочва той.

Заради тези си думи, прессекретариатът на държавния глава обяви, че е упълномощен да зададе следните въпроси към премиера:

Кога премиерът изразява своето мнение? Когато на 7 декември т.г. води заседание на Министерския съвет и обявява за прието предложението на министъра на отбраната и редица неправителствени организации за награждаването на вицепрезидента г-н Ангел Марин и изпраща това предложение на държавния глава?

Или когато на 11 декември т.г. твърди, че това е неприемливо и не може да си го обясни? И ако искрено мисли второто, защо неговият подпис стои на указа за награждаването?!

Призоваваме министър-председателят да прочете още веднъж мотивите на воденото от него правителство за награждаването на г-н Марин, а именно – за изключително големите му заслуги към изграждането на Българската армия и за приноса му като държавник през последните години, допълват от прессекретариата на президента Георги Първанов.

В крайна сметка самият Ангел Марин разпространи официално изявление, в което обяви, че връща на премиера ордена "Стара планина" и определи Бойко Борисов като позор за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов пил Шистов газ затова така говори. Простете му.
61
6
 
26
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
ти не четеш ли бе ***? Министерския съвет (на боко тиквата хората) го предлагат. Гоцето да каже няма да го наградя ли
60
4
 
32
 
! Отговори
Защо ли преди 12 години
Защо ли всички коментари на гербавите бъкат от цинизми и простотията?!?Сигурно следват светлия на вожда си.Жалки сте герберасти,*** сте...
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Па Убави ора бе !!!
58
2
 
17
 
! Отговори
- БОРИСОВ !!!!!!! преди 12 години
СПРИ ШИИСТОВАТА ЛУДОСТ
57
1
 
9
 
! Отговори
СД преди 12 години
В държавата на Гоце, Боце, ***, ***, ***, полуидиотите и *** е така...
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А такива безмозъчни плазмодии като тебе, които като развалена грамофонна плоча въртят едно и също, никога няма да могат да проумеят простотията си. Само не знам, защо я навирате нагло в очите на всеки?
55
4
 
8
 
! Отговори
митко преди 12 години
абе влади,абе дрогирано *** какви комунисти,какви пет лева бе ,я подухай малко ти селянино,толкова сте *** герберите също като вожда ви ***
54
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЙО - ' КРИВОТО ОЧЕНЦЕ ' ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗА ЧЕ Е ПРОСТО ЕДНА ' ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА '
53
2
 
4
 
! Отговори
за дедо Стамат... преди 12 години
....ке видиш още деде....га ги зафатаме...!У Унгария, са ги зафатили ,веке....!Време е и ние , дан"ги туриме турмата....голем сеир ,ке пада...!
52
5
 
11
 
! Отговори
кари преди 12 години
отказала съм се вече да коментирам редом с герберските говеде но *** ви обещавам,че така ще се сгромоляса ,лошото е ,че всички ще ни заболи,срам и позор от такива устатници като т.н петър стоянов и боко -те всичко знаят ,всичко могат,ние останалите сме *** и неграмотни ,честит ви министър-председател -психопад.
51
14
 
11
 
! Отговори
ЛЕ-ЛЕ, ЛЕ-ЛЕ..... преди 12 години
ТЕ, ..ГОЦЕ БИЛ "ШОКИРАН"---КЕ МУ ИЗЛЕЗЕ СТРЕСНИЦА НА ГАЗОТ....ЧЕРВЕНИОТ...!МАРИН ...ЩО ЧЕКА--ДА МУ ДИРИ ИЛАЧИ...!
50
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
56Би ли ми посочил кой точно ни се е смял защото контактува постоянно с чужденци и на единсвеният който са се смели се казва Боко-тиквата??
49
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе заради Борисов ставаме за смях, заради комунистите ни съжаляваха... Не знам кое е по-лошото!
48
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България ще е за смях на света докато има такъв премиер. *** електорат /по Борисов/ същия премиер.Честито българи.
47
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами ние пък сме шокирани от Първанов заради ордена на Марин, ама Гоце не ни пита, нали?
46
10
 
30
 
! Отговори
Ася преди 12 години
Гледах Борисов по новините-гърчи се, обеснява се,жалка работа.Така е когато речта изпреварва мисълта. И това е човек начело на държавата.Е вие които гласувахте за ГЕРБ видяхте ли какво причинихте на българите и на България?
45
18
 
11
 
! Отговори
Първанов преди 12 години
Как да не е свършил нищо Марин? Свършил е - освободил е сума ти престъпници и затова сега има работа за кучето на Бойко. И то си е заслужило награда - пържолки, и Марин си е заслужил награда - пърж.. аа, медал!
44
7
 
31
 
! Отговори
miki преди 12 години
Гсподин Първанов,защо сте шокиран? Това е така. човекът не помни какво говори и какво прави! А вече става ясно,че няма и добри съветници. И хлапашките приказки за пържоли ,извинения,калорифери по шосетата за разкопките- това са приказки на неук и с много високо сомочувствие човек. Като мачо си е мачо- но до тук! Всичко останало е в ущърб на страната ни!
43
9
 
33
 
! Отговори
Normalen преди 12 години
Борисов е подписал предложението на военния си министър и неправителствени организации за награждаване на Ангел Марин.*********************************************************************************Точно това е големия проблем, не може да предизвикваш скандали дори да си ББ. Отразява се зле на Бьлгария и всички бьлгари пред останалия свят. Кой би вярвал на Бьлгарския Премиер за каквото и да било?