Първанов "шокиран" от Борисов за ордена на Марин

Президентът пита премиера кога е крив и кога - прав в изказванията си
Обновена: 13 яну 2012 19:49 | 13 яну 2012 19:47,
152
Първанов "шокиран" от Борисов за ордена на Марин
Орденът на свадата "Първанов-Борисов". Снимка: БТА

Президентът Георги Първанов обяви, че намира за "шокиращи" изявленията на премиера Бойко Борисов през последните два дни.

"Държавният глава остава остро критичен към пошлото, грубо и цинично говорене от страна на премиера, което за съжаление не е прецедент", се посочва в съобщение на прессекретариата на Дондуков 2 по повод последните изказвания на министър-председателя.

Повод за репликата на Първанов са думите на Борисов, засягащо удостояването на вицепрезидента Ангел Марин с най-висшето държавно отличие.

В публикуваната стенограмата от правителственото заседание, премиерът Борисов казва:

Още по темата

"Не знам Ангел Марин с какво е заслужил орден "Стара планина", не мога да си го обясня с какво? По тази логика всички бивши премиери, вицепремиери и т. н. да бъдат наградени да носят орден "Стара планина". Какви са заслугите? Едно е академик – международно признат, друго е – Ангел Марин, че бил вицепрезидент", посочва той.

Заради тези си думи, прессекретариатът на държавния глава обяви, че е упълномощен да зададе следните въпроси към премиера:

Кога премиерът изразява своето мнение? Когато на 7 декември т.г. води заседание на Министерския съвет и обявява за прието предложението на министъра на отбраната и редица неправителствени организации за награждаването на вицепрезидента г-н Ангел Марин и изпраща това предложение на държавния глава?

Или когато на 11 декември т.г. твърди, че това е неприемливо и не може да си го обясни? И ако искрено мисли второто, защо неговият подпис стои на указа за награждаването?!

Призоваваме министър-председателят да прочете още веднъж мотивите на воденото от него правителство за награждаването на г-н Марин, а именно – за изключително големите му заслуги към изграждането на Българската армия и за приноса му като държавник през последните години, допълват от прессекретариата на президента Георги Първанов.

В крайна сметка самият Ангел Марин разпространи официално изявление, в което обяви, че връща на премиера ордена "Стара планина" и определи Бойко Борисов като позор за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
6
 
16
 
! Отговори
AZ преди 12 години
OT TIKVA DO TIKVA IMA RAZLIKA! NA6ATA TIKVA B.B.OBA4E E MNOGO KUHA!
101
0
 
5
 
! Отговори
AZ преди 12 години
PE4ALNO,NO E FAKT GOSPOJO DUREVA!
100
0
 
3
 
! Отговори
Бойко преди 12 години
По добре шокиран отколкото шутиран
99
2
 
18
 
! Отговори
333 преди 12 години
Способноста на ББ се проявява с пълна сила. Незнам дали е останала прослойка в държавата на която да не се е издървил. И други политици в България преди него са успявали да настроят срещу себе си и онези които не са им врагове. Никой не е спечелил от това.
98
4
 
14
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Bate Bojko,navremeto te haresvah,no 6te ni pomogne6 ako si trugne6! POZOR SI ZA BULGARIA!!!!
97
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
boiko sma4ka i gi
96
3
 
1
 
! Отговори
аз преди 12 години
Ние не сме нормална държава-докато другарите не се махнат,няма да има нищо нормално в България.Ще пречим по всякакъв начин да станем нормални,кой с каквото може.Междувременно ще гледаме да си живеем добре и да чакаме природата да си свърши работата.
95
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов , връщай се начело на БСП и смачкай фасона на тези ГЕРБ-ери!
94
12
 
12
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
Не мога да разбера какво толкова му се кефят на нагаждача "Гоце". Той винаги е бил мишка: доносничел, *** за да се издигне и сега изведнъж едва ли не гуру. Аре стига.
93
3
 
15
 
! Отговори
Бат преди 12 години
Нещо вече взе да ми писва от гафовете на слабоумния ББ.В идторията с гръмналия се престъпник ми намирисва на това,че има замесени ченгета на ЦвЦв и сие.Просто го гръмнаха за да замълчи за винаги.Там не са били кой знай колко много-защо не се разследват до дупка.В БГ става страшно-***,некадърни управляващи.Сега Бат ви Бойко ще коли и беси тези,които не са с него.А новата мутра Янев от РЗС-да замълчи.
92
6
 
23
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Един достоен българин, извървял пътя на професионален военен от начало до край. Спомнете си как Бойко стана генерал-лейтенант, за какви заслуги един охранител получи това високо воинско звание. Вижте списъка на носителите на орден "Стара планина", там има "заслужили" личности като Тодор Батков, Ахмед Доган, Муамар Кадафи и други подобни. Когато човек, като Ангел Марин, получава най-високата награда на държавата , това е признание за неговата мисия на тази земя, живот за подражание.
91
1
 
16
 
! Отговори
123 преди 12 години
На Запад уважават всеки и всичко-от праисторически находки-до най дребното изказване.Там мрязът мързела,кражбите,отвличанията,убийствата.Престъпления от преди 50г.се разкриват и злосторниците са в пандиза.У нас -не се зачитат БЪЛГАРСКИТЕ права/само тези на ***./Непрекъснато дават по медии за "нещастни и бедни,неуки"роми.В БГ само те са човеци.Ние,БЪЛГАРИТЕ,които им осигуряваме лукса да живеят,да ни ограбват,да разлушават създаденото с години,сме дискриминирани.И днес медиите тях показват.
90
2
 
12
 
! Отговори
до 89 преди 12 години
"Според мен когато е подписвал за награждаването просто не е чел какво са му пробутали да подпише. "Искам да ти напомня, че са му го "пробутали" неговите министри.
89
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С какво Марин е заслужил най високия орден в България?
88
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марин е станал генерал след като е извървял целият си път в кариерата-от взводен командир до командващ ракетните войски и артилерията. Уволнен е през 1998г. заради несъгласие с провежданата "рИформа в армията".А Бойко за какви заслуги пред Народ и Отечество е станал генерал ?!
87
2
 
19
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
Защо на запад има уважение към бивши управници , а да не говорим за настоящи ! Независимо как са управлявали страната , те са избирани от народа и когото са избрали са длъжни да го уважават ! Какъв ще бъде имиджаажа на страната пред света ако започнем да плюем избранниците си , законно да ги награждаваме ,а после да съдим имат ли заслуги за тази награграда ! Кои нормален инвеститор или турист ще предпочете страни които не зачитат управляващитите си!
86
18
 
6
 
! Отговори
111 преди 12 години
казал,че бойко е позор за БГ ами той пък какъв е не знам
85
0
 
3
 
! Отговори
до 99 преди 12 години
Що пишеш глупости да не гласуват за комунисти хората ами то има ли други всички са или от ДС или бивши кадри МВР случаини няма и казваш да не гласуват хората като не гласуваха почти 50 % какво се промени НИЩО казаха ,че е нормално така било навсякъде .
84
3
 
9
 
! Отговори
99 преди 12 години
Абе ти нормалел ли си хората да са гласували всичко е БУТАФОРИЯ купени са изборите носеше се мълва още преди това за едни 500 000 000 които ГЕРБ е приготвил за ИЗБОРИТЕ Аз не вярвах ,че е така обаче след като видях с учите си кои спечели !
83
1
 
12
 
! Отговори
до 94 преди 12 години
Ах колко са лоши тия предишните !От 2 г си живеем живота има работа пък и да няма садим си картофи гледаме си прасета и ядем филии с мас забавляваме се с цирка които ни показват всяка вечер в новините и турските серияли за по добър живит не сме и мечтали за кво ревът тия *** .