Първанов "шокиран" от Борисов за ордена на Марин

Президентът пита премиера кога е крив и кога - прав в изказванията си
Обновена: 13 яну 2012 19:49 | 13 яну 2012 19:47,
152
Първанов "шокиран" от Борисов за ордена на Марин
Орденът на свадата "Първанов-Борисов". Снимка: БТА

Президентът Георги Първанов обяви, че намира за "шокиращи" изявленията на премиера Бойко Борисов през последните два дни.

"Държавният глава остава остро критичен към пошлото, грубо и цинично говорене от страна на премиера, което за съжаление не е прецедент", се посочва в съобщение на прессекретариата на Дондуков 2 по повод последните изказвания на министър-председателя.

Повод за репликата на Първанов са думите на Борисов, засягащо удостояването на вицепрезидента Ангел Марин с най-висшето държавно отличие.

В публикуваната стенограмата от правителственото заседание, премиерът Борисов казва:

Още по темата

"Не знам Ангел Марин с какво е заслужил орден "Стара планина", не мога да си го обясня с какво? По тази логика всички бивши премиери, вицепремиери и т. н. да бъдат наградени да носят орден "Стара планина". Какви са заслугите? Едно е академик – международно признат, друго е – Ангел Марин, че бил вицепрезидент", посочва той.

Заради тези си думи, прессекретариатът на държавния глава обяви, че е упълномощен да зададе следните въпроси към премиера:

Кога премиерът изразява своето мнение? Когато на 7 декември т.г. води заседание на Министерския съвет и обявява за прието предложението на министъра на отбраната и редица неправителствени организации за награждаването на вицепрезидента г-н Ангел Марин и изпраща това предложение на държавния глава?

Или когато на 11 декември т.г. твърди, че това е неприемливо и не може да си го обясни? И ако искрено мисли второто, защо неговият подпис стои на указа за награждаването?!

Призоваваме министър-председателят да прочете още веднъж мотивите на воденото от него правителство за награждаването на г-н Марин, а именно – за изключително големите му заслуги към изграждането на Българската армия и за приноса му като държавник през последните години, допълват от прессекретариата на президента Георги Първанов.

В крайна сметка самият Ангел Марин разпространи официално изявление, в което обяви, че връща на премиера ордена "Стара планина" и определи Бойко Борисов като позор за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
5
 
! Отговори
ПАМЕТ БЪЛГАРСКА преди 12 години
ДНЕС 14.01 се навършват 3 г от ПРОТЕСТА пред парламента на които БИХА НЕВИННИОхранявахме. Такава бе заповедта. Не трябваше да се намесваме. В МВР бе обявена тотална мобилизация. Всички униформени от София и областта, подкрепления от провинцията и цивилни служители бяха на площада, около него, в уличките край Народното събрание. Задачата бе да не се допуснат провокации, да се неутрализират провокаторите. Всички знаем какво се случи тогава защо ли и ДНЕС не се учудвам на ПОСТЪПКАТА на ТИКВАТА
81
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли някои на които още да не му е ясна работата ТИКВАТА ПОДПИСВА за награждаването после се ВЪЗМУЩАВА Същото е станало и на 14.януари.2009 Митинга на които бяха бити пенсионери и майки с децаПърво се е подписал ,че разрешава протеста после е наредил боя и обвини за това КОМУНИСТИТЕ
80
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eдно ченге на ДС,КГБ - награждава с орден друго ченге на ДС,КГБ...)И друго ЧЕНГЕ по настоящем ПРЕМИЕР се ВЪЗМУЩАВА като преди това два пъти се е подписал за това.
79
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eдно ченге на ДС,КГБ - награждава с орден друго ченге на ДС,КГБ...) А е 21-ви Век!? До кога ще ги траем тези ЧЕНГЕТА,а???? МАФИЯТА СИ ИМА Д-ВА... КОЯТО СЕ НАРИЧА БЪЛГАРИЯ! БОГ ДА НИ ПАЗИ! А М И Н !
78
1
 
20
 
! Отговори
До 89 преди 12 години
"Според мен когато е подписвал за награждаването просто не е чел какво са му пробутали да подпише."Сори бате, ама ако си премиер трябва да гледаш какво подписваш или ти премиерския подпис го имаш за формалност? Моо съм глупав, ама според мен е задължително премиерът да знае всико, което е подписал. В противен случай - жална ни майка на цялата държава (нищо ново де)!!
77
1
 
4
 
! Отговори
До 91 - истината преди 12 години
Много интересно ти как знаеш кой до кого ляга, респективно не ляга??? Не ме разбирай погрешно. Никого не защитавам, ама много се дразня като някой почне да шляпа като мокър за*ник...
76
7
 
5
 
! Отговори
истината преди 12 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ДЪРЖАВНИЯ НИ ГЛАВА Е ЕДИН ПОХОТЛИВ СЛАДОСТРАСТНИК КОЙТО НЕ Е ЛЯГАЛ ПРИ ЖЕНА СИ ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ...ПРОВЕРЕТЕ---ЗНАЕ СЕ...
75
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен когато е подписвал за награждаването просто не е чел какво са му пробутали да подпише.
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eй кометиращите сте много зле! Абе само с глипости се занимавате. какво ви пука за цялата тази работа? нямате ли си мацки да опъвате та локуми дъвчете?
73
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя Марин кой беше ? Военен (си е диагноза) с наранено достойнство. Всички дето имат взимане даване с военни са наясно, че там е черна дупка, в която потъват данъците на обикновения данъкоплатец. Военен = играе карти и табла, пие много. По изключение някои играят добре шах.Аз във военен блок съм израснал и такива роглячи никъде другаде не съм виждал.Та може Бойко да е селянин и да му е трудно с българския - спор няма - ама верно го е сложил къде му е мястото тоя шапкар.
72
1
 
11
 
! Отговори
Стоимен преди 12 години
Нещо от написаното в статията ме жарна-"Заслуги за изграждането на армията"-не си спомням за колко часа България ще капитулира при една евентуална война...За другото нямам коментар.
71
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
последните 2 дена ми се събра много гняв към боката, че искам да го линчувам глупава тиква !
70
13
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Плондира трябва незабавно да се извини на целия български народ за позора да признае публично че е *** и да си подаде оставката!Не знам хората които гласуваха за него какво очаквахте от кучкара на Тато Бойко пържолката?
69
9
 
14
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 12 години
Четох и разбрах: ББ не забравя какво е казал или направил . Той цели ДА СЕ ИЗТЪКНЕ ПРЕД МАТЕРИАЛА И С ЦЯЛАТА СИ ТЪПОУМНА ОСАНКА ДА МУ ПОВЯРВАТ . ДА АМА НЕ - НА НЕГОВО МЕСТО БИХ СИ ПОДАЛ ОСТАВКАТА И ДА СЕ СЪБУДЯ СУТРИНТА С ЛЕКО ЧУСТВО , ЧЕ ВЕЧЕ НЕ ПРЕЧА НА НАРОДА .
68
11
 
12
 
! Отговори
SOS преди 12 години
БОЙКО МУТРАФОНОВ-ПЪРЖОЛКАТА Е ЛУД И Е ОПАСЕН ЗА ДЪРЖАВАТА
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудни политици имаме бе с х.й да ги сочиш.
66
4
 
1
 
! Отговори
istina преди 12 години
nai posle niakoi koito e na oficialna darzavna pozizia da se prestrashi da kaze kakvo e Boko za BG dano i horata da go shvanat che stanahme za smiah po zial sviat s tozi prost glupav i zloben chovek. BOKO = POZOR
65
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не може да искате от футболиста на годината да помни цели 4дни /от 7 до 11декември/ , какъв указ е подписал.Оооо, свещена простота...
64
5
 
23
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 12 години
Боко чупи *** по няколко пъти на ден, а тия му се връзват.Само *** може да приеме Тиквения на сериозно.
63
16
 
10
 
! Отговори
виц преди 12 години
"Попитали радио Ереван дали може на България да се случи нещо по-лошо от двойката Първанов - Марин.- Може - бил отговорът - Двойката Марин - Първанов."