Първанов "шокиран" от Борисов за ордена на Марин

Президентът пита премиера кога е крив и кога - прав в изказванията си
Обновена: 13 яну 2012 19:49 | 13 яну 2012 19:47,
152
Първанов "шокиран" от Борисов за ордена на Марин
Орденът на свадата "Първанов-Борисов". Снимка: БТА

Президентът Георги Първанов обяви, че намира за "шокиращи" изявленията на премиера Бойко Борисов през последните два дни.

"Държавният глава остава остро критичен към пошлото, грубо и цинично говорене от страна на премиера, което за съжаление не е прецедент", се посочва в съобщение на прессекретариата на Дондуков 2 по повод последните изказвания на министър-председателя.

Повод за репликата на Първанов са думите на Борисов, засягащо удостояването на вицепрезидента Ангел Марин с най-висшето държавно отличие.

В публикуваната стенограмата от правителственото заседание, премиерът Борисов казва:

Още по темата

"Не знам Ангел Марин с какво е заслужил орден "Стара планина", не мога да си го обясня с какво? По тази логика всички бивши премиери, вицепремиери и т. н. да бъдат наградени да носят орден "Стара планина". Какви са заслугите? Едно е академик – международно признат, друго е – Ангел Марин, че бил вицепрезидент", посочва той.

Заради тези си думи, прессекретариатът на държавния глава обяви, че е упълномощен да зададе следните въпроси към премиера:

Кога премиерът изразява своето мнение? Когато на 7 декември т.г. води заседание на Министерския съвет и обявява за прието предложението на министъра на отбраната и редица неправителствени организации за награждаването на вицепрезидента г-н Ангел Марин и изпраща това предложение на държавния глава?

Или когато на 11 декември т.г. твърди, че това е неприемливо и не може да си го обясни? И ако искрено мисли второто, защо неговият подпис стои на указа за награждаването?!

Призоваваме министър-председателят да прочете още веднъж мотивите на воденото от него правителство за награждаването на г-н Марин, а именно – за изключително големите му заслуги към изграждането на Българската армия и за приноса му като държавник през последните години, допълват от прессекретариата на президента Георги Първанов.

В крайна сметка самият Ангел Марин разпространи официално изявление, в което обяви, че връща на премиера ордена "Стара планина" и определи Бойко Борисов като позор за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно заради такива като Гоце доносника цял свят ни плюе
41
24
 
23
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Гоце, Гоцее... Когато опознаеш затвора отвъре в детайли ще си още по-шокиран!
40
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вицето се грижеше, само за едно чаталче с мокър памук на него, за студени компреси на възпалените орехчета на Гоцето !Заслужаваше си едно медалче за добрата службица...
39
22
 
21
 
! Отговори
Не мога да ги трая! преди 12 години
Ангел Марин навремето си върна генералските пагони на Петър Стоянов пак заради някаква простотия, така че... Той и без това не може да бъде забелязан по друг начин, освен ако не върне нещо. Че Бойко е *** за 10, това е ясно, ама и въпросът му за това какво е направил тоя мамул за България си е резонен. Като изключим, че даде гражданство на сума ти македонци и освободи още толкова бандити. Абсолютна мижитурка, която си дрема 10 години, а ние го хрантутехме като стой та гледай.
38
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чакам с нетърпение този човек да си тръгне!!!
37
22
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Първанов и Марин що не си е...и двамата.Не са свършили работа за 5 стотинки за два мандата ама си раздават ордени.Деееба и катилите му.
36
8
 
13
 
! Отговори
До 40 преди 12 години
Как си позволяваш да го коментираш като си една неграмотна кокошка? "ИнтИИИИИИИИИИИИИИлигентен"
35
18
 
32
 
! Отговори
Бенита преди 12 години
Никога в многовековна България не е имало толкова ниско интилигентен човек, на такъв висок пост. И само като си помисля, че една трета от българите гласува за ГЕРГ (Борисов) - това значе,че народът ни е пош "матреал" точно в една трета от количеството си.
34
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз бях шокирана, че освободи предсрочно стотици престъпници и ги пусна да тормозят отново народеца...Единствените, които неговите съдии се объркаха да осъдят...
33
13
 
19
 
! Отговори
още от същото преди 12 години
Ако не е БОРИСОВ нЕма за какво да се коментира всеки ден в държавата от сутрин до вечер..Само той е под прожекторите за добро или зло..всички други се спотайват и дебнат какво ще каже,за да го критикуват ,но защо не вземат нещо сами да свършат като са толкова оправни..аман от лъжепатриоти.
32
16
 
20
 
! Отговори
miro преди 12 години
червени ***
31
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз бях шокирана, че се забърка в сексскандали с разни бърнести певачки, докато чакахме да работи сериозно...
30
3
 
20
 
! Отговори
до единия и другия преди 12 години
Писнахте ми вече.....Срам за държавата ни !Престанете да се излагате , защото излагате нас !
29
3
 
13
 
! Отговори
мариан преди 12 години
ТИ И ЗА БИРАТА СЕ ШУКИРА
28
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз бях шокирана, че великият ни президент никой не го ще да го види и да го покани! Страхотно ни представяше държавата по Калмикия и Тамбукту...
27
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз бях шокирана когато излъга цяла България, че не е агент ...А той просто си е бил един Гоце....
26
13
 
12
 
! Отговори
дани преди 12 години
кучето,поне е свършило някаква работа,а ти за 10 години тунеядства на гърба на българския народ
25
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз бях шокирана когато утрепа коча и излъга цял свят, че не е, а коча сигурно е получил инфаркт като го е видял...
24
15
 
16
 
! Отговори
BG преди 12 години
Първанов трябва да получи доживотна присъда затова, че връчи орден "Стара планина" на Ахмед Доган. Към това трябва да се добавят и 5 години за убийството на защитен животински вид.
23
7
 
6
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
KUTEV PRATI LAINOMETI GERBAVITE NI NASRAHA V FORUMA