След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли

МВР шефът Цветанов смята, че наказанията по случая са "тежки"
Обновена: 24 яну 2012 15:09 | 24 яну 2012 09:40,
242
След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли
Снимка: Impact Press Grouр

След скандала с полицейското насилие в Мировяне, полицията вече ходи на акции с пожарникарски автомобили

"За да сме сигурни, че ще отворят вратата", призна вътрешният министър Цветан Цветанов пред BTV.

МВР шефът отчете като грешка в случая със семейството от Мировяне - използването на силите на СДВР за групи от тежката организирана престъпност.

"Можеше да има просто полицейско присъствие с униформени полицаи", промълви Цветанов.

Още по темата

"Наложени са дисциплинарни наказания и аз смятам, че те са тежки в системата на МВР", отчете той. Цветанов бе категоричен, че и без намесата на премиера Бойко Борисов е щяло да се стигне до подобно развитие на нещата - две "порицaния" и едно "мъмрене".

По думите му не винаги трябва да се приема за достоверно на 100% това, което казват пострадалите.

А те обявиха, че при задържането им на базара в Илиянци и последвалия обиск 25 барети са се държали грубо и са ги били и бутали.

Припомняме ви, че при акцията на МВР Петър и Малина Начкови са арестувани и отведени в местното районно управление, като след разпит са били освободени. При операцията по сигнал за акцизни стоки бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа за случая Петър Начков.

Цветанов обаче заяви, че полицаите не потвърждават информацията за това, че членовете на семейството са били блъскани.

"Всеки, който е извършил престъпление, най-лесно е да си направи медийна изява. Удря си главата в стената и казва, че е имало срещу него полицейско насилие", каза той.

"МВР винаги ще гарантира човешките права и за нас най-важното е да задържаме престъпниците", отсече министърът.

В системата дори ежедневно се акцентирало, че полицейското насилие е тема, която не трябва да се допуска.

"Смятате ли, че полицаят като арестува някой, започва да го бие?", попита вътрешният министър.

По случая с намерената убита Мирослава от Перник вицепремиерът коментира, че за момента с повдигнато обвинение е единствено Марио Любенов – Заека. Трети заподозрян човек няма. Проверявани са лица за евентуална съпричастност, но такава не е установена.

Цветан Цветанов каза още, че в момента тече спецоперация "Банкерите". В хода й е задържан мъж с 50 000 лв. в джоба си, който извършвал незаконна банкова дейност.

"За него няма никаква трудова дейност, която да е записана в регистрите", допълни министърът.

По думите му става въпрос за пренасяне на пари, които се придобиват от лихварска дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
12
 
5
 
! Отговори
Не съм фен на ГЕРБ, преди 12 години
но Пич 28 е прав. Такива неща се случват и някои много умело манипулират психиката на масите. Случаят с лудата майка имаше и друга цел,не само удар по Костов. В същия ден, когато червените друсли обикаляха парламента,хванати за ръце, трябваше да се гласува Законът за научнате степени.Някои нямаха сметка и затова го бяха отлагали 10 год. Успяха да го отложат с още 10 г. и така бетонираха в науката още едно поколение червени ***.А по случая в Мировяне: Къртица от МВР е изпяла за акцията.
31
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква гениална мисъл-"задържаните сами си удрят главите в стената и после казват ,че са бити". Има обаче и по-нагли задържани-самоубиват се сами за да уронят доброто име на полицията
30
0
 
28
 
! Отговори
куха тиква преди 12 години
На снимката: куха тиква, с изтекъл срок за годност!
29
0
 
16
 
! Отговори
sante_dog преди 12 години
Шансът на ГЕРБ за втори мандат - ако махнат Цветанов от МВР... Иначе просто ще подарят власта на Първанов
28
0
 
22
 
! Отговори
иван преди 12 години
снимката може да се озаглави-" цвъки се показва между крачолите на боко"
27
1
 
33
 
! Отговори
PENE преди 12 години
Гледах "интервюто" , беше наистина смешно !Цецко чак ги пита :"Сега колко пъти аз да ви се извинявам искате" !?А Викторчо му отговаря :"ама ние медиите сме ви приятели г-н Цветанов" !"А на пресконференция по същият повод , шефът на СДВР казва :"А ние откъде да знаем колко човека са и дали нямат оръжие"?Егати МВР-то , дето провежда "акция" , без да знае срещу кого я провежда !Както каза Слави снощи , хората ликвидираха Осама Бин Ладен с 20 човека барети , а тук ги насъскват срещу хора на 60г
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
снимка: Светата Инквизиция
25
0
 
35
 
! Отговори
куклен театър преди 12 години
ЕТ "герб" - куклен театър за бавноразвиващи се!
24
0
 
28
 
! Отговори
главата в стената преди 12 години
На Цецо Лажецо му личи, че всеки ден си удря главата в стената. Или, може би, пожарникарят при това му помага?
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо и как ще отварят врата с пожарникарска кола ??? никаква логика не виждам
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ами не приятел, просто е момента за всяко едно нарушение се вдига шум като за последно, и следват тежки санкции за нарушителите. Преди тези неща се случваха в много по-големи мащаби, но всичко се замиташе под килима. "Наглееш, ***. Дай доказателство, че не лъжеш, ако ли не се подмитай под килима!
21
0
 
27
 
! Отговори
catenaccio преди 12 години
тоя направо счупи ***... отново... а един тих, тих... гласеца едва му се чуваше
20
1
 
22
 
! Отговори
учуден преди 12 години
а,бе,25!!!! ти си по-*** от ц.ц. и б.б. заедно!!! как за 5 кутии безбандеролни цигари,ще те думкат и бият от милицията!?!?!/ ако са били на почивка в Австрия?!а? в Австрия местните цигари са без бандерол,само пише-за продажба в Австрия!НО!!!!! на немски,език,чужд на милиционери ТИП ц.ц. и б.б. &Ко.да не кажа,че ако са пътували извън ЕС със самолет,всеки пътник може да си купи 200 къса цигари!!!ей,ей,25...Take it easy,Gay!
19
0
 
23
 
! Отговори
Gevich преди 12 години
"Да бе тя днешната полиция не бие, ама снощната...................."и да се оправдават и да не се оправдават, те просто се изложиха. Всичките им операции се оказаха в крайна сметка - не достатъчно проверени и издънки
18
0
 
17
 
! Отговори
ХАЙЛ-Борисов преди 12 години
Хайл-Менгеле-Цветанов. Дон Бори, поздравява като Хитлер, а конселиерито му / Ба ти мутренската физиономия на кадрото: Отличен 6, за избора / дава пак УУУУУМЕН съвет. Де акъл, се питаме, у тези милиционерчета де? А ти българино искай ОЩЕ ЕДНО ОТ СЪЩОТО. Довечера като си легнеш при жената, да не се чудиш когато те перне някой по ***. Подложи и другата бузка - това е бойко угодно.
17
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Всеки, който е извършил престъпление, най-лесно е да си направи медийна изява. Удря си главата в стената и казва, че е имало срещу него полицейско насилие"1. Последно извършили ли са престъпление и какво е то?2. Много зачестиха случаите в полицията, при които или си удряш умишлено главата в стената или се самоубиваш.От друга страна баретите-сигурно заподозряните са имали частна войска,а не нелегални цигари. С подобни изказвания се излагат още повече. Кого се залъгват ?!
16
1
 
21
 
! Отговори
do 25 преди 12 години
Аз примерно си купувам 1 стек цигари за лична употреба, ако бяха без бандерол, това прави ли ме автоматично продавач ?
15
0
 
22
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Цветанов се оплака от неоснователни твърдения за полицейско насилие..:))))))))))Първи закон на Цвъ. :Всички твърдения , които противиречат на МОИТЕ твърдения , са неоснователни .Няма само Боко да е прав във всички случай , я ..И първите около Рапона , винаги са прави :: :D..Втори закон на Цвъ.:Милицията /полицията/ , качулките винаги и по всяко време са прави :И когато любезно те свалят на земята , и когато те подритват, за да не заспиш , и когато имаш ,и когато нямаш безбандеролни цигари , и когато викаш , и когато си траеш , и когато си си измил зъбите, и когато някой зъб напуска устата ти Трети закон на Цвъ. :Полицията /милицията/, исторически погледнато , винаги е имала за шефове , Ентелекти като мен.Традиция , какво да се прави
14
2
 
23
 
! Отговори
Quo Vadis преди 12 години
Това което сам си направи човек никой друг не може да му го направи. Няма по-безочливо правителство от това. А народа продължава да се кълне в ББ и ЦЦ.Вие си ги избрахте и ще си търпите да ви бият.
13
31
 
6
 
! Отговори
К преди 12 години
Оставка на кабинета ли бе, че защо? няккви гузни търговци от Илиенци, които все пак са хванати с 5 кутии цигари без бандерол нали така? тези кутии от небето ли са паднали, очевидно е че продават точно това - цигари без бандерол и се опитват с медийни лъже и спекулации да се измъкнат от последващи законови действия спрямо тях, евтин трик на който сума ти *** се връзват