Не съм конфликтен, но няма да си променя говоренето!

Скандалът със съдиите се преекспонира, смята МВР шефът
Обновена: 20 фев 2012 14:46 | 20 фев 2012 09:53,
180
Не съм конфликтен, но няма да си променя говоренето!
Снимка: Impact Press Group

Вътрешният министър Цветан Цветанов се определи като изключително възпитан и прагматичен човек, който не влиза в конфликти.

МВР шефът беше категоричен пред bTV, че  темата за скандала му със съдебната система се преекспонира.

„Аз съм изключително етичен, изключително възпитан човек. Отнасям се с изключително уважение към българския съд. Аз не влизам в конфликти“, смята Цветанов. 

Той отхвърли критиките, че скандалът му със съдиите се е отразил на междинния доклад от ЕК.

„Аз няма да променя начина си на изказване. Пак ще повторя, когато един съдия е забавил присъдите на над 50 дела с повече от 3 години и не се е мотивирал, имаме реален проблем за съдебната система.

Когато този човек е наказан професионално, той трябва да приеме, че има професионална слабост или е проявил небрежност. За мен е важно да се защитят жертвите на престъпността. Не може да са минали 5-6 години от края на едно дело и да няма присъда, а после по-горната инстанция да се произнесе, че е минала давността”, каза още Цветанов, визирайки конфликта му с шефа на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, която заведе дело срещу него за клевета.

Относно доклада от Брюксел Цветанов коментира, че реформите в разследващите органи продължават, но нямало как те да станат с магическа пръчка.

Според него работата на МВР се подобрява и това личало от факта, че са намалели тежките престъпления и върнатите досъдебни производства от прокуратурата за доразследване.

Той обяви, че днес се организира кръгла маса за убийствата по пътищата. Шефът на МВР се ангажира с това да инициира промени в Закона за пътищата, които да премахнат съществуващата в момента възможност за споразумение между прокуратурата и адвокатите на шофьорите убийци, с което се избягва затвор.

Още по темата
„Получавам много атаки и критики, а за да не ме атакуват, трябваше спокойно да си седя на стола и да се возя в служебния си автомобил“, добави Цветанов относно критиките за работата му.

Той потвърди появилите се публикации, че много микроязовири се използват от престъпни лица за пране на пари. Конкретно издание посочи сред престъпниците с такава дейност и Стефан Бонев-Сако, който през последните години беше арестуван неведнъж по обвинения за организиране на наркобанда.

„Сако в момента е задържан и ще си понесе отговорността“, добави МВР шефът.

Относно наводненията в село Бисер Цветанов заяви, че цялата документация около случая е иззета от прокуратурата и трябва тя да се произнесе кой е виновен.

Не може МВР да отговаря и за престъпността, и за състоянието на водните язовири. Нека да не смесваме отговорностите, каза още Цветанов, като допълни, че в случая със стопанисването им има наслагване през годините на много фактори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо , може да си добър по всичко и във всичко , ама говоренето не е за всекиго ! Пък и в спортното училище и ВИФ едва ли сте държали изпити по риторика !
101
14
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
до 136 и аз се срамувах от Миков и Петков ама какво от това.Срам не срам - изкараха мандата.И така накрая се запитах какво направиха з цял мандат - нищо , голямо нищо.Така че срамувай се .а можеш да си събереш куфарите и някъде на топло да дочакаш любимците ти да дойтат на власт че да се гордееш.
100
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди дни в един от коментарите си, един Кутевски недоклецан *** обясняваше как викал дявола! А знаете ли другари форумни ***, аз как викам БСПедерастите? извадя си х_я и те сами идват и го налапват, и забележете без да го мажа с мед, а когато го намажа с мед, обратните другарчета направо ще се избият! И това е всеки ден, още не им е омръзнало на тия другари-***, а пък като видят някоя статия с ББ или ЦЦ и веднага им се овлажняват нежните бръснати дупенца и почват да чукат по компютъра с надеждата някой да ги *** в *** комунистически дупенца, па макар и виртуално
99
2
 
30
 
! Отговори
9 преди 12 години
Абре какво го коментирате този орангутан горе на снимката ,той и коментарите не ги заслужава
98
9
 
4
 
! Отговори
До к.131 преди 12 години
Въобще не става въпрос за криене на хора от виновната страна. Става въпрос за друго: веднаж единият обвиняем бил болен, сетне другият, по-нататък съдията грипясал, сетне едининят адвокат се разболял, на другия веднаж в годината му се вдигнала *** и т.н. - все "вратички" отворени с НПК. А са отворени, за да могат адвокатите да протакат делото, докато мине давност, и съдии и адвокати да се обогатяват. Същото важи и за следствието, прокуратурата и съдебните експерти. Разбра ли, кутьовче!
97
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И този "изключително етичен ,изключително възпитан човек" се помисли за много велик ,като шефа си .Господи,ела да си прибереш версиите !
96
3
 
15
 
! Отговори
а преди 12 години
Снимката е кадър от секретен проект на извънземните!Те са монтирали скрита камера в пикочния канал на БАЩИЦАТА Тиква / чадо на извънземния разум и сила/ , но не са предполагали дори на какви кадри ще се натъкнат. След купон в сараите на ХИДРОЛОГА , Тиквата е повикал Физкултурника и е провел с него разговор на 4 очи , пърдон имах в предвид на 3 очи..
95
3
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Когато този човек е наказан професионално, той трябва да приеме, че има професионална слабост или е проявил небрежност. За мен е важно да се защитят жертвите на престъпността. Не може да са минали 5-6 години от края на едно дело и да няма присъда, а после по-горната инстанция да се произнесе, че е минала давността, каза министърът на МВР, визирайки конфликта му с шефа на ССБ М. Тодорова, която заведе дело срещу него за клевета. Във връзка с това изказване бих желал да цитирам коментар към статията Съдебният съвет и инспекторатът му отново ще проверяват съдия Тодорова , публикувана във в-к Капитал, 16 февруари 2012 г., автор на коментара natalia19 : В съдебната система има три съюза на съдиите. В трите съюза членуват общо 1/5 от съдиите. Мирослава Тодорова е председател на един от тях. Няма причина да се ползва с особеното внимание на медиите защото: .... 2.Превърнала е Съюза на съдиите, чийто председател е, в частна собственост; 3. Нейните предложения, представени като предложения на нейния съюз, са връщане към времето, когато в съдебната система имаше още по- голяма корупция, ВИС и СИК си бяха поделили магистратите, делата се точеха с години и никой от никого не търсеше отговорност за това. Мога да продължа с изброяването, но това време не беше толкова отдавна и вярвам, че читателите не са го забравили.Нали при приемането на България в ЕС беше създаден механизмът за проверка и сътрудничество, защото съдебната система работеше още по- зле. Какво иска Мирослава Тодорова? Да ни изключат от ЕС? Един от аргументите, че съдиите не бива да си избират сами административните ръководители, е парадоксът, че най- голямата *** продължава да е председател на един от съюзите на съдиите, колкото и малоброен да е.Такива ще бъдат и административните ръководители, които ще си изберат. И изобщо това да не е профсъюзна организация или НПО! Става дума за администрация. Да не припомням, че преди време законът предвиждаше съдиите сами да си избират ръководителите, но Конституционният съд отмени текста. В подкрепа на мотивите си наред с аргументите за противоконституционност посочи, че и магистратите от Съюза на съдиите били против подобна процедура за избор на административни ръководители. С една дума смятам, че Мирослава Тодорова ... не дава възможност на хора, които добре познават Конституцията и законите в страната и имат работещи идеи за реформа в съдебната власт, да споделят своите виждания. Смятам, че с нарцистичното си поведение тя пречи на сериозната дискусия. Мисля, че natalia19 малко е попресилила нещата, но коментарът й обрисува ситуацията със ССБ. Още повече, че и във Върховния адвокатски съвет се случи преди 3 дни същото: шефът Д.Доковска пренебрегна мнението на 773-те участници в Общото събрание на софийските адвокати, зачете това на 76 юристи от близкото й обкръжение и по този начин остави без софийски адвокати Общото събрание на българските адвокати, което ще избира ръководен орган на адвокатския съюз. Случай, много напомнящ на ситуацията в ССБ.
94
2
 
9
 
! Отговори
До 139 преди 12 години
Мен пък не ме е срам от черното , а от това което прозира през него. Кал, мръсотия и нечистоплътност!
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я да си ходиш!
92
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А мен пък ме е срам как може такава снимка да се пусне на български министър. Има ли някъде по света снимка на министър, чието лице не се вижда а е заобиколено от черен фон. Цветанов е напълно прав да критикува. От Марс се вижда че съдебната система се попълва по роднински принцип все едно става въпрос за предаване на благородническа титла. Изборност на съдиите!
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изпонасраха се. Еля Цветанов.
90
2
 
15
 
! Отговори
дали преди 12 години
Това е вица на деня.Не не си конфликтен,ти си коварен човек!
89
4
 
19
 
! Отговори
... преди 12 години
срам ме е че такива като цветанов ни управляват
88
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самооценка на психично болен. Не се ли полага лечение, принудително, в такива случаи?
87
2
 
12
 
! Отговори
dona преди 12 години
просто г-н Цветанов вървети си ако имате чест и достойнство - съсипах те тази държава. Прочетете историята какво стана по време на френската революция след двадест години тя си изяде децата . това очаква и вас. Пълно беззаконие от страна на полицайте при тяхни действия. А Вие се оправдавате с организираната престъпност. Освен в държавния апарат другаде не виждам такава престъпност - балкони , парно , ток , вода , и още .... Кога ще вдигните стандарта живот 2014 ? . Като не го можите върви си
86
5
 
7
 
! Отговори
най-новия кратък виц преди 12 години
"Аз съм изключително етичен, изключително възпитан човек." - каза Цветанов.
85
6
 
2
 
! Отговори
Иван преди 12 години
123 : Делото за изнасилените сестри - 14 години забава - за мотивите ли става въпрос ?Говори се за забавени мотиви за Маникатов.Не съм фен на цветанов нито на Борисов но нека бъдем честни ако сме от страната на пострадалите.ако сме от другата страна - естествено е да хулим министъра.
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да бе, изключително възпитан човек, който просто не умее да премисли първо, преди да каже нещо ... а при казването освен едни квалификации, обикновено обидни и неподкрепени с нищо освен с "аз така казвам!", друго и не умее да каже, иначе никак не е конфликтен, да...
83
0
 
0
 
! Отговори
до 108 МИМИТУ преди 12 години
Ела ми, тааааман съм понапръщял, ш ти напълна кофата!