Не съм конфликтен, но няма да си променя говоренето!

Скандалът със съдиите се преекспонира, смята МВР шефът
Обновена: 20 фев 2012 14:46 | 20 фев 2012 09:53,
180
Не съм конфликтен, но няма да си променя говоренето!
Снимка: Impact Press Group

Вътрешният министър Цветан Цветанов се определи като изключително възпитан и прагматичен човек, който не влиза в конфликти.

МВР шефът беше категоричен пред bTV, че  темата за скандала му със съдебната система се преекспонира.

„Аз съм изключително етичен, изключително възпитан човек. Отнасям се с изключително уважение към българския съд. Аз не влизам в конфликти“, смята Цветанов. 

Той отхвърли критиките, че скандалът му със съдиите се е отразил на междинния доклад от ЕК.

„Аз няма да променя начина си на изказване. Пак ще повторя, когато един съдия е забавил присъдите на над 50 дела с повече от 3 години и не се е мотивирал, имаме реален проблем за съдебната система.

Когато този човек е наказан професионално, той трябва да приеме, че има професионална слабост или е проявил небрежност. За мен е важно да се защитят жертвите на престъпността. Не може да са минали 5-6 години от края на едно дело и да няма присъда, а после по-горната инстанция да се произнесе, че е минала давността”, каза още Цветанов, визирайки конфликта му с шефа на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, която заведе дело срещу него за клевета.

Относно доклада от Брюксел Цветанов коментира, че реформите в разследващите органи продължават, но нямало как те да станат с магическа пръчка.

Според него работата на МВР се подобрява и това личало от факта, че са намалели тежките престъпления и върнатите досъдебни производства от прокуратурата за доразследване.

Той обяви, че днес се организира кръгла маса за убийствата по пътищата. Шефът на МВР се ангажира с това да инициира промени в Закона за пътищата, които да премахнат съществуващата в момента възможност за споразумение между прокуратурата и адвокатите на шофьорите убийци, с което се избягва затвор.

Още по темата
„Получавам много атаки и критики, а за да не ме атакуват, трябваше спокойно да си седя на стола и да се возя в служебния си автомобил“, добави Цветанов относно критиките за работата му.

Той потвърди появилите се публикации, че много микроязовири се използват от престъпни лица за пране на пари. Конкретно издание посочи сред престъпниците с такава дейност и Стефан Бонев-Сако, който през последните години беше арестуван неведнъж по обвинения за организиране на наркобанда.

„Сако в момента е задържан и ще си понесе отговорността“, добави МВР шефът.

Относно наводненията в село Бисер Цветанов заяви, че цялата документация около случая е иззета от прокуратурата и трябва тя да се произнесе кой е виновен.

Не може МВР да отговаря и за престъпността, и за състоянието на водните язовири. Нека да не смесваме отговорностите, каза още Цветанов, като допълни, че в случая със стопанисването им има наслагване през годините на много фактори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
12
 
! Отговори
сирак преди 12 години
Ако Б.Б. е бащата,а ГРОБ е майка на народа.По хубаво да съм сирак.
81
0
 
10
 
! Отговори
Цингафунгер преди 12 години
Докато е подкрепян от простаци, простакът ще е на власт и ще смята колко трудов стаж назад във времето има родата му до 9-то коляно, за да си оправдае замогването за нула време. Иначе има достатъчно мощен глас (макар и с говорен дефект) да крещи как комунистите са го обрали (но са му оставили шест апартамента за физкултурни заслуги). НЕ СТАВА ЗА МИНИСТЪР! СТАВА ЗА АГИТКА НА ПРОВИНЦИАЛЕН ФУТБОЛЕН ОТБОР!
80
7
 
2
 
! Отговори
очакващ демокрация преди 12 години
Прав е Цветанов.Вече 23 години олигарси-бандити,лихвари-бандити,с една дума комунисти-бандити безчинстват над нацията и докараха народа до просешка тояга.Поради техните престъпления България се обезлюдява поради миграция,самоубийства,задържане раждаемостта поради разводи и безпаричие,както и заболяване на населението дължащо се на безработица,задлъжнялост.Това зло трябва да се изкорени.Народа няма да изтрае.
79
1
 
1
 
! Отговори
софарма преди 12 години
И този ли вестник е на Донев.Нещо мълчат като глухи кучета?Геноцид няма и не може и да има.Казах Б.Б.
78
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 12 години
И за какво е получавал заплата този съдия - 50 забавени дела и дори не е посочил мотиви за забавата.Ако аз не си свърша до такава степен работата - първия месец ще има мъмрене а после - вратата.Сега поне пред вратата на всеки работодател чакат поне по 10 човека.Нека да не се гневим само на Цветанов - който не работи той не греши.Вижте като се обърнем назад - имаше министри на които и думата не чувахме - това значи ли че са били най добрите ?А ако сме на мястото на тези които чакат правосъдие ?
77
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Позитанските писачи понеделнишки са на работа! Нормалните хора започнаха да влизат в сайта след 16.30 часа, за да не четат гнусотиите на червената лумпениада!
76
4
 
9
 
! Отговори
Аспарух преди 12 години
Опа, физкултурния учител пак е творил... Няма за какво да чета цялото интервю, сигурен съм, че завършва с отклоняване на темата в посока: станишев е виновен...
75
2
 
8
 
! Отговори
z-tag преди 12 години
Снимката-"Раждането на Цецо" от Г...А на Вожда.За съжаление не е такъв шедюовар както този на Сандро Ботичели, но и българският гений си има своето очарование...
74
0
 
1
 
! Отговори
... преди 12 години
мвр и съдът почти винаги са били с различно мнение
73
0
 
4
 
! Отговори
Vorhes преди 12 години
Снимката е за постер на някоя серия от Петък 13.
72
4
 
21
 
! Отговори
ето го 107 преди 12 години
ей го и тоя Станишев пак е виновен. ДЕВИЗЪТ НА ГЕРБ - КОЙ МИ *** В ГАЩИТЕ!Къде са кунгречулейшънс сега? Доклада на ЕК нещо ви бръкна отзад?! Свинята майка търси думи в контекста за да замазва *** на Тиквата и Цецо Глупецо
71
2
 
8
 
! Отговори
Мимиту преди 12 години
Цецо хубавецоооо искам деца от теб ........
70
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
90% коментарите на електората на ГЕРБ са - бой по червените, бой по *** и т.н. Няма нито един градивен. Партията Майка ГЕРБ се грижи за всичко, а те с цената на живота си трябва да я бранят за да може ББ и ЦЦ да им е спокойно докато обират България
69
4
 
19
 
! Отговори
do 97 преди 12 години
Цветанов е мафията
68
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че съда не е цвете за мириз не е , но и МВР не е
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тука некъв пише, че "умните и нормалните хора го покрепяли", не е истина, колко ли требе да имаш у главата за такава мисъл, татяна дончева много хубаво го определи, ама няма кой да слуша, жалко че от гласовете на такива страдаме
66
9
 
2
 
! Отговори
само така преди 12 години
бой по хайдуците. тия които не харесват държавноста са престъпници. а вие дето ядете *** по форумите сте на заплата. Нали бе ***
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво има да се говори за нашия съд,там всичко си е наред.На всички ни харесва как работи и действа.Нали така шизодрунковци!
64
11
 
2
 
! Отговори
dd преди 12 години
bravo na Cvetanov,koito ne go haresva e ili prestapnik ili ne6to ne mu e 4isto minaloto...umnite i normalni hora podkrepqme Cvetanov v borbata mu sre6ty mafiqta
63
3
 
16
 
! Отговори
pantudi преди 12 години
еххх че интелеигентен чародей :)