Темата с бонусите била пресолена

Всеки, който работи повече, трябва да получава добавка към заплатата, смята Московски
Обновена: 10 мар 2012 11:56 | 10 мар 2012 11:54, Бойчо Попов
215
Темата с бонусите била пресолена
Ивайло Московски, Снимка: Булфото

Откакто Ивайло Московски е на поста министър на транспорта, е раздадена по около една заплата на всички служители, които са дошли от икономии от незаети щатове.

Това обяви министърът в интервю за предаването „Седмицата" по Дарик. Според него всеки служител на държавната администрация, който добавя нещо към стандартните си задължения, е нормално да получи нещо повече към заплатата си.

Все пак Московски заяви, че темата с бонусите се е преекспонирала твърде много.

Всеки член на политически кабинети е започнал по някаква кауза и всички около неговата работа би трябвало да се заплаща по фиксирани стандарти, отвърна министърът на въпрос дали хората на политически постове трябва да получават бонуси.

Според Московски връщането на бонусите е правилен политически ход, но по думите му е трябвало по-рано да се внесе яснота по въпроса, за да не се стига до връщане на суми.

„Още от самото начало на мандата всички останахме с впечатление, че никой няма да взема допълнително от бордове, то си е така. Освен бордовете, съществуваха достатъчно на брой допълнителни ангажименти в цялата администрация, които законово бяха платени, което доведе до това положение, но темата вече е затворена", добави транспортният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
13
 
! Отговори
Кънчо преди 12 години
На този безличник и некадърник Московски ли е, Парижки ли е, Вашингтонски ли е му се видя манджата пресолена. А тепърва ще се соли още (с рзкрития за "моралните" управляващи).
33
0
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Това с незаетите щатове е голяма далавера! И то явно законна! Срам! Значи обявяват се в една агенция, че са нужни 10 000 човека, ей тъй, щото може, после се наемат 5000 човека, а всъщност са нужни примерно не повече от 2000! И накрая се раздават бонуси! Догодина може тихумълком още да се раздуе щата на хартия и да се вземат още повече бонуси! *** далаверата, *** законната кражба!
32
0
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 12 години
Въпросът ти е зададен неправилно!Би трябвало да се напише :коя от десетте ку..ви е най-голяма?Според мен и десетте заслужават първо място!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато бъркахте с пълни шепи в меда , ви беше сладко . Малко ви се вгорчи вкусът , но ще мине . Знаете , че Фюрерът ви ще се погрижи да ви е сладък живота .
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този *** с това изказване си вкара автогол!От една страна или има надут щат и работа ,която може да се върши от 50 човека, са назначени 100 и/раздут щат/ и след това уж "ськращения"или с тези 50 човека БДЖ ОТИВА КЪМ ПРОВАЛ,ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СВЪРШАТ ДАДЕНАТА РАБОТА,НО ВАЖНОТО Е ДА СЕ ВЗЕМАТ БОНУСИ!Прави са тези,които пишат,че да обявят незаетите места при тази безработица за да могат местата да се заемат!
29
0
 
12
 
! Отговори
До 42 преди 12 години
Простако,поне измисли нещо умно!
28
0
 
19
 
! Отговори
Безработен инженер преди 12 години
Имам питанен към министър председателя:Моля да ми посочите вакантните длъжности по министерства и изискванията за тях, за да кандидатствам.Разбирам че са много, щом имат такива суми от фонд работни заплати.Потърсих ги длъжностите в бюрото по труда и министерствата, агенциите, комисиите и не открих такива.Нещо пак ни лъжете.Моля някой Народен представител да попита от мое име.
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Над 40 престъпници Ангел Марин помилвал сам на своя глава, въпреки отказа на Комисията по помилванията. Цветелин Кънчев осъден за изнудване е помилван лично от Ангел Марин, въпреки, че всички членове на Комисията единодушно отказват
26
0
 
15
 
! Отговори
Мукавей преди 12 години
Служителят Папунчев упорито кимал в знак на съгласие със шефа си. И тъй като стандартното му задължение е да си клати краката,той получава бонуси за клатене и на главата...
25
17
 
4
 
! Отговори
крадливите ДС ГОЦЕ преди 12 години
НИЕ ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЙКА ВИ БИЕМ ПО ВСИЧКИ БОНУСИ БЕ ГЕРБЕРИ<МНОГО СЛАБО КРАДЕТЕ<ДАЙТЕ НИ ВЛАСТТА ДА ВИ ПОКАЖЕМ КАКВО Е БОНУС<НИЕ ОТ ДС бкп_бсп,дпс и ндсв,СМЕ АБСОЛЮТНИ ШАМПИОНИ ПО КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ...
24
0
 
4
 
! Отговори
osata преди 12 години
до 31 - как да повярвам на написаното, когато веднъж чета "Всичко е БЕЗ ТАКСИ, комисионни и каквито и да е вложения от Ваша страна" и веднага след това "САМО 100 ЛЕВА ДАВАТЕ и грижи нямате, повече не ви търсим".??!!!!Пълна измама е това, което предлагате! Дано никой да не се хване на въдицата ви, че напълнихте сайта, а и не ви изтриват!
23
1
 
14
 
! Отговори
Крали Марко преди 12 години
Моля престанете да давате тези крадци от ГЕРБ, където не знаят колко лева са откраднали от държавата.Питат го -н Дянков в парламента колко пари са раздали, а той говори за новата система на заплащане. ***. Но аз не съм.Тази новата система ще такова майката на социалния мир в обществото.Какво значи работиш повече в държавен сектор- или неправилно са определили работата или е далавера. Ако не ставаш и не можеш да я работиш, просто те уволняват и идва този който може. Това е държ. служител
22
0
 
15
 
! Отговори
а.с преди 12 години
НЕ ми пука вече,раздавайте,крадете,щом сте такива хора нека така да бъде.Разликата между вас и мен е че:аз може и да не жиевея в охолство с яхти на морето с вили като дворци.Но аз ще умра човек,и ще помня тея дето ги оставихте да умрат от глад,за тия дето ви родиха,за тия дето си дадоха живота за да може сега да крадете!АЗ ще умра с душата си,и винаги ще дам малкото си пари на бабата която плаче пред магазина,плаче че я излъгаха за по-добър живот!Мен може и да не ме запомнят,но вас ще ви мразят!
21
6
 
5
 
! Отговори
Мирослав33 преди 12 години
Здравейте!Мисля 4е тук можем да си спретнем една анкета;Койса 10 най -големи к*урви във България?Нека анкетата запо4не сега;1.4ерната Златка2.русата Златка3.Алисия4.Николета Лозанова5.Мара отвара4ката6.Аксиния7.Цеци Красимирова8.Антония Петрова9.Катрин Вачева10.Андреа
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера в Ягодово(почти,квартал на Пловдив) е убит поредният българин от черните мародери.Но това е забранена за коментиране тема!!!!!И съм сигурен че Слънцето никога не е чувал за произвола на *** и че се развъждат ,като ***!!!!
19
0
 
8
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
Московски, скрий си гадната муцуна!
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Темата изобщо не е затворена!! Не може народа да гладува и студува, да се чуди от къде да изкара някой лев, а администрацията да получава "под масата" допълнителни пари в пъти повече от заплатата си. И Боко беше достатъчно дълго кмет на София, за да не знае тези обстоятелства, да не се прави на паднал от Марс. Както е търгнало, скоро и българите ще почнем "да береме" желязо....
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бонуси ,когато от 12 храненика ,останат 3ма и вършат същата работа....даже по-добре!!!!
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ясно и този се е омазал.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До тук с "новия морал". Стига вече.