Атанасова – тежката артилерия на ГЕРБ

Мога да се справя с тази работа, обяви номинираната за министър
16 мар 2012 17:11,
207
Атанасова – тежката артилерия на ГЕРБ
Новият министър Десислава Атанасова. Снимка: Булфото

Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ, а не като хвърлена на кучетата. Това коментира пред журналисти номинираната за здравен министър Десислава Атанасова.

Тя обяви, че първото нещо, което ще направи, е да подкрепи създаването на анкетна комисия за лекарствената политика, предложена от опозицията.

Атанасова имала и конкретни идеи за мерки, за промяна в нормативната база и подзаконовата уредба, без да се налагат драстични промени в Закона за здравното осигуряване и в закона за лекарствените продукти.

„Не желая да се ангажирам с проценти, надявам се в рамките на един месец потребителите да усетят намалението на цените на лекарствата“, коментира още Десислава Атанасова. Тя подчерта, че работи добре с ресорния вицепремиер Симеон Дянков. Обяви още, че ревизия на работата на Стефан Константинов нямало да прави. Нямало да се връща назад, а ще съсредоточи действията си напред.

„Години наред много министри са се опитвали да правят реформи.  Всеки ден нещата стават все по-зле, надявам се, че " невидимите" неща ще се усетят след края на мандата на ГЕРБ“, допълни Атанасова.

Още по темата
Тя била наясно защо премиерът е освободил Константинов, както и с приоритетите на правителството и на ПГ на ГЕРБ.

"Знам приоритетите на правителството, на парламентарната група и мисля, че бих се справила с тази работа", призна новият здравен министър.

Според нея здравеопазването е надпартийна тема и решенията трябвало да се вземат с консенсус.   Атанасова  покани останалите политически сили и съсловните организации да я подкрепят.

На въпрос кога ще стане известен новият управител на НЗОК тя припомни, че той се избира от парламента и срокът е до 22 март.

По-рано днес Бойко Борисов заяви, че е избрал Атанасова за министър, защото можела да влезе с „летящ старт“ във ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тая е една вувузела :)))ама то ясно кой кадърен човек би приел да работи за мутра
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В цирк ГЕРБ скоро ще започнат да приемат и пеленачета !
58
1
 
15
 
! Отговори
Тежката артилерия преди 12 години
Тежка артилерия, колко тежка - към 50 кг.Юристка и депутатка.Спукана е работата на здравеопазването и на здравно осигурените.
57
0
 
6
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
...на Цветан ЦветаноФ!Браво на Цвъки ,и аз така правех на времето ,......научих го от Костов и Доган ,....и станах богат !
56
3
 
12
 
! Отговори
Усмихвам се. преди 12 години
Браво на Бойко че направи магистралите.Цялата тежка артилерия на ГЕРБ се намира там
55
0
 
10
 
! Отговори
congratulations haha преди 12 години
Деси да не те отчайвам но не се родил човека който да пресуши това блато наречено Здравна каса.... Просто си поредния политически бушон на ББ... но честито порадвай се на новият си пост....)))
54
8
 
8
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
А ако успее ...?Или по български ,...и да успее и да не успее, -----плювните са на лице!Вместо да и пожелаем ---УСПЕХ ,ние по български /манталитет/ ,предварително оплюваме всеки и всичко ,а после дори не се извиняваме ,ако не сме прави !!
53
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Сигурно Бойко и нея я е намерил в някоя крайпътна шкембеджииница.
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още един мераклия да ни "оправи"!........
51
0
 
11
 
! Отговори
pege преди 12 години
абе не се изхвърляй като че...........кия на песък да не те издуха и тебе ветъра.
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирам , какво и е тежкото , интересувам се от новини и политика непрофесионално , но достатъчно активно , тази персона нито по физиономия нито заради някакво характерно изказване или интервю съм я запомнил ,а е била шеф на комисия , как може един човек за 3 години парламентарна работа да не е оставил никаква следа поне според мен и после да се твърди той е , ако греша ме поправете.
49
1
 
13
 
! Отговори
До .!. преди 12 години
Добре де, тогава сащо си раздадоха бонуси, за добре свършена работа?
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атанасова, голям залък ***, голяма дума не казвай!
47
7
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
След 20г.,виждаме такъв батак ....,че още не можем да се оправим ,...във всички сВери и институции ,съсипното от И.Й.Костов и 3-ната коалиция ,затова ---Костов и СК са с 2%,а 3-ната ламя е във вечна опозиция !
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще й видим усмивката след 5-6 месеца, може и по-рано...артилеристка била, че и тежка освен това... смяяяяях
45
19
 
1
 
! Отговори
ЖЕНА преди 12 години
Много жалки коментари...написани от комплексирани мъже и породени от чувство за малоценност. Не можете да преглътнете факта, че една жена може да е повече от вас, сополанковци. Първо - вижте си правописа и граматиката, които явно сте попуснали в 1-3 клас. Това да се изказва вулгарно и цинично за една жена, го може всеки ***. 100% всички сте мишки с по 300 лв заплата на месец и сте много силни зад анонимните си ник-ове по форумте...до утре, когато ще треперете като мишоци пред шефа на работа
44
0
 
13
 
! Отговори
.!. преди 12 години
Самият Борисов днес призна, че три години от правителството и министерския съвет са имали само някакво желание за работа, без да са свършили или започнали някаква работа.
43
1
 
11
 
! Отговори
Фидосова преди 12 години
Атанасова тежката артилерия на ГЕРБ .....ха....ха..ха
42
3
 
6
 
! Отговори
Що бе ..? преди 12 години
Нека и пожелаем ----да успее !Няма време за опити !
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УНИКАЛНО *** *** ПРЕМИЕРКАКВИ ДА НАЗНАЧИ ДО НЕГОСАМО *** ЗА ПО ЛЕСНО