Първанов се обяви за нов кабинет „Борисов“

Дянков бил първият, който трябвало да си отиде
16 мар 2012 20:21,
252
Първанов се обяви за нов кабинет „Борисов“
Според Първанов не можело днес да се кърпи един сектор, а утре - друг. Снимка: БТА

Необходим е цялостен ремонт на правителството - нов кабинет "Борисов", заяви на извънредна пресконференция в Перник Георги Първанов.Според него не може днес да се кърпи един сектор, утре - друг.

Оздравяване на управлението без подобен ремонт е невъзможно, добави Първанов. Той посочи, че първият министър, който трябва да бъде отстранен, е Симеон Дянков. По думите му от противоборството между Цветан Цветанов и Симеон Дянков губи българския данъкоплатец.

Първанов призова Бойко Борисов ясно да поеме отговорност за провала на икономическата и енергийна политика на правителството, защото отстраняването на Трайчо Трайков означавало точно това.

Според бившия президент настоящият премиер неведнъж е давал разнопосочни сигнали за бъдещето на енергопроектите.

Той смята, че въпросът за съдбата на ядрената енергетика на България се свежда до АЕЦ "Белене". Държа на енергетиката като локомотив на икономиката и гарант на сигурността, заяви Първанов.

Той приветства идеята за референдум за Белене и шистовия газ и каза, че ако министър-председателят на може да го организира, това ще стори левицата.

Още по темата
"Снемането на здравния министър е признание за провал на здравната политика. Три пъти сменен здравен министър означава, че правителството няма стратегия и яснота в тази посока", подчерта Първанов, цитиран от БТА.

Той попита защо преди две години и половина, когато условията са били по-благоприятни, правителството не е потърсило нов заем, каквито възможности по думите му се обсъждат сега на високо експертно ниво.

Първанов каза, че предсрочни избори в момента са невъзможни. Той обаче призова за национална кадрова банка. Правителство на националното съгласие на този етап не може да има, смята Георги Първанов.

Според него ГЕРБ не е желан партньор за българските социалисти и трябва да изпие горчивата чаша до край.

Главната отговорност за провала на бизнес форума в Катар носи външното министерство и разбиването на българската дипломация, коментира Първанов. Той посочи, че досега са били провеждани десетки бизнес форуми в цял свят и не е имало нито един провал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
7
 
! Отговори
дан преди 12 години
този *** говори простотии само за да присъства е медиите
152
2
 
5
 
! Отговори
dedo преди 12 години
gotze bokluko maxay se otuka
151
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОЛЕН ЧЕРВЕН ИНТРИГАНТ. НАРОДЪТ НЕ ТЕ ОБИЧА И НЯМА ДА ТЕ ЗАОБИЧА. ИСКАШ КУКЛОВОДЧЕ ДА СТАНЕШ, ВИЖДАШ СЕ ВЕЧЕ ТАКЪВ, НАРОДЪТ ТЪРПИ И ГЛУПЕЕ ДО ВРЕМЕ!
150
4
 
7
 
! Отговори
шишо преди 12 години
чудя се на акъла на червените ***.цял ден висене в тоя платен сайт и плюене по герб и за какво.да дойдат избори и народа пак да ги хвърли на ***.смешници.а между другото забравих-да ви........... мамата.ама вие си знаете
149
2
 
7
 
! Отговори
сексуално запознат преди 12 години
Боже, този ,,компетентен" по всички въпроси екс-президент може би очаква него да го поканят за ... "знайко-многознайко".Нищо не може, от нищо не разбира, но винаги има мнение по всички въпроси.Чудно ми е дали сам плаща на медиите, за да пишат за него всеки ден!?
148
2
 
6
 
! Отговори
u.s.a преди 12 години
Назрял беше моментът правителството да покаже воля за развитие.Трябваше да изгърми бушон, с който да се постигне приемливоста на обществото.Но във всички случаи този бушон не беше Трайков.На първо място беше Дянков, на второ Цветанов, на трето Найденов,на четвърто Рашидов.И като цяло целият екип начело с Борисов.Съвсем ясно е че не може да подбира необходимите хора и не може да контролира тяхната работа в достатъчна степен.Лошото обаче е че за сега медиите не допускат информация за алтернатива. Единствено БСП.А тя е със същият че и по-лош имидж от ГЕРБ.
147
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много съм доволен от ГЕРБ... То другите, така или иначе, освен ДПС са на изчезване. а и не може да се разчита на тях... Така е и в Природата! " Болните и хилави" партии не оцеляват...
146
4
 
4
 
! Отговори
София преди 12 години
Няма ли кой да интервюира Гоце? Този е най-опасния, а не духовниците. Но там е най-лесно. ББ трябва да се вслушва в Гоце и да прави точно обратното!
145
3
 
12
 
! Отговори
19789 преди 12 години
То и гоце трябваше да си отиде ама го търпяхме 10 години
144
2
 
2
 
! Отговори
Мутра преди 12 години
У нас има ли Демокрация? Буквалното значение на думата Демокрация е Народовластие.У нас е Представителна Демокрация!- гласоподавателят избира свои представители, които се събират в законодателни или изпълнителни органи.Там те могат да извършват функции, за които гласоподавателят не ги е натоварил директно: участие в специални комисии, подготовка на проектозакони и гласуване на закони, Но по Собствено Усмотрение в Съгласие със Собствената им Съвест.Този тип Демокрация е Безсмисленна Днес у нас, но е най-добрият Начин за Манипулация, използван от политиците до Сега.Докато у нас не бъде приета Пряката Демокрация, която е лесно осъществима в 21 в. чрез електронните комуникации и идентификацията, всичко Безсмиленно, което е до Сега, ще се повтаря Отново и Отново.Засега от 22г. до Днес имаме само "Мутрокрация", единственият начин да имаме Демокрация, това е Пряката Демокрация! - защото вече политиците ще подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите!У нас Демокрация Нямa!
143
2
 
3
 
! Отговори
триперо преди 12 години
Времето, за разлика от парите, не се Натрупва.Ако се чувствате добре, не се безпокойте - ще го Преодолеете.Никой не бива да бъде Изключение. Ако се живее сред луди хора, Трябва да се научи какво е Лудост.*** си остава ***, дори и да е Облечена с костюм и вратовръзка.Учените *** са най-лошите ***.Нищо на този свят не може да се извърши без грешки, защото глупаците са така Изобретателни!С отстраняване на Причината изчезва и Следствието.Приятно - ще бъде този миг, който не Очакваш.Хората повече вярват на очите си, отколкото на Ушите си.Необходимостта не знае закон.Брадата расте, а главата нищо не Знае.Времето Ви ... Свърши.Приятно Прекарване.Съвет - Чест е не да попаднеш в Рая, а да те изгонят от Ада.
142
1
 
6
 
! Отговори
Джунгла преди 12 години
Последните събития потвърждават,че българската демокрация е Джунгла в която лъвовете правят менюто,тапири и слонове мачкат дребния животински свят а стадото маймуни гледа сеир отдърветата.Когато обаче слязат на земята тъжното настъпва.впрочем това не е само българската демокрация
141
2
 
8
 
! Отговори
Човек преди 12 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се връща към него.Правото на "Свобода на Словото" е над Всичко! Политическата партия ГЕРБ ще съществува и управлява Докато Спазва и Защитава Винаги това основно право - "Свобода на Словото" - това е Началото! Искаш ли да стигнеш до някъде, но няма път - Прокарай го.Докогато това е истина,това ще е Истината! *Най-добрата позиция - да не си в опозиция, най-добрата поза - въпрос на поезия или проза.*
140
1
 
7
 
! Отговори
ru преди 12 години
Времето настъпи...За политиците у нас от преди 22г. до Днес, да наметнат бял чаршаф и бавно да поемат към политическите гробища, защото там е мястото на политическите трупове.България е на Последно място в ЕС и още по-лошо в Цяла Европа и най-лошо - Ние сме на Последно място в Целият Свят!.Къде е причината за това? - Правилно в "Нашите" политици до Сега.Техният Резултат от работата им за 22г. до Днес е нула 0, даже е още по-зле, защото е две нули 00.Гражданите са длъжни при този Резултат - просто да Пуснат Водата след Политиците! ПВП! Граждани - Незабравяйте да пуснете водата, защото иначе ще има голяма смрад!
139
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сто кабинета да има все тая ''градим БГ'' *** то се оказа че и пари трябват за тая работа. Aсфалт мизерия, глад, болести, смърт безпенсионно бъдеще гарантирано от Строитeлна фирма ГРОБ !
138
3
 
8
 
! Отговори
Невероятно преди 12 години
Тъжно,тъжно и по-тъжно става всеки изминал ден. Издънка след издънка на невероятното некадърно правителство Герб. Въпреки това,все още има писъци на одобрение от някои нещастни селски чалгари. Има ли наистина такива които все още вярват в това недоразумение?
137
6
 
11
 
! Отговори
До 165 преди 12 години
Странни са субектите, *** които защитават простащините на най-некадърното правителство в историята на България наречено Герб. Какво ли ги кара да се правят на клоуни?1.-*** с основно образование като вождът им и управляващият кабинет?2.-Мързеливи синчета и дъщерички на охранени и корумпирани полицаи,съдии и мутри?3.-Наистина крайно ограничени,които обикалят безработни с по пет лева в джоба и се радват на лъскави билбордове и 10 километра магистрали построени от тиквата? 4.-Или пък просто предизвикват нарочно да видят негодуванието на смачканият народ от Борисовата диктатура?Ако пък не са от нито една категория посочена горе,то тогава са извънземни.
136
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едните крадливи, другите некадърни и крадливи. Cтранно как се получи тоя скандал с бонусите та се наложи да ги връщат, ако нямаше скандал дали щяха да си затраят.
135
5
 
18
 
! Отговори
ДИАГНОЗА преди 12 години
Това герберите са е*ана от природата пасмина. Онзи плешив дебел *** глиган Борисов се извръщава с тях всекидневно, а те продължават да го ухажват. Той им казва че техните родители,баби и дядовци са лош материал,те му се хилят в лицето.Той ги нарича кучета и те му се умилкват като дръгливи ***. Той им хвърля малко трохи-500 лева на месец, от богатата тарапеза на герб(нормален човек в нормална европейска страна взима тези пари за два дни), те му се умилкват и искат още шляпане по дупето. Ненормалният банкянски селендур се разкарва по цял ден с ножици и режи някакви си ленти. Като по комунистическо време верните герберчета премигват в опиянение и ръкоплискат за един километър нова магистрала.В същото време полиция и медии са завербувани да служат на герберската хунта.Хората питат: Ще има ли повишения на заплати,пенсии. Отговорът е: НЕ, ще има много магистрали.зали и стадиони. Малоумието на това правителство премина всички граници.Простащината на кухата тиква радва само тези които са на същото ниво. Дори и най-закоравелите герберски подръжници започват да се пробуждат и виждат истината.Аз не искам да съм като сляпа герберска подметка. Не искам онзи да ме опикава всекидневно и аз да си мисля че е роса.НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ!
134
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоцето и Боко са си първи дружки. Нали едно време имено Гоцето му даде Генералски пагони на Боко.