Първанов се обяви за нов кабинет „Борисов“

Дянков бил първият, който трябвало да си отиде
16 мар 2012 20:21,
252
Първанов се обяви за нов кабинет „Борисов“
Според Първанов не можело днес да се кърпи един сектор, а утре - друг. Снимка: БТА

Необходим е цялостен ремонт на правителството - нов кабинет "Борисов", заяви на извънредна пресконференция в Перник Георги Първанов.Според него не може днес да се кърпи един сектор, утре - друг.

Оздравяване на управлението без подобен ремонт е невъзможно, добави Първанов. Той посочи, че първият министър, който трябва да бъде отстранен, е Симеон Дянков. По думите му от противоборството между Цветан Цветанов и Симеон Дянков губи българския данъкоплатец.

Първанов призова Бойко Борисов ясно да поеме отговорност за провала на икономическата и енергийна политика на правителството, защото отстраняването на Трайчо Трайков означавало точно това.

Според бившия президент настоящият премиер неведнъж е давал разнопосочни сигнали за бъдещето на енергопроектите.

Той смята, че въпросът за съдбата на ядрената енергетика на България се свежда до АЕЦ "Белене". Държа на енергетиката като локомотив на икономиката и гарант на сигурността, заяви Първанов.

Той приветства идеята за референдум за Белене и шистовия газ и каза, че ако министър-председателят на може да го организира, това ще стори левицата.

Още по темата
"Снемането на здравния министър е признание за провал на здравната политика. Три пъти сменен здравен министър означава, че правителството няма стратегия и яснота в тази посока", подчерта Първанов, цитиран от БТА.

Той попита защо преди две години и половина, когато условията са били по-благоприятни, правителството не е потърсило нов заем, каквито възможности по думите му се обсъждат сега на високо експертно ниво.

Първанов каза, че предсрочни избори в момента са невъзможни. Той обаче призова за национална кадрова банка. Правителство на националното съгласие на този етап не може да има, смята Георги Първанов.

Според него ГЕРБ не е желан партньор за българските социалисти и трябва да изпие горчивата чаша до край.

Главната отговорност за провала на бизнес форума в Катар носи външното министерство и разбиването на българската дипломация, коментира Първанов. Той посочи, че досега са били провеждани десетки бизнес форуми в цял свят и не е имало нито един провал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
6
 
! Отговори
Питащ преди 12 години
Кога голямата игра на шах между Герб и БСП ще спре?До кога обикновения народ ще бъдат изнемогващите отхвърлени пешки?
132
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
темата е Първанов, не се отмятайте, за ББ пишем там където му е мястото.
131
2
 
8
 
! Отговори
Аз на теб,ти на мен преди 12 години
Ако се замислите и познавате малко от историята на създаването на БКП и процесите в нея, ще забележите съществени прилики в ГЕРБ и БКП, както и поведението.Разликата, че че на столетницата са и трябвали към 30 години за да изродяса и да вземе да прави глупости, а на ГЕРБ само няколко месеца, защото разбира се, има вече готово ноу-хау.Да Градим БългарияЛозунгът на ГЕРБ за изборите ми прилича ей на това. Няма да се учудя, ако има една нова инициатива за възраждане на това движение от младежите на ГЕРБ, който стояха дни и нощи за да бъдат първенци в надпреварата за изборна регистрация. Освен това вече се въвежда военното във училищата, скоро ще се въведат и бригадите.Култ, олеСкоро ще се пее по улиците Гордо знаме ни е Бойко, пръв учител ЦветанОв. Само аз ли виждам култ към личността на ББ или се бъркам. В ГЕРБ няма собствено мнение, всичко се спуска отгоре. Основния аргумент, както при БКП в началото е, че няма алтернатива на управлението и те са най-добрите, а другите са маскари и ако те слязат от власт, България жива да я оплачеш.Най-показателен е факта, че всички в ГЕРБ си вярват, че правят нещо стойностно и наистина градят нещо, както комунистите на времето и говорят с плам за това. Хайде да построим нов Хаинбоаз другари, гербари.Да подготвим народаГлавен комисар Флоров (язък му за фамилията) иска връщане на комунизма, защото не може да се справи с престъпността. Дали не ни подготвят за възстановяване на трудовата повинност и лагерите?Свобода на пресатаПреди се пишеше за големите другари, сега за ББ, друго по медиите няма катастрофи и музикални вечеринки (реалитита) както едно време, но с други герои, онези просто измряха. Свобода на пресата няма. Никой не се осмелява да напише, че хората няма какво да ядат и работят и псуват премиера всеки път като заговори за магистрали или по живковски открива нещо. Скоро ще живеем около магистралите, щото няма да има къдеСкоро ще заживеем добре, но пак в онзи строй, където за виц срещу Бойко ще отидете на екскурзия до Белене, ама не до площадката на АЕЦ.
130
1
 
7
 
! Отговори
До потъващите преди 12 години
В тоя ред на мисли бойковистите, също като Божидар Димитров, имат объркана ориентация ляво-дясно и който каже нещо против Борисов, го обявяват за ***. Така бойковистите обичат да наричат по форумите в интернет всеки, който не се радва на Бойко. По-рано през годините сините наричаха БСП и всеки, който е против тях комунисти. Сега терминът е сменен със съответстващ на по-ниското културно равнище на сегашното управление.И понеже от време на време и Синята коалиция нещо критикува по някакви въпроси герберите, веднага им лепят и на тях етикета сини ***. Всички, освен ГЕРБ, са ***.Само че в ГЕРБ не липсват агенти на ДС, като Божидар Димитров. Има такива и областни управители, и депутати и др. назначени от ГЕРБ. Има и наследствени, и бивши комунисти. Това не ги смущава. Те обичат да говорят против ДС и комунистите. Положението граничи с шизофрения.Всъщност *** са самите бойковисти. Типични. Никакви други мнения не признават, никакви други партии, само Бойко. Чист комунизъм.
129
2
 
0
 
! Отговори
Хаджията преди 12 години
Сполай ти за интересното бизнес предложение другарю дежурен отговорник !
128
3
 
2
 
! Отговори
Хаджията преди 12 години
Този плювалник в селото не го пускат,а той иска на попа щерката,па и мнения дава !
127
2
 
2
 
! Отговори
ti! преди 12 години
Много си прав!Кажи му го на този платен виртуален партизанин!
126
3
 
6
 
! Отговори
jan преди 12 години
Появи се бесепар и сложи минусчета. Ти не спиш ли бе? Червената зора ли чакаш? Няма я. Приватизираха я бащите на сегашните политици.
125
3
 
6
 
! Отговори
ай сиктир преди 12 години
Оффф, Айде отивай си ти бе, дърт козар ненаяден. Аман от тоя.. Над 10 години му слушаме мега невероятните надути изказвания.. АМАН... !!!
124
5
 
6
 
! Отговори
jan преди 12 години
Кунева ,Първанов -- това са най-светлите личности от новата ни история. Без тях сме за никъде, напълно пропаднали. Затова ги слушам, радвам се на лъчезарните им лица и.....се оглеждам за някоя дебела тояга. Само тя ще ги сложи на мястото им.
123
4
 
4
 
! Отговори
анти преди 12 години
Десет години човека от снимката имаше на разположение да коментира всеки и всичко !!!И то от София! Не от Перник! Г-не, някои имаме не лоша памет !!! В ролята на какъв се изказвате??? не ви искат в партията ви, а взехте да давате съвети на другите!!! Не съм информиран да сте назначен за съветник на министър-председателя, нито сте избран от народа за негов представител, говорител!!! Прекалено сте преекспониран !!!
122
7
 
5
 
! Отговори
fory преди 12 години
Samo Goze ,BOKO da go *** dokato se zadavi.
121
1
 
7
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Браво 142,подкрепям напълно написаното от теб....
120
3
 
8
 
! Отговори
ДС Шефа-Гоце преди 12 години
Ха ха ха хаНай-големия....Гоцю Кръстника
119
4
 
3
 
! Отговори
Не желая преди 12 години
Не искам да чета по 1 метър copy -> paste !Аман от *** и копелдачки !
118
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
141"Изстардалите" хора да се ***!!Точно те докараха Тиквата на власт.Е..бал съм ги!***
117
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов с подобни изявления може да ми го хване и да го поразклати.*** ти ***!Какъв "нов" кабинет Борисов бе ***?????Тиквата трябва да бъде свален от власт и вкаран в затвора заради БЕЗУМНАТА ИКОНОМИЧСКА И ГРАБИТЕЛСКА ПОЛИТИКА а не да му предлагаме нова власт с "нов кабинет"Първаноб - ***!!!!!!!!!!!
116
2
 
2
 
! Отговори
И преди 12 години
стана ми ясно че тук има хора на които има плащат да цъкат на "не харесвам", защото прочетох много истински мнения на изстрадалите хора, и въпреки това се намират поне 2 които да не ги харесат.
115
4
 
0
 
! Отговори
ДО 132 преди 12 години
Китай от време на време има нужда от такава профилактика че станаха пренаселени 2000 убити на 1.6 милиарда население е по малко от капка в океана.
114
5
 
19
 
! Отговори
Цирк Герб преди 12 години
Медиите станаха смешни съобщиха за уж грандиозни успехи от посещението на правителството в Катар, 100 млн. инвестиции (според едни евро, според други долари, не че е важно, ама) А какво стана министърът на икономиката подаде оставка. Катарският цирк не е негова вина. Това е резултат от провинциално-мутренските представи за света на българския премиер ще заведа там цялото правителство и 100 бизнесмени, там, при шейховете, ония с парите. Те ще налеят тука инвестиции. Да, ама не. Ония с парите не са по-прости от един среден българин от Банкя. Със стоте милиона инвестиции, уж обещани от шейха, ще стане като с пистата за Формула 1, която щяха да строят катарците. Така си го представят света полуобразовани хора като Борисов и Румен Петков, дето поканиха тука катарските инвеститори. При първата случка с Катар прословутата писта за Формула 1 пак министърът Трайчо Трайков им беше виновен. А сега в Катар той изпадна в смешно положение да чете експозе на английски пред 100 българи на българо-катарски бизнесфорум. Слугуващите медии у нас се опитваха да омаловажават този срамен момент с местни обичаи, било рано, било горещо и т. н. Ами къде ти е разузнаването, господин премиер? Като си назначил шеф от РДВР във В. Търново за шеф на разузнаването, кой да ти каже какви са правилата в Катар, кой да те предупреди? Цялото управление е съставено от подобни индивиди, надскочили своето ниво на компетентност. По-образовани хора като Трайков отдавна трябваше да подадат оставка, да не се компрометират с участието си в това циркаджийско правителство. И в тоя цирк участва и бившият президент Първанов, той посрещна тука катарския шейх, и той доразвива малоумната идея за българо-катарската дружба като нещо много полезно за България и спасителен пояс в криза. Ами дори 100 млн. инвестиции да направи Катар, голямо чудо. Както сам призна премиерът в понеделник по бТВ, правителството харчи по 1 млрд. годишно от резерва за пенсии, че не стигат парите. Какви 100 млн. тука? Случката в Катар безпощадно ясно показва, че сегашния кабинет и цялата камарила на ГЕРБ са безпомощни в управлението. Те са образ и подобие на премиера си. Всичките идеи на Борисов са инфантилни, опитите му да направи нещо само задълбочават кризата. Още много и по-болезнени неща ще се случат, докато средният българин проумее, че Борисов нито е спасител, нито прави нещо в правилна посока. За по-умните и циркът в Катар е достатъчен да разберат що за комедианти ни управляват.