Всеки министър е с потенциален жълт картон от премиера

Трайков подал оставка по лични причини, смята Цветанов
16 мар 2012 09:40,
67
Всеки министър е с потенциален жълт картон от премиера
Цветан Цветанов обяви, че министрите работели под стрес. Снимка: БТА

Трайчо Трайков си тръгва по лични причини. Така вицепремиерът Цветан Цветанов обясни пред bTV изненадващото напускане на икономическия министър.

Вчера след късно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ стана ясно, че здравният министър Стефан Константинов и министърът на икономическата и енергетиката Трайчо Трайков са подали оставка.

На въпрос дали Трайков е бил помолен от премиера да напусне поста, Цветанов отговори, че процесът е взаимен.

Вътрешният министър каза още, че оставката на здравния министър отлежава на бюрото на Бойко Борисов от 13 март, а икономическият е депозирал своята веднага след връщането на българската делегация от Катар на 15 март.

Въпросът защо министерските рокади минават през Изпълнителната комисия, а не през Парламентарната група на партията остава загадка.

"Говорихме за проблемите около секторите и кой ще поеме постовете", разказа вицепремиерът за спешното късно заседание на ръководството на партията.

Попитан чия била инициативата за оставката на икономическия министър, Цветанов отговори: „Приемете, че това е взаимен процес, защото единият подава, а другият приема.
„Не бих могъл да коментирам личните мотиви. Дискутирахме проблемите в секторните политики”, посочи още веднъж Цветанов.

Вътрешният министър не каза конкретна причина, която да доведе до оставката на Трайчо Трайков.

Според него обаче проваленият бизнес форум в Катар не е причината за смяна на министъра, макар че Борисов вече обяви, че това е капката, която била преляла.

Още по темата
Цветанов все пак визира като проблем в сектора интерколекторните връзки с Турция и Гърция, по които нямало развитие от две години и половина.

Относно оставката на Стефан Константинов МВР шефът коментира, че заради проблемите в здравеопазването има формиране на определено недоверие в ПГ на ГЕРБ. Цветанов визира скандала с договорите за лекарства, сключвани от НЗОК през 2011 година.

"Работим в изключително голям стрес, всеки един министър и затова премиерът казва, че оборотите на това правителство са големи", обясни ситуацията в кабинета Цветанов.

По думите му в правителството е имало много случаи, в които министрите са на различно мнение, но винаги е имало диалог и премиерът се вслушвал в мненията на останалите.

Всеки един министър е с потенциален жълт картон от премиера. Когато има напрежение в дадена секторна политика, то отива към премиера, каза Цветанов.

По думите му във всяка демократична държава винаги има подобни кадрови промени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
ЯВНО СМЕ НА НЯКАКЪВ ФУТБОЛЕН МАЧ,РАЗДАВАТ СЕ КАРТОНИ,ЗА ПРЕД ХОРАТА,А МАЧА ОТДАВНА Е УГОВОРЕН
32
0
 
9
 
! Отговори
карат преди 12 години
Гледах внимателно участието на ЦЦ в предаването на БТВ.Известното от неговите изказвания:..това,което направи това правителство..се повтаряше през почти половин минута.Накрая ЦЦ каза.. А по други теми няма ли да говорим..Аман от несмислени изксазвания и стремеж да замъгли ситуацията около себе си.Няма ли съветници този министър,които да му поднесът написаното във форумите по негов адрес.Ако прочете част от написаното ситурно дълго време няма да се покаже на екран.
31
1
 
14
 
! Отговори
мдааааа преди 12 години
Въздушните кули на това правителство рухнаха!
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я,за теб пък Цвъчко един 9 мм,оловен в кухата ти кратуна!
29
3
 
6
 
! Отговори
мами преди 12 години
От всички тези в правителството единствено може би Трайков има собствено мнение и го отстоява с доказателства другите са плюнки. Този човек отдавна трябваше да напусне това правителство което вкарва България във фалит и най-големия виновник е ДЯНКОВ. Харесвам СТОЯН МАВРУДИЕВ за министър на финансите.
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ !
27
0
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 12 години
*** - "взаимен процес" - пич, то и изнасилването, и побоя, и полицейското насилие се оказаха взаимни процеси!Все едни "подават" а дриги "приемат"....Ей, това образованието било страшно нещо...
26
2
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Като знаем как за едно чиновническо място трябват здрави вързки,представети си какво е за министър.Случайни хора там няма-ако проследите биографиите на всички ще видите дълги и дълбоки връзки на бивши и настоящи комунистически величия и приятели на премиера и Цецко.Една голяма част от българите си дадоха гласа на две отявлени мутри да ги управляват,не без подкрепата на сините за това правителство.След избора на Кобурга през 2001 г. българите нямат полезен ход-избират все по-некадърни.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждаме накъде отиват нещата.Ще останат кратуните,които не могат и една нормална мисъл да родят.Простотията е вродена и за нея няма лечение.
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОЛУ ХУНТАТА !
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
".....премиерът казва, че оборотите на това правителство са големи", ....да! ама на едно място, даже и на заден ход.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MAFIA
21
3
 
20
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИСТ преди 12 години
Какво уважаваш Борисов,бе дембел.Затова ,че бензина е 3 лв.,или затова че,лекарствата са в пъти по-скъпи,или затова,че бабите ни са жертви на нападения от обезумялото *** население,или затова,че пенсиите и заплатите не са вдигани от 4 год.,или .....................Плъшоци,мухльовци и пухльовци-станете и си извоювайте България.АТАКА-ПОБЕДА!
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя човек просто е уникат, няма друг такъв , хем гьон-сурат, хем с големи амбиции, дет му се разминават сериозно с умствените дадености, хем и 2 думи на кръст да не може да вържелични причини, да бе, да, дали си вярва и той самия ?
19
1
 
19
 
! Отговори
Зяпач преди 12 години
Целият кабинет, во главе с празноглавия си премиер, е за ЧЕРВЕН картон!!!За сбирщината ГРОБ да не говорим!
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гробокопачите на България !
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всички българи им стана пределно ясно,че Трайчо Трайков беше най-свестният и интелигентен министър и даваше отпор на безумията,в които искат да ни заробят съветските енергийни Монополи за десетилетия наред.Може би и това е основната причина Златю Валев да му вземе оставката !
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако бях на Цветанов , поне веднъж щях да замълча за малко ! Всички виждат , че царят е гол , единствено физически възпитания и културен Цв.ЦВ. не иска да признае това !
15
1
 
12
 
! Отговори
Любо преди 12 години
*** не ели готин Цветанката бе Аз като го видя и си го представям винаги по халад с Веселин Маринов във Велинград Комплекс Двореца ЕХ КАКВИ БУРНИ НОЩИИИИ Човек го направи тоя Маринов еииии и то само за една песничка на ушенце Някой нИ пазеше че ме е срам да кажа кой ни пази !!! Ако такова аз да измисля една песен химн НАШАТА ПОЖАРНА НИ ГАСИ Само да ме продоцираш ти Сигорен съм че ще е хит и на ушенце ще ти я пея ОХ ПРОСЪЛЗИХ СЕ :( :) :) :) :) :)
14
1
 
27
 
! Отговори
Ноно Нинков преди 12 години
Най калпавото управление което сме имали от 681 година до сега!Пълен *** сменикога няма да се оправи тази държава.Вярвай те