Всеки министър е с потенциален жълт картон от премиера

Трайков подал оставка по лични причини, смята Цветанов
16 мар 2012 09:40,
67
Всеки министър е с потенциален жълт картон от премиера
Цветан Цветанов обяви, че министрите работели под стрес. Снимка: БТА

Трайчо Трайков си тръгва по лични причини. Така вицепремиерът Цветан Цветанов обясни пред bTV изненадващото напускане на икономическия министър.

Вчера след късно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ стана ясно, че здравният министър Стефан Константинов и министърът на икономическата и енергетиката Трайчо Трайков са подали оставка.

На въпрос дали Трайков е бил помолен от премиера да напусне поста, Цветанов отговори, че процесът е взаимен.

Вътрешният министър каза още, че оставката на здравния министър отлежава на бюрото на Бойко Борисов от 13 март, а икономическият е депозирал своята веднага след връщането на българската делегация от Катар на 15 март.

Въпросът защо министерските рокади минават през Изпълнителната комисия, а не през Парламентарната група на партията остава загадка.

"Говорихме за проблемите около секторите и кой ще поеме постовете", разказа вицепремиерът за спешното късно заседание на ръководството на партията.

Попитан чия била инициативата за оставката на икономическия министър, Цветанов отговори: „Приемете, че това е взаимен процес, защото единият подава, а другият приема.
„Не бих могъл да коментирам личните мотиви. Дискутирахме проблемите в секторните политики”, посочи още веднъж Цветанов.

Вътрешният министър не каза конкретна причина, която да доведе до оставката на Трайчо Трайков.

Според него обаче проваленият бизнес форум в Катар не е причината за смяна на министъра, макар че Борисов вече обяви, че това е капката, която била преляла.

Още по темата
Цветанов все пак визира като проблем в сектора интерколекторните връзки с Турция и Гърция, по които нямало развитие от две години и половина.

Относно оставката на Стефан Константинов МВР шефът коментира, че заради проблемите в здравеопазването има формиране на определено недоверие в ПГ на ГЕРБ. Цветанов визира скандала с договорите за лекарства, сключвани от НЗОК през 2011 година.

"Работим в изключително голям стрес, всеки един министър и затова премиерът казва, че оборотите на това правителство са големи", обясни ситуацията в кабинета Цветанов.

По думите му в правителството е имало много случаи, в които министрите са на различно мнение, но винаги е имало диалог и премиерът се вслушвал в мненията на останалите.

Всеки един министър е с потенциален жълт картон от премиера. Когато има напрежение в дадена секторна политика, то отива към премиера, каза Цветанов.

По думите му във всяка демократична държава винаги има подобни кадрови промени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
13
 
! Отговори
към №111 преди 12 години
Поне няма да четата от листчета за празници???Нали,защото герберастите само това могат да сричат като първолаци от листчета.И да ни убеждават,че България се е освободила преди 500 и повече години.Впрочем ,не казват от какво -може би от бездомните кучета...България трябва да я управляват НАЦИОНАЛИСТИ!В цяла Европа вече ще стане така,натам отива светът.И разни Европейски съюзи ще се разпаднат.Защо да бъдем донори на мързеливите гърци...За да ни оплождат по-бързо жените,които работят там.
12
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов си знае работата!По-добре да ги сменя ,когато е необходимо,а не да да се правят ,че вършат нещо !
11
0
 
14
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
Абе еййййй ти си изключително просто човече. За какво си там бе, какво правиш ти бе, та ти изобщо нямаш място на какъвто и да е ръководен пост където и да е та дори и шеф на водопад не ставаш. Не 6, а много повече апартамента има този другар - откъде парите за тях бе ? Цв. Цв. е закрилника на продавачите на фалшиви цигари и на дрогата и който не му се изплаща другаря праща наказателния полицейски отряд. Ти Цв. Цв. си държавен изменник и трябва да лежиш в затвора доживот.
10
13
 
3
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Господата преди мен, дето плямпат "оставка" да предложат конкретна алтернатива - БСП, ДПС, БНГ, РЗС, СК, АТАКА, ВМРО..? Празни приказки е най-лесно да се дрънкат.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шестака отново ръси бисери ! Заминавайте си всички , че опропастихте България бе *** такива !
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама то всички министри бяха разпределени днес сутринта по всички телевизии , тва телевизиите си ядат сега ушите кой е пуснал по-вървежния министър. И всички дрънкаха едни и същи глупости.Телевизионно правителство.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лъжи,лъжи и пак лъжи!Стига толкова!България не е ЧАСТНА фирма! Време е за ОСТАВКА!
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо ще се окаже май най-доблестния в това правителство!!!!!!!!!!!!!!! вижда се ,че има съвест!
5
0
 
16
 
! Отговори
футб. съдия преди 12 години
Препоръчвам червени картони
4
1
 
35
 
! Отговори
нашенка от село преди 12 години
ясно - Боко и Цоко разбират от всичко, а другите са некадърници :) Ми да поемат те всички министерства и всичко тръгва по мед и масло
3
1
 
35
 
! Отговори
Съученик от ВИф преди 12 години
Цецо ,нали си имаш специалност, не се притеснявай за бъдещето си!
2
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде и другия титан на мисълта се обади...
1
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целия кабинет какво чака,че не подава ОСТАВКА!