Тройката преметнала ГЕРБ, опазила си министрите от Темида

Борисов съжали, че бивши министри остават без съд и присъда
Обновена: 9 апр 2012 14:59 | 9 апр 2012 09:51,
515
Тройката преметнала ГЕРБ, опазила си министрите от Темида
Снимка: БТА

Нито един министър на БСП, ДПС и НДСВ не може да бъде подведен под отговорност, обяви премиерът Бойко Борисов.

По думите му причина за това е Закон за амнистията, приет от тройната коалиция, който освобождава от отговорност предишните управляващи.

Премиерът попита в студиото на bTV как ще реагира обществото, ако ГЕРБ приеме такъв закон и веднага си отговори: "Ще ни разпорите!".

За министерските рокади

"Който не се справя, трябва да се сменя", категоричен бе той за рокадите в неговия кабинет.

На въпрос защо е бил освободен Трайчо Трайков като министър на икономиката, премиерът отговори: "Не се справяше с работата си".

Бойко Борисов заяви, че новият здравен министър Десислава Атанасова е приета добре от партията, от парламентарната група на ГЕРБ и от Лекарския съюз.

"Първите й стъпки са успешни", убеден е Борисов. По думите му има лекари в България, които поучават от 20 000 до 70 000 лева заплата.

"Докторите в България вземат много добри заплати – можещите, работещите, успелите. Които не могат да вземат такива заплати, си намират работа навън", каза той и заяви, че това е благодарение на доброто образование.

За шистовия газ и горивата

Бойко Борисов заяви, че парламентът трябва да остави мораториума за шистовия газ, но да разреши проучванията за конвенционален газ.

"Спасението е да си намерим собствени ресурси", убеден е той.

Според премиера България има добри залежи от това, което ни трябва, но това не било шистов газ.

По думите му запасите от него ще влязат в употреба до година-година и половина.

Борисов заяви, че държавата няма как да регулира цените на горивата. Предложените мерки от бизнеса можели да намалят цената само с 3-4 стотинки.

"Цената на бензина идва от цената на петрола. Но държавата не може да дотира "Нефтохим", за да карате бензин по 1 лев литъра. Ако се вдигне петролът, може и да спрем да караме автомобили", прогнозира той.

"Ако има война в Иран, това е най-лошият сценарий", каза той.

За протестите в ОЦК

Премиерът Борисов заяви, че приема протеста на работниците от ОЦК Кърджали като подкрепа за усилията на държавата.

"Хората живеят с надеждата, че има вездесъща фигура, която хваща виновния за ушите. Продължаваме да искаме да им помагаме", заяви той и посочи, че държавата полага огромни усилия в тази посока.

Намеренията на металурзите да стигнат до по-драстични действия и да пренесат протеста си в София премиерът определи като нелегитимни: "Ако искат да проявяват неподчинение, да го правят пред къщата на Захариев, нямат право да блокират пътища", категоричен бе Борисов.

Премиерът нарече "измишльотина" думите на бизнесмена Валентин Захариев, че е спонсорирал ГЕРБ с 5000 лева.

"Не знам, че Захариев е спонсорирал ГЕРБ – това са измишльотини. На кой ги е дал? Не съм проверявал. Но ще ви кажа, че той е покровителстван от Иван Костов", отсече той.

За бездомните кучета

Прекалено либералното отношение към животните е причина за проблема с кучетата в София, смята Бойко Борисов.

Според него на агресивните животни, които се събират по глутници, трябва да се прилага евтаназия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
4
 
19
 
! Отговори
Пожарникар преди 12 години
Този няма край, като "Дързост и красота" е.
267
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми той горкия може само да се оплаква, не да работи.
266
3
 
18
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
Айдееее,почнаха ги ! Добра новина,вкарват един ГЕРБерааст за 18/осемнадесет/години в затвора...В Бразилия не си поплюват и не се мазнят на ГЕРБерастските мутри.Гълъбин Боевски ще лежи в затвора за контрабанда на кокаин.Да му мисли международно признатия за нарко трафикант Бойко Методиев Борисов,по известен като "ТИКВАТА" Бог да пази България.пп.Днес е един хубав ден за българската демокрация.Теперете ГЕРБерасти,иде "ВИДОВ ДЕН"...
265
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата пак лъже безобразно.Няма такъв закон, който да предпазва министри, извършили престъпления.Амнистират се лица извършили престъпления т.е. имат влезли в сила присъди и тези срещу които към 1 юли 2008 г има образувано наказателно произвоство - амнистията е по втора част на разпоредбата на чл.83. Законът не засяга лицата които след тази дата ще се привличат като обвиняеми, защото законът амнистира лицата, а не деянието-.амнистията не заличава престъпния характер на определен вид извършени деяния
264
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един от най-тъжните изводи от разговора с Борисов е че той действително си вярва, че е направил нещо добро за държавата. Дано повече хора са видели това, нито е една гънка, нито една скула на лицето му не помръдна, когато му се каза, че хората в селата живеят в първобитно общинния строй-чудовщина бедност, кражби и терор на ***. Но на г-на това въобще не е проблем, той строи магистрали, по- които да хвърчим с каруци, заради скъпите горива. На това му се вика човекомразец.
263
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А само как обещаваше, пожарникаря!
262
2
 
21
 
! Отговори
Мустафа Алибабич преди 12 години
Този *** имаше близо 3 години /36 месеца/ да промени всички закони и да си изработи подходящ закон на съдене на министри от монархо-комунистическо-турското управление !!!Кой му пречи и сега да промени Закона за амнистия ???
261
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те като са приели закон за амнистията, той да приеме закон за антиамнистията - къв му е проблемът, освен ако е с тях
260
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда, за пръв си признава, че не му е много умствения багаж, като така лесно го премятат кой от където свариот друга страна, като обещаваше да ги вкарва в затвора, той законът вече го е имало, т.е. или не познава законите, или просто си приказва ей така
259
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реви, Марко, реви, братко, двама да ревеме! Ти в обора, аз на двора, да се радва Бойко Пора!
258
2
 
18
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
Тройката преметнала ГЕРБ, опазила си министрите от ТемидаТИКВУНЧО, ПАК ЛИ БЕ НАШТО МОМЧЕ ДРУГИ ДИ СРАХА В ПАМПЕРСА...КОНГРАЧУЛЕЙШЪН
257
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те и сегашните за година си раздадоха едни 120 милиона, за нищо свършена работа!
256
10
 
4
 
! Отговори
БСП преди 12 години
ВЪПРОС КЪМ НАИВНИЦИТЕ, КОИТО ОЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП: МИЛИ ХОРА, КАТО ЗНАЕТЕ КОЛКО СА ВАШИТЕ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ, КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ВАШИТЕ МИЛИ СЪПАРТИЙЦИ И МОДЕРНИ СОЦИАЛИСТИ, ВЗИМАЛИ ГОДИНИ НАРЕД СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ СВРЪХ ЗАПЛАТАТА СИ?!
255
1
 
6
 
! Отговори
4444 преди 12 години
а кога твойте министри барабар с тебе ще отидете на съд.ще стане.
254
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А пък, БСП-ято, ще борят младежката безработица .......!
253
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Край на Супер Бойко идва Слави Бинев
252
0
 
11
 
! Отговори
antiBoyko преди 12 години
боже опази ....бойко отиди си с добро ...
251
0
 
7
 
! Отговори
До 336 преди 12 години
Да ти напомям ли за спрените проверки във фабриката на Мишо Бирата лично от Борисов? А и после как се гътна случайно в съня си след кото се разчу?
250
0
 
15
 
! Отговори
Aнонимен преди 12 години
Я царя е гол!!! Помните ли приказката?Актуалното изречение ,разбира се е - Я царя е плиткоумен!И колко повече хора го осъзнаят, толкова по-добре!Най-сетне излезе истинската мисия на Дянков, който напусна добре платената си работа,за да взима 2 000 лв заплата,а именно изхарчи резерва безапелационно и сега ни урежда с нов заем от Световната Банка. Герб за еничари!!!
249
1
 
13
 
! Отговори
един лекар преди 12 години
Бойко, работя 25 години, много съм кадърен , според пациентите ми, но 20 000лв.не взимам дори на година!!!!Хайде, дай ми такава заплата и обещавам да си остана тук.И децата ми и внуците дори.