Местим ли, местим ведомства

Първите 20 агенции отпътуват за големите ни градове
Обновена: 2 май 2012 14:54 | 2 май 2012 11:40,
239
Местим ли, местим ведомства
Симеон Дянков. Снимка: БТА

Около 20 държавни агенции ще бъдат преместени от София в други големи градове, съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Още по темата

По думите на министъра преместването ще става на вълни – едната ще бъде през септември-октомври, другата около април догодина.

Дянков допълни, че първите 20-ина ще бъдат преместени до следващото лято.

Той обясни, че преместването ще съживи големи градове, които имат добри университети като Благоевград, Русе, Варна, Велико Търново, Бургас.

Вицепремиерът допълни, че няма притеснения за кадрите, които ще се назначават. По думите му голямата част от работещите в тези организации са изразили готовност да се преместят.

"Ако висшите администратори се пръснат из страната ще имаме много по-добър поглед за това какво е нужно за икономиката", отбеляза Дянков.

Финансовият министър заяви още, че е оптимист за повишаването на пенсиите и вдигането на заплатите в държавните организации.

Той обаче уточни, че за да се случи това, трябва по-активна политика в продажбата на ненужни държавни активи.

Министърът посочи, че минималната работна заплата се е увеличила с 22% от началото на кризата, докато инфлацията се е повишила с едва 8 на сто, което е реален растеж, похвали се финансист №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Местене на агенции и министерства=повече държавни разходи, а за обикалянето на хората по тези агенции-загуба на време, пари и нерви!
173
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаем, че мазните софийски душички по агенциите газ пикаят и "не им се нрави" идеята. Ама тя идеята и не е като се местят агенциите и вие с тях, паразитчета.Идеята е да се подпомогнат регионите и да се създадат работни места и там, което няма как да се случи, ако си запазите топлите службици и кандисате да отидете "в провинцията".А косвеният и по-важен ефект ще е, че хората няма да се налага вече за всичко да търчат до "столицата" и надутите чиновници-деребеи там.
172
1
 
2
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 11 години
На превъзбудилите се псевдостоличанчета ще кажа, че нито Пловдив, нито Русе са "Горно *** или Сусурлево".....аз лично не знам да има по-срамна столица в Европа и дори в Близкия Изток от милата ни София.
171
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички комлексирани псевдостоличани плюят ли плюят по "ПРОВАНСА".....
170
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
"Финансовият министър заяви още, че е оптимист за повишаването на пенсиите и вдигането на заплатите в държавните организации." Ясно, идват избори.
169
0
 
2
 
! Отговори
Наивник от Русе преди 11 години
Дянков, Борисов, Найденов, четете повече чужда преса в интернет... ! Така ще научите какво правят другите,щото явто не знаете какво и как точно да го правите.Вестник " Банкер" го пише изчерпателно с преструктурирането и на камарите си във вчерашната си статия.Продават скъпите имоти в Лондон ,милионите вкарват в бюджета и ддепутатите ги местят в ...Манчестер. Аз бих ви закарал в ....Мичурин...или ...Мърчево...
168
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правителството на ГЕРБЕРИТЕ да се премести в Централна Африка ще е най-добре, съсипвате страната бе некомпетентни ***!!!!!!! Махайте се !!!
167
0
 
2
 
! Отговори
при преди 11 години
България се пише с голяма буква, Софиянецо!!!! А иначе старозагореца пали колата и идва в София. Защо това да не си ти? И защо тези 70% не се променят (без разбира се да има спад на икономиката в София)?
166
7
 
3
 
! Отговори
Пра преди 11 години
Най-смисленото решение на правителството. България, освен София - ЗАПАДА. Няма реализация за младите хора. От едни подобни агенции - малко или много се заформя някакъв вид дейност, различна от наличната към момента. Това, че 2-300 човека ще се преместят само по себе си няма да даде кой знае какъв тласък, но с дейноста си - това създава работни места.ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО! С днешните методи на комуникация, не е проблем (до сега по скоро съм бил критик, да не си помислите че съм гербер..
165
1
 
9
 
! Отговори
Гарфийлд преди 11 години
Много искам да видя някаква (дори и бегла) финансова обосновка за цялото упражнение. Първо - колко ще струва всичко това и второ - какви ще са ползите/икономиите или к'вото там се очаква от цялата *** х.йня.
164
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Дянков е от гилдията на Кардашиян! Като се появи някаква новина за милата кака Ким с диференциал като малък камаз с 2 ремаркета, всички ДРУЖНО извършване ритуала по местенето от единия крачол в другия! А бат ви Дянков като пич мести по цели агенции. а са повторили новината, а бат ви Бойко Борисов осъмнал я в Плиска, я в Преслав... щото там няма много натоварване (вярно и метрото на Бойко няма да го има, друго ще си построят), а ако потретят новината може и до Високата порта да се преместят.
163
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи в бюджета има пари за местене и изплащане на обещетения на чиновници, но пари за увеличение на майчинските и за лекарства на онкоболните няма. Хм... интерестни приоритети имат тези хора. Дори за популисти не стават, много жалка история.
162
2
 
4
 
! Отговори
гошко преди 11 години
Поредното доказателство, че ПРОСТОТИЯТА не ходи в гората.........не съм го казал аз -бг.поговорка е......
161
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"продажба на ненужни държавни активи"? Пък аз си мислех, че ненужни са пасивите, не активите... Тъй, де, ама не съм учил у америчко, явно тяхната икономика е на друг принцип.
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PREDSTAVI SI 4E OTKRIVAS STARTIRAST BISNES .... RAZHODITE ZA PAT OT EDNO VEDOMSVO DO DRUGO . PRIMER!!! DNES PORADI GRESKA NA S4ETOVODITELIA I SRIV NA SISTEMATA V KLON NA SIBANK TRI PATI SAM HODIL DO NAP DVA DO NOI I DO DRUK KLON NA SIBANK . I NE MI OBIASNIAVAITE ZA ELEKTRONNI POSTI I INTERNET TAM VAPROSNITE INSTITUCII HI4 GI NIAMA . OT PERNIK SAM.
159
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само агенциите и министерствата трябва да се преместят. Иначе е половинчато решение. Но все пак пътя е правилен и трябваше да стане преди 20 год. Например в САЩ е така и дори не най-големите градове са център на щат.
158
4
 
3
 
! Отговори
Томас преди 11 години
мрън мрън - сигурно тия дето говорят "ако имали работа" в няколко ведомства никога не са стъпвали по тия ведомства, ама им дай да мърморят.
157
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И колко ще ми струват тези Бокови игрички? Ако аз имам работа в няколко ведомства с обиколен билет ли ще ги посещавам? А сега има ли обиколни билети? Например В. Търново, Пловдив и после Русе. Кеф, ще напълним на жп-ейците гушките, щото ще пътувам с първа класа, за да се наспя между градовете.
156
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе тоя луд ли е ? някой път дали ще чуем или прочетем една поне икономическа обосновка за нещо, което решат да правят ? или и той ще каже като земеделския "ми то се оказа скъпо"
155
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ми ще плъзнат сега по места, да си подсигурят колкото може повече гласове, във всеки град има *** гета