Сидеров зове Борисов за отчет за срещата с Ердоган

Политиката ни с Анкара била “васална“, смятат от “Атака“
Обновена: 18 май 2012 14:24 | 18 май 2012 14:20,
144
Сидеров зове Борисов за отчет за срещата с Ердоган
Сидеров пак се разпени заради Ердоган. Снимка: архив Impact press group

“Атака“ иска отчет от премиера Бойко Борисов за срещата му с турския му колега  Реджеп Тайип Ердоган, заяви в декларация о парламентарната трибуна лидерът на партията Волен Сидеров.

Националистите заявиха, че посещението на Ердоган е било пазено в тайна и от Министерския съвет са отказали да им дадат информация с мотива, че това било класифицирана информация.

Днес в резиденция “Евксиноград“ във Варна ще се проведе среща между премиерите на България, Турция и Катар.

Министър-председателят и мистър на външните работи на Катар Шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани е в страната ни от вчера заедно с официална делегация, а Ердоган пристигна днес.

Според Сидеров посещението на турската делегация има за цел прокарване на политики, които са в интерес на Анкара, но не и на България.

Лидерът на “Атака“ определи политиката на държавната ни като “васална“. Той припомни посещението на Бойко Борисов в Турция, когато при пристигането си в Анкара премиерът поздрави на турски език.

Сидеров отново определи постъпката на премиера като “срамна“.

По думите му Турция от много години иска да се построи язовир в долното течение на Тунджа, за да обслужва своите интереси.

Според Сидеров самият външен министър Николай Младенов преди две години бил казал пред парламентарната комисия по външна политика, че България няма никакъв интерес от този язовир.

Ако става дума за доставка на газ през Турция, трябва да е ясно чий ще бъде този газ, колко ще плащаме за него, а не само така повърхностно и с пиар ефекти да се говори, че ще диверсифицираме доставките, заяви Сидеров.

Вчера по време на брифинга след срещата на българския премиер и катарския му колега Борисов коментира, че основните теми на срещата в “Евксиноград“ ще са изграждането на интерконекторна връзка с Турция за доставка на природен газ от Азербайджан, както и проблемите в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен иска да живеем с омраза и мъст към Турция,а не прави сметка ,че само беди може да ни донесе това отношение.
91
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
7 години Сидеров и Вещицата му пилееха за луксозни покупки и ресторанти , парите ог партийната субсидия - пари събирани за сметка на нищожните пенсии на нашите родители и мижавите ни заплати ! Когато семействата ни мизерстваха и се чудехме , как да платим сметките си за ток и парно , този ямболски *** се подиграваше с идеите на национализма !
90
2
 
12
 
! Отговори
nikola преди 11 години
m/u drugoto ako ne e Siderov koi li shte gi zadava tezi vuprosi ...ne se seshtam drug mai kakuvto i da e toi... BAI GANIO-PREZIDENT
89
2
 
7
 
! Отговори
nikola преди 11 години
lele male mi to az kato prochetoh dolnite komentari se otkazah da pisha to biva biva glupenderi u toa sait.,Siderov kakuv bil,Borisov kakuv bil.,az lichno ne vijdam nikakva polza za obiknovennia bulgarin ot tea mejdunarodni proekti i stroeji.,edinstvenoto ni uchastie e chisto pasivno samo za da nipolzvat teritoriata i nekoi ot gore da si vkara nekoi lev u djoba hah.,no za tezi neshta tuk nikoi ne pishe nali.,vajnoto e da gi naredim sichki.,
88
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен подскача срещу Турция , но знае много добре какъв икономически колос е тази страна , как се живее в европейската и част,какви са доходите на обикновените хора , на каква възраст се пенсионират и какви пенсии получават ! Предпочитам да се сравнявам с богатите и силните ! А *** Волен нека да си говори глупости , да си спомни от къде тръгна и с чии пари водеше и продължава да води разгулния живот,почивки и пътувания в чужбина , маркови дрешки на вещицата , и др. екстри ........
87
12
 
12
 
! Отговори
ak-47 преди 11 години
Edno golqmo *** si BOLENE !!!
86
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидерооооов, Сидеров! Че кой крепи тая мутра на власт цели две години бе, ***! Не беше ли ти?
85
7
 
19
 
! Отговори
Браво Бойко преди 11 години
Турция и Катар ще строят пътя СвиленградРусе.А вие ще карате вашите карантайки внос от Италия и ще се радвате.Хихиии
84
15
 
7
 
! Отговори
Сюлейман Безумний преди 11 години
Повод за гордост ще имам Елена когато кемалистките управнци ще бъдат изритани от някогашната Империя и тя ще си възвърне изконните балкански земи окупирани от руските варвари.Аз ще се обявя за Султан на Империята и всички ще бъдат щастливи.
83
13
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Кой си ти бе, ямболски ***, че Бойко да се лови на тъпите ти прововокаци., Не може да си оправи семейството, държавата ще оправя. Жалък ***.
82
10
 
5
 
! Отговори
гошо преди 11 години
сидеров е никой, иска отчет от неправилния човек. колкото му спуснат и подадат толкова. трябва да се радва на това което е взел.бойко се е договорил вече.арабите дават газ, турците строят и дават пари с арабите и стават собственици в б-ско
81
3
 
12
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Бойко, Бойко, къде се нахендряш сега? това ли е новата/нова-стара/ спусната от Хилърито - да станем братя с турци и всякакви ***!?
80
4
 
9
 
! Отговори
Елена преди 11 години
До Сюлейман Безумни:Защо не пробваш с мен,да видип що е камък.И що за име?Не знаеш ли съименикът ти,как е загубил вр.Шипка?Едва ли се гордееш.
79
3
 
9
 
! Отговори
До админите: преди 11 години
Не манипулирайте публиката."Разпенявайте" се в любимата си Турция! Там знаят какво да ви правят.
78
10
 
6
 
! Отговори
Хахо преди 11 години
Бре Хъшове утре да падне Европа на кого ще пристанете...
77
6
 
16
 
! Отговори
zeta преди 11 години
Тия *** идват тук само за да строят джамий.Да ги изгонят докато е време!
76
2
 
21
 
! Отговори
БГ работник преди 11 години
Сидеров е прав за васалното държане.Като дойде турчина у нас,ако не поздрави войниците със"Здравейте войници",Бойко да вземе да се гръмне!
75
39
 
17
 
! Отговори
Сюлейман Безумний преди 11 години
Ха на бас, че ако дам на Сидероглу един милион евро веднага ще сложи феса и ще се обреже?
74
9
 
7
 
! Отговори
Сашев преди 11 години
Щом сме васали,koга ще има магистрала Варна-Бургас-Костантинопол??Дано Ердоган и Катар да я финансират ,че Тиквата само за Шопия мисли!
73
23
 
7
 
! Отговори
до 82 преди 11 години
Но въпреки това е мълчал и го е подкрепял :)))) Само наивниците не го виждат.