Ще ремонтират два моста на "Тракия" и "Хемус"

Укрепването на съоръженията ще струва 150 млн. лева
Обновена: 28 май 2012 22:28 | 28 май 2012 21:50,
149
 Ще ремонтират два моста на "Тракия" и "Хемус"
Борисов ще търси начини за финансиране. Снимка: БТА

До една седмица трябва да започне укрепването на два моста на автомагистралите "Тракия" и "Хемус", заяви министър-председателят Бойко Борисов след проверката на моста на пътен възел Церово на АМ "Тракия".

По-рано днес по време на инспекция на автомагистрала ”Тракия” премиерът заяви, че от 30 години мостовете в България не са пипани.

Още по темата

Борисов нападна предишните управляващи и заяви, че в момента 3000 моста на територията на страната се нуждаят от укрепване и ремонт, защото те не са направили нищо.

По думите на премиера за ремонта на Витиня и Церово са необходими 150 милиона лева. Борисов обясни, че това е огромна сума за бюджета и затова ще се търсят и други начини за осигуряването на парите.

Министър-председателят добави, че това може да стане по три начина - чрез преразглеждане на средствата от държавния бюджет, чрез прехвърляне на средства от програмата за екология с решение на Европейската комисия и като трети вариант посочи заем от международни институции.

Бойко Борисов подчерта, че ако се наложи предложението за отпускането на средства от бюджета, то ще бъде внесено в Народното събрание за гласуване от депутатите.

На огледа на Церово присъстваха още еврокомисарят Кристалина Георгиева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта Ивайло Московски, както и изпълнителният директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
А ТАКА...- АМИ СПУКАНИТЕ МОСТОВЕ ПО БОКО-СТРИЙТ ("ЛЮЛИН")...???
108
0
 
1
 
! Отговори
Цъки преди 11 години
Я и аз да допишем малко, че и аз се размислих:И най-големата компания за международен автотранспорт у Европа, само с влекачи мерцедеси и тук-там волво, и океански риболовен флот, и най-големия производител на цигари в Европа, и най-големия производител на електро и мотокари В СВЕТА, и най-големия износител на плодове и зеленчуци, и най-големия производител на калцинирана сода, и най-големия производител на изкуствени торове, и най, и най... та и у космоса даже пращахме хора и апаратура!
107
1
 
3
 
! Отговори
до 140 и 145 преди 11 години
И аз си напрегнах малко мозъка и ме заболе главата. Ми то излиза, че Тодор Живков ги е построил всичките тези мостове, магистрали и какво ли не, ама в същото време и училищата, и здравеопазването, и университетите беха безплатни, демек - за държавна сметка, и 120 хил. армия, въоръжена по последен писък издържаше пак тая държава, и 6 реактора построи, и колко ВЕЦ-а и ТЕЦ-а, и асфалт до най-задръстеното село, и световни и олимпийски шампиони барабар със стадионите им - всичко това за $ 12 млрд!
106
0
 
1
 
! Отговори
до 140 преди 11 години
Прав си, че трябва акъл ама именно той ти липсва.
105
0
 
2
 
! Отговори
до Иван преди 11 години
Смешен си знаеш ли.Утре не дай си боже ако падне някой мост, точно хора като теб първи ще зареват защо не са ги ремонтирали.
104
6
 
6
 
! Отговори
иван преди 11 години
150млн. лв. за ремонт на 2 моста и мутрафона пак орева оратлъка а хулим тези дето са построили 3 000 моста.Жалко че гласувах за този ревльо но повече няма да направя подобна грешка не гледа как да подпомогне икономиката да заработи а само мисли как да ни излъже да лапне още един мандат.Все предишните са му криви все едно че те насила го накараха да стане премиер.Ако искаш да работиш работи за страната си ако не прибирай се в Банкя и си гледай кучкарника а държавата без премиер няма да остане.
103
0
 
0
 
! Отговори
до 139 преди 11 години
За това не споря, че щеше да е във вреда на шофьорите :)Ама то и сега ще си има магистрални такси, в цяла европа ги има :)
102
3
 
5
 
! Отговори
до Тошо преди 11 години
Мда... много *** усти продължават да мажат с *** как комунистите загробили България с кредитите, които изкраднали. Требва малко акъл, за да сметнеш само колко струват тези 250 км. магистрала с тези потресаващи мостове, виадукти и тунели, за да видиш колко е 12 млрд. $ държавен дълг. Щото сега дългът ни е 36 млрд. еврака, ама не е ясно къде са отишли, оти нали магистралите, пътищата и метрото ни ги плаща ЕС?
101
2
 
12
 
! Отговори
Тошо преди 11 години
Бай Тошо за около 15 г. пусна 2 отсечки от двете магистрали - 150 км. от София до Плодовитово, на 20 км. от Чирпан, и 100 км. от София до Ябланица, Това са и най-трудните, най-скъпи и сложни за строеж участъци. Возил съм през 1992 г. един англичанин по Хемус, увисна му ченето от гледката с мостовете и трунелите. А, и парчето от Шумен до Варна също е от Татово време. Останалото е 30-годишната мъка на демокрацията...
100
1
 
3
 
! Отговори
от 136 преди 11 години
А що се отнася за това, че едно е да е подготвен, др да е завършен даден държавен инфраструктурен проект, изготвянето му, финансирането му, е точно най- определящо и трудоемко за завършването на обекта, щото подготовката и документацията се точи с години.!!!След тва работата на правителстовто е само да наблюдава, нищо друго !!Никви заслуги няма човека при когото е почнало, щото е на готово
99
1
 
9
 
! Отговори
do Optimist преди 11 години
Съжалявам оптимисте, не знам от къде си, но тотално грешиш за Тракия !!!Не знам не си пътувал ли преди ББ-то ???Магистралата години наред стигаше само до гр Чирпан, не до стара загора !!!От Чирпан до Ст Загора се изгради по времето на НДСВ, а от Карнобат до Бургас при Станишев.Нищо общо няма другаря ти Борисов с тоя два участъка.
98
2
 
5
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Той неговите си 30 км магистрала ще трябва да я преасфалтира, защото за една година й се *** майката, сега мостовете ще тръгне да оправя.
97
2
 
5
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Тука секи ден некви маломерни тикви обясняват на публиката колко ни били съсипали държавата комунистите, колко зле сме били преди 1989 г. Позагледайте ги мостовете и по Тракия, и по Хемус. Сега пръдливата ни евроатлантическа креатура, дето се прави на държава, не може да извади кинти за ремонт на неколко колони от мостовете, дето са проектирани и строени от комунистите!Те до тука ни докараха сите адвокат-демократи и ***-евроатлантици!
96
8
 
7
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 120 - Ето каква е истината всъщност: АМ Тракия е построена до Ст. Загора от Тато през 70-те, т.е. София - Ст. Загора, около 230 км. До Бургас има още приблизително 170 км. Именно те са направени от ГЕРБ и те в момента са готови на 90%! Предишните нищо не са пипнали! Метрото, преди Борисов да стане кмет, имаше 3 спирки. Същинското му развитие се дължи на Бойко и Фандъкова. За зала Армеец не мога да коментирам, но едно е да е подготвена друго е да е завършена напълно.
95
2
 
6
 
! Отговори
До бачкатор преди 11 години
Мдаа ако питаш *** сме цъфнали и вързали,какво ли остава да видим.Надявам се хората от закритите предприятия успешно да емигрират на запад и да се интегрират в чуждите икономики.Пък *** да си реже лентите пред *** АМИН
94
1
 
0
 
! Отговори
до 127 преди 11 години
Напротив, я прочети малко, автомагистралата щеше да е отдадена на концесия срещу доизграждането и, правилно не правилно така беше, тоз го промени това !!!
93
5
 
2
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 118 - Да, ето ти един герберски коментар. В условията на най-сериозната икономическа криза, в която държави фалират, безработицата гони рекордни нива в световен мащаб, съкращават се и фалират не хиляди, а милиони служители и предприятия, да у нас са закрити 56000 работни места и 27000 предприятия. Навсякъде е тежко, какво да се прави? Но когато нещата се поуспокоят ние ще сме сред държавите в благоприятна позиция, заради правилната политика, която води правителството.
92
1
 
0
 
! Отговори
Шопче преди 11 години
Щом е за благото на софиянци пари ще се намерят,важно и тях и за тях всичко де е добре,за останалите по-нататък!
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
118,бачкатор-ами червената партия подари активи за милиарди на верни синове и дъщери-пък те неграмотни-само верни и много им се живее-взеха че фалираха икономиката.
90
1
 
3
 
! Отговори
до 115 преди 11 години
Кво общо има факта, че тракия е на 90% готова, с Борисов.Тя беше 85% и преди него.Още с идването си на власт, прекратиха концесията на тракия уж, че била неизгодна и намърдаха свои хора. Метрото е в разгара си от предното правителство, като излезе на преден план при Софиянски, както и южната дъга.Зала Армеец е подготвена от предишните, тоз освен да я опропасти , кво друго направи???Както споменах, много тенденциозно гледате на нещата, хубавото се преписва веднага на тоз, а негативите .....