Ще ремонтират два моста на "Тракия" и "Хемус"

Укрепването на съоръженията ще струва 150 млн. лева
Обновена: 28 май 2012 22:28 | 28 май 2012 21:50,
149
 Ще ремонтират два моста на "Тракия" и "Хемус"
Борисов ще търси начини за финансиране. Снимка: БТА

До една седмица трябва да започне укрепването на два моста на автомагистралите "Тракия" и "Хемус", заяви министър-председателят Бойко Борисов след проверката на моста на пътен възел Церово на АМ "Тракия".

По-рано днес по време на инспекция на автомагистрала ”Тракия” премиерът заяви, че от 30 години мостовете в България не са пипани.

Още по темата

Борисов нападна предишните управляващи и заяви, че в момента 3000 моста на територията на страната се нуждаят от укрепване и ремонт, защото те не са направили нищо.

По думите на премиера за ремонта на Витиня и Церово са необходими 150 милиона лева. Борисов обясни, че това е огромна сума за бюджета и затова ще се търсят и други начини за осигуряването на парите.

Министър-председателят добави, че това може да стане по три начина - чрез преразглеждане на средствата от държавния бюджет, чрез прехвърляне на средства от програмата за екология с решение на Европейската комисия и като трети вариант посочи заем от международни институции.

Бойко Борисов подчерта, че ако се наложи предложението за отпускането на средства от бюджета, то ще бъде внесено в Народното събрание за гласуване от депутатите.

На огледа на Церово присъстваха още еврокомисарят Кристалина Георгиева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта Ивайло Московски, както и изпълнителният директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя не спря да се оправдава и да търси вината в другите ! Ами ако не беше се изхвърлял да строи зала Армеец , сега щеше да има пари за мостове ! Да не говорим , че никой не знае къде потънаха парите от резерва 8 милиарда !
8
35
 
8
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Прав е Бойко и затова ще гласувам пак за него. А не за *** Доган или за гей парясника.
7
5
 
32
 
! Отговори
ВМ преди 11 години
Как не се е сетил да каже, че вместо нов стадион, ще трябва да ни прави мостове :)))))Кокичета мести, че няма кой... Само обикаля с медиите си и трупа рейтинг!
6
0
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
има изисквания за даване на пари при природни бедствия, ако ставаше така при всяко преливане на река в България щяха да се дават пари от ЕС
5
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
алтернативата на БОЙКО е водача на гей парада.нали знаете кой е той....
4
9
 
38
 
! Отговори
Кольо Фичето преди 11 години
Той да вземе да ни каже да му построим един нов затвор-че що *** от Герб чака за такъв.Но като иска мост и мост ще му направим.
3
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кристалина Георгиева в България само огледи прави и раздава съвети. Докато в другите държави налива пари след всяко бедствие! И това ако не е безсрамие...
2
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО ТАКА СЕ РАБОТИ.
1
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Резерва свърши. За да се краде още, трябва да се вземат заеми.