Ще ремонтират два моста на "Тракия" и "Хемус"

Укрепването на съоръженията ще струва 150 млн. лева
Обновена: 28 май 2012 22:28 | 28 май 2012 21:50,
149
 Ще ремонтират два моста на "Тракия" и "Хемус"
Борисов ще търси начини за финансиране. Снимка: БТА

До една седмица трябва да започне укрепването на два моста на автомагистралите "Тракия" и "Хемус", заяви министър-председателят Бойко Борисов след проверката на моста на пътен възел Церово на АМ "Тракия".

По-рано днес по време на инспекция на автомагистрала ”Тракия” премиерът заяви, че от 30 години мостовете в България не са пипани.

Още по темата

Борисов нападна предишните управляващи и заяви, че в момента 3000 моста на територията на страната се нуждаят от укрепване и ремонт, защото те не са направили нищо.

По думите на премиера за ремонта на Витиня и Церово са необходими 150 милиона лева. Борисов обясни, че това е огромна сума за бюджета и затова ще се търсят и други начини за осигуряването на парите.

Министър-председателят добави, че това може да стане по три начина - чрез преразглеждане на средствата от държавния бюджет, чрез прехвърляне на средства от програмата за екология с решение на Европейската комисия и като трети вариант посочи заем от международни институции.

Бойко Борисов подчерта, че ако се наложи предложението за отпускането на средства от бюджета, то ще бъде внесено в Народното събрание за гласуване от депутатите.

На огледа на Церово присъстваха още еврокомисарят Кристалина Георгиева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта Ивайло Московски, както и изпълнителният директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
16
 
4
 
! Отговори
фф преди 11 години
говори говори ама поне върши нещо. и поне има налице нещо а което да говори. а ония червените ***... те всички са за затвора.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 33А санира ли го? Застрахова ли го? Не си. Ти си враг герберски.
27
4
 
22
 
! Отговори
Тояга преди 11 години
Никога повече няма да гласувам за това кокиче само плаче като вдовица за у.....и
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко, много ви е ограничена фантазията, бе? Хайде измислете някое друго перо за кражби? Стига с Плевнелийски далавери? Ще има ревизия, да знаеш.
25
0
 
19
 
! Отговори
мая преди 11 години
не е имало такъв като боко да говори непрекъснато и то само глупости,ама слушат те и хора които челото им е повеме от два пръста
24
0
 
13
 
! Отговори
до от плажа преди 11 години
И Боцко беше нейде там, наблизо, и сега е с всички тях- театрото е за пред народа, а вечер са заедно на масата, да се смеят над матрияла!
23
0
 
18
 
! Отговори
кари преди 11 години
боко,като се издава едно съоръжение има гаранционни срокове,а веднаж построено трябва профилактика и подмяна на хидроизолация,някои констр.елементи,сега да не станат виновни другите,че са строили-защото май излезе вярно това което през бай тошо се построи вече 23 г.не можете да поддържате и още има за крадене,а я кажи нещо за фирмите изпълнителки,като спешен ремонт ли ще го пуснеш -без конкурс,ей човек ковчега няма джобове
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Картофа е много нагъл.Тия мостове ги изкараха златни бе.Или трябват парички за изборите.
21
16
 
5
 
! Отговори
от плажа преди 11 години
Абе, що всичките тук сте толкова заслепени и заблудени. Защо досега не писахте и говорихте за предните, за царя, за Костов. Намери се един който да дърпа каруцата и да свърши някаква работа, и всички тук искате той да се провали. Защо никой досега не направи пътищата? А по тях само се трепеха хора. Никой досега нямаше куража да каже как царя, комунистите, и Костов са крали от държавните пари. Вярно е че има кусури, но държавата е обрана от схеми на всички до сега.
20
1
 
14
 
! Отговори
... преди 11 години
Този с тези подплънки на сакото пак ми разтегна монитора! После ще ни пита ние къде бяхме, докато той ни крадеше, а не го спряхме- ще му стигне наглостта!
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно , кога успяха да направят оценката за 150 милиона лева ?
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очаквам в най скоро време бат Бойко лично да инспектира как *** метат улица Тинтява и състоянието на тръбите за обратна вода в мазето на блок 47.
17
4
 
18
 
! Отговори
KOSAN преди 11 години
Добре е този човек да разбере, а също и този глиган до него, че магистралата е "съоръжение" т.е. освен изграждането се нуждае от постоянна поддръжка. Същото важи и за всички останали пътища. Изграждането не свършва с рязането *** лентата. Да си го набие в главата.
16
3
 
29
 
! Отговори
МДАААА преди 11 години
ПОЗНАТА ТАКТИКА НА ТОЯ ПСИХОПАТ.НАПАДА АРОГАНТНО,СЛЕД КОЕТО ХВЪРЛЯ ЕДНИ ЧИСЛА В ПРОСТРАНСТВОТО,КОИТО НИТО СА ПРОВЕРЕНИ, НИТО СА ВЕРНИ,НО СА ИЗРЕЧЕНИ КОНКРЕТНО И УВЕРЕНО.КАЗАНО НА *** ЕЗИК,НИ СЕ ЗАКАНВА,ЧЕ ЩЕ КРАДЕ.ЩОТО ЩЕ "ОПРАВЯ МОСТОВИТЕ НА СТАНИШЕВ И ДОГАН".И ЗАЩОТО ЩЕ БЛАГОВОЛИ,А НЕ ЗАЩОТО ТОВА МУ Е РАБОТАТА.И ЗАТОВА,ЩЕ СИ ВЗЕМЕ "НЕГОВОТО",ЩОТО ЩЕ НИ ОПРАВЯ МОСТОВЕТЕ,ПЪТИЩАТА,КЪЩИТЕ.ЩО ЗА БОЛЕН МОЗЪК.РАЗБИРА СЕ 150 МЛН.Е ПРЕКАЛЕНО И НЕВЯРНО,НО ТОВА МУ Е ТАРИФАТА.НА ИЗБРАНИЯ ОТ ***
15
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми то по неговите думи излиза, че и той и министрите му са спали 3 години !!!Щото на четвъртата взеха да реват за тях, и то само да си легализират още 150 мил за крадене.От злато ли ще ги правят ???
14
1
 
14
 
! Отговори
aq преди 11 години
30 години без никакъв ремонт на такива сериозни инженерни съоръжения! Браво, наистина сме голяма работа, само ще поправя не от 30, а от 23 години. Аз затова съм спокойна за сградите, нормите ни са бетон и като знам, че всеки конструктор се презастраховаше с минимален коефицент ,нещата са супер.
13
6
 
19
 
! Отговори
НЕКАДЪРНИК преди 11 години
НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ ОБЯСНИ НА ТОЗИ МАНИПУЛАТОР,ЧЕ ВЛАСТТА ДО КОЯТО ТАКА НЕИСТОВО ДРАПАШЕ ДА СЕ ДОБЕРЕ,ОСВЕН МЕД ИМА И ЖИЛО. Т.Е. НЕ МОЖЕШ ДА БЪРКАШ В ХАЗНАТА И БЕЗОТЧЕТНО ДА ХАРЧИШ ЗА ЖАЛКИЯ СИ ИМИДЖ,ЗА МАГИСТРАЛИ И ЗАЛИ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА,ДОКАТО БЪЛГАРИ И ДЕЦАТА ИМ УМИРАТ ОТ ГЛАД,КАТО ЧЕ ЛИ ПЕРСОНАТА НА СЕЛСКИЯ Е НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО НА СВЕТА.СТАНИШЕВ НЕ Е УПРАВЛЯВАЛ 23 ГОД.И НЕ Е КЛЕВЕТИЛ.СЕГА ИМ Е ДОШЛО ВРЕМЕТО НА МОСТОВЕТЕ ОТ ПОРОИТЕ ДА СЕ РУШАТ.КАТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ-ДА СИ ХОДИ.СТИГА Е МРЪНКАЛ.
12
2
 
16
 
! Отговори
55 преди 11 години
150 млн. за 2 моста?ХАЙДЕ БЕ!!! НА НЯКОЙ МАЙ МУ ТРЯБВА ДА ИЗБИВА ПАРИ(КИ ИЛИ ОПРАВДАНИЕ ДА ВЗИМА ЗАЕМИ
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
150милиона за два моста??????това е лудост бе хора
10
1
 
15
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Това, че ти не знаеш къде е потънал резерва, не означава, че никой не знае. ТЕ много добре си знаят.