Ще ремонтират два моста на "Тракия" и "Хемус"

Укрепването на съоръженията ще струва 150 млн. лева
Обновена: 28 май 2012 22:28 | 28 май 2012 21:50,
149
 Ще ремонтират два моста на "Тракия" и "Хемус"
Борисов ще търси начини за финансиране. Снимка: БТА

До една седмица трябва да започне укрепването на два моста на автомагистралите "Тракия" и "Хемус", заяви министър-председателят Бойко Борисов след проверката на моста на пътен възел Церово на АМ "Тракия".

По-рано днес по време на инспекция на автомагистрала ”Тракия” премиерът заяви, че от 30 години мостовете в България не са пипани.

Още по темата

Борисов нападна предишните управляващи и заяви, че в момента 3000 моста на територията на страната се нуждаят от укрепване и ремонт, защото те не са направили нищо.

По думите на премиера за ремонта на Витиня и Церово са необходими 150 милиона лева. Борисов обясни, че това е огромна сума за бюджета и затова ще се търсят и други начини за осигуряването на парите.

Министър-председателят добави, че това може да стане по три начина - чрез преразглеждане на средствата от държавния бюджет, чрез прехвърляне на средства от програмата за екология с решение на Европейската комисия и като трети вариант посочи заем от международни институции.

Бойко Борисов подчерта, че ако се наложи предложението за отпускането на средства от бюджета, то ще бъде внесено в Народното събрание за гласуване от депутатите.

На огледа на Церово присъстваха още еврокомисарят Кристалина Георгиева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта Ивайло Московски, както и изпълнителният директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоооууу ***, колкото и да ревете, на следващите избори Банкянския колец с все доматите пак ще го ядете! За да се ограмотите, четете историческия роман *** на БСП на младия писател Станишко и ще разберете защо никога повече *** ви партийка няма да види власт!
68
2
 
8
 
! Отговори
4545 преди 11 години
тоя що се пеняви пак.естествено че на всяко съоръжение му идва времето за ремонт.дали той или следващия ,трябва да се ремонтира.айде действай,не мъркай.нали той е най великия.
67
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИЗМЕСТИ ЛИ КОКИЧЕТАТА С ЛИЛИТО ОТ ГЬОЛА КРАЙ МАГИСТРАЛАТА!ТОВА Е СЕРИОЗНА РАБОТА!АКО НЯМА ВАЛЯК ЗА НОВАТА АСФАЛТОВА НАСТИЛКА НА МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ ВИКАЙ СПЕШНО ФИДОСКАТА И ЛИЛИТО ЩЕ ПОМАГА!!!!
66
3
 
18
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 11 години
.... В резултат на недалновидна политика само за последните 3 месеца у нас са закрити 56 хиляди работни места и 27 хиляди малки и средни предприятия." За това ни стига умствения, кадровия и управленческия капацитет!!!
65
2
 
12
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
НОВИ 150 милиона за котараците
64
11
 
5
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 74 - Не си прав колега. Предишните са виновни не 100, а 300%. Кой е виновен според теб, че от '89 насам един път не е направен? Кой е виновен, че е една реформа не е приета? Кой е виновен, че абсолютно всичко, ама всичко ти казвам е зарязано и занемарено, и се разпада? Ние не сме бедна държава колега. Имаме достатъчно пари, просто тези пари се крадяха и не се използваха правилно. Вече сам можеш да се досетиш защо ГЕРБ ще вземат най-малко още един мандат...
63
4
 
10
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
След като хубавите неща ставали бавно, предлагам да "дадем" на бойко един 30-40 годишен мандат да управлява?!?!
62
5
 
12
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Все повече се убеждавам, че около 30 % от българите наистина заслужаваме "дървото", което гризем толкова години. Да, не са ремонтирани 20 години мостове и не са строени пътища, но е имало икономически растеж, ниска безработица, работодатели, които плащат навреме, а не като сего когато дори държавата се крие и не плаща и фалира хиляди фирми. Нима сега не се краде - цецко, лъчко иванов, андрей иванов, фидоската, менда, кмета на Димитровград и още знайни и незнайни герберски герой... най-некомпетен
61
6
 
4
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 77 - Много добре казано! Точно това е истината. Няма как едно място, което е цапано 20 и кусур години да бъде лъснато за 1 мандат...
60
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистите отчаяно реваткомунистите сополи пускатче ГЕРБ престъпността громяти БСП остана даже без закуска!А закуската им беше за милионизащото в БГ не се спазваха законикомунягите на воля държавата крадяхапапкаха и доволно си пърдяхано свърши се с тази разсипияза това сега е тази олелияот червените крадливи свракиза това не спират техните атакикъм Борисов, Цецо и сиеот крадливото и нагло Бие Сие Пие!
59
5
 
7
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Къде спаха Костов, Станишев, Кунева и останалите мародери, та 40 години не са подържани тия пътища и съоръжения??
58
6
 
8
 
! Отговори
аз преди 11 години
До тези дето се възхищават-с радост забелязвам, че са малцинство-е, къде видяхте тиквата да работи някъде? Аз го виждам само да дава изявления по медиите на каруцарски език. Кога му остава време и да работи нещо? Обикаля по земя и въздух и дава изявления пред медиите. А от кабинета си даде изявление само на нова година. Значи, през останалото време шъта по магистралите и се показва, а на нова година почива в кабинета си. Няма такова животно по света!
57
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тука има *** ненормалници. Който е видял по новините мостовете повече няма да мине по тях. Един лек трус и няма мостовете. Разруха. Никой не ги е ремонтирал от години. А тука някакви *** вият като гладни ***. Аман от мръсни ***.
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хехехе,голям специалист по мостово строителство!!!Та нали имаше обследване и паспортизация на строежите с обществено предназначение,къде са им паспортите???...Или вече мирише на избори и ни трябват "малко" парички чрез обществените поръчки???!!!...
55
3
 
28
 
! Отговори
Тас преди 11 години
Не мога да разбера, защо нашия "скъп" премиер говори все в 1 лице!!!!!! Парите от собствения си джоб ли ги вади??? Тези пари не са ли наши? Това не е нормално все пак.
54
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този само за земетресението не обвини Станишев.
53
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи хем казва, че от 30 години не били пипани мостовете и хем в същото време казва пак, че предишните били виновни. Ех, г-н Борисов не ви ли омръзна вече 3 години да се оправдавате с предишните. Защо не си гледате работата тихичко без много популизъм и ПР ?!Все си мисля, че хората ще оценят нещо свършено, а не само обвинения предните тва предните онова. Всички сме били и при предните и по предните и т.н. знаем какво са направили. Сега гледаме Вас. Вие какво правите.
52
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Проблема с пусковия срок на автомагистрала Тракия изобщо не е в преасфалтирането а в това, че голяма част от трасето е все още едно голо поле в раойна на селата след Чирпан което няма как да се превърне в магистрала за един месец.Поне това видяха очите ми. Поредна лъжа и PR. За това сега ще ремонтираме стари мостове на магистрали и т.н.. В София след ТРИ мандата още чакаме обещания завод за *** ! Ама нали изгонихме "вълка" и вдигнахме такса смет и сега всичко е ОК.
51
2
 
13
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
В нормалните държави пътната инфраструктура се поддържа по нормален начин.А НЕ САМО КОГАТО СТАНЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ И НЕ ПРЕД КАМЕРИТЕ НА ПИКЛИВИТЕ ЖУРНАЛИСТКИ ОТ ПРОДАЖНИ МЕДИИ.НО ТЕ СИ НЯМАТ *** И НЕ ГИ УПРАВЛЯВА РАЗБОЙНИЧЕСКА БАНДА.
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе тя хубу виновна тройната ламя *** не помня да е управлявала над 30 години