Ще ремонтират два моста на "Тракия" и "Хемус"

Укрепването на съоръженията ще струва 150 млн. лева
Обновена: 28 май 2012 22:28 | 28 май 2012 21:50,
149
 Ще ремонтират два моста на "Тракия" и "Хемус"
Борисов ще търси начини за финансиране. Снимка: БТА

До една седмица трябва да започне укрепването на два моста на автомагистралите "Тракия" и "Хемус", заяви министър-председателят Бойко Борисов след проверката на моста на пътен възел Церово на АМ "Тракия".

По-рано днес по време на инспекция на автомагистрала ”Тракия” премиерът заяви, че от 30 години мостовете в България не са пипани.

Още по темата

Борисов нападна предишните управляващи и заяви, че в момента 3000 моста на територията на страната се нуждаят от укрепване и ремонт, защото те не са направили нищо.

По думите на премиера за ремонта на Витиня и Церово са необходими 150 милиона лева. Борисов обясни, че това е огромна сума за бюджета и затова ще се търсят и други начини за осигуряването на парите.

Министър-председателят добави, че това може да стане по три начина - чрез преразглеждане на средствата от държавния бюджет, чрез прехвърляне на средства от програмата за екология с решение на Европейската комисия и като трети вариант посочи заем от международни институции.

Бойко Борисов подчерта, че ако се наложи предложението за отпускането на средства от бюджета, то ще бъде внесено в Народното събрание за гласуване от депутатите.

На огледа на Церово присъстваха още еврокомисарят Кристалина Георгиева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта Ивайло Московски, както и изпълнителният директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
0
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
В резултат на недалновидна политика само за последните 3 месеца у нас са закрити 56 хиляди работни места и 27 хиляди малки и средни предприятия. Това каза изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев на среща на Управителния съвет на камарата с икономическия министър Делян Добрев.========Някакви герберски коментари ?
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в Германия километър магистрала струва около 2 милиона евро и е много по широка от една българска магистрала! При оформяне на цената на дадено съоръжение се калкулира и трудът, който у нас е многократно по евтин! Реално и горивото за машиносмяна е по-евтино видимо от разликата в цените на горивата в Германия и България.У нас в действителност цените са многократно по-високи от цените за строеж на една магистрала в Германия и от там притесненията на Запада че у нас се краде и има корупционни схеми
87
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
някой може ли да извади реални справки колко струва км магистрала на Запад? при каква ширина на лентите....нещата са осредняват защото навсякъде има виадукти или тунели...и при какви заплати на работещите защото нещата не се връзват тук у нас с тези цени....публикувайте цените на магистрала в Германия, Франция, Австрия...гърция или сърбия...
86
3
 
3
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Прод. от 112 - тоест трафикът ще е многократно облекчен, Околовръстното е чисто ново - оня ден като влизах в София искрено се изкефих :), главен път Е79 в по-голямата си част е напълно ремонтиран, ежедневно се ловят всякакви бандити, мутри, трафиканти и ***, които до преди това бяха покровителствани от правителствата. Ето ти обосновка на това, което наричам резултати от управлението на ГЕРБ и аргументация защо отново ще гласувам за тях.
85
0
 
1
 
! Отговори
assen.alekov преди 11 години
Най-добре се удържат морални победи с помощта на материални стимули.
84
3
 
3
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 106 - От моя гледна точка да, всичко се промени. Реално преходът започна през 2009 с идването на ГЕРБ. Не е много, но за разлика от преди, сега можем да видим и да посочим реални резултати. Разбираш ли, реални резултати, нещо случващо се! Сигурно ще питаш какви са тези резултати, затова ще ти кажа първите които ми хрумват: Тракия е на 90% готова, след около месец пътят София-Бургас ще се взима за 3 часа, на есен - 7 нови спирки на метрото в София + естакада на ТВ кулата, (следва продължение)
83
3
 
1
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
Предишните може да са се опитали да направят мостовете за старо желязо но не можаха докато ББ успя.Може ли да кажеш колко мостове за три години е ремонтирал.Мостове ще падат след като но ръководни длъжности се слагат "калинки".То вижте шеф на АЕЦ "Козлодуй" е инженер "Двигатели с вътрешно горене" завършил магистратура в Свищов.Поне да бе МЕИ . Явно трябва да чакаме и АЕЦ да го превърнем в скрап.То за язовирите се видя каква калинка бе сложил ,сигурно същото е и за инспекция на мостовите.
82
1
 
0
 
! Отговори
Мартин Стронг преди 11 години
martinstrong.blog.bg/zabavlenie/2012/05/12/krivorazbranata-civilizaciia-i-va-chast.952950martinstrong.blog.bg/zabavlenie/2012/05/13/krivorazbranata-civilizaciia-ii-ra-chast.953223martinstrong.blog.bg/zabavlenie/2012/05/13/krivorazbranata-civilizaciia-iii-ta-chast.953297
81
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това скапано пожарникарче, краде с двете ръце, дори с вмирисаните си крака. Трябва да му набием кривия врат
80
4
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
на Запад за 150 милиона строят 75 км чисто нова магистрала! у нас имаме най скъпоструващите магистрали на км1 Нито са по качествени нито са по широки нито наработниците се плащат европейски заплати!кое ускъпява толкова нашите магистрали.....отговор КРАДЛИВИТЕ ПОЛИТИЦИ!
79
2
 
2
 
! Отговори
до 89 преди 11 години
Щото пък при Герб това всичкото се промени така ли ???Промити мозъции ееей.Нали тия същите бяха на власт при царя и кметове бяха, значи и те са виновни за НИЩОПРАВЕНЕТО, много тенденциозно гледате на нещата !!!А пък за краденето, да не си посмял да се обаждаш, под статия за поправка на мостове за 150 млн.
78
2
 
2
 
! Отговори
инж. преди 11 години
Тези ремонти най-много да струват 15-20 млн.
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
К'ЪВ Е ТОЯ РЕМОНТ ЗА 150МЛН ЛЕВА БЕ??!?!?! ТОЯ СЪВСЕМ ИЗТРЕЩЕ!!! ЗА ТЕЗИ ПАРИ ЩЕ ГИ БУТНЕ И ЩЕ ГИ ПОСТРОИ НАНОВО, И ПАК ЩЕ ОСТАНАТ!!!! ЗА ТОЛКОВА ЛИ *** МИСЛИ НАРОДА СИ?!
76
4
 
8
 
! Отговори
mrawka преди 11 години
Тоя като мадритския крадец ще ни оправи напълно.Строи ни магистрали които са наи-скъпите в света.Половината от парите за магисърали другата половинка тои знае къде отиват.Гласувайте за ГЕРБ отново за да ни хареса.
75
2
 
9
 
! Отговори
gomor преди 11 години
Браво на светията и его апостоли.Кога успя да направи проверка, кога успя да я анализира, кога успя да сметне и колко ще струва, кога определи и кои ще правят ремонта, че чак и ножицата си приготвил. Това се случва за по-малко от 24 часа.Машалла Бойко, конгратюлейшон, разби всички закони на физиката по отношение на скорост, време и пространство.
74
3
 
10
 
! Отговори
lekovato преди 11 години
Абе дали няма някой строителен инженер във форума да сметне тези 150 мил. лева дали няма да са достатъчни или са в повечко? Те Видин -Калафат от нулата го вдигнаха за 100 мил евро, че ремонта на два моста - 150 мил?! Избори идват братя - паре требат за електорато!
73
2
 
8
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 11 години
"Увеличението на минималната пенсия от 136 лв. на 145 лв. от 1 юни ще облагодетелства около 736 000 пенсионери, изчисляват от НОИ." герберасти мръсни 736 000 българи, нашите майки и бащи "ЖИВЕЯТ" с 65 евро НА МЕСЕЦ!?!?! А вие бонуси от десетки хиляди левове ще ми взимате, по 22 заплати годишно ще си раздавате! Това е ГЕНОЦИД! Не избирателите Господ ще ви накаже... и сърбите! Къде са сега простите ви привърженици да коментират това!?! При "тройната" на всеки шест месеца по 10% отгоре и 150 лв. за
72
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудя се как Б.Б. ще ремонтира показаните от него и компанията му мостове. ще сменя пилоните ли или ще скрие с мазилка ръждясалата арматура, за 150 милиона! Нищо няма да направи, но тези 150 милиона ще отидат в партийната му каса и в джоба му. Все пак избори наближават.
71
3
 
11
 
! Отговори
papa преди 11 години
И аз искам да правя такъв ремонт за 150 милиона на два моста със злато и сребро ли ще ги ремонтирате и вие от герб сте като предишните само хвърляте прах в очите на наивниците дето ви вярват , а народеца горкия все по беден и мизерен абе важно е олигарсите да лапат ......
70
7
 
1
 
! Отговори
социалист преди 11 години
Другари, при нашето управление правихме отчаяни опити с нашите верни гласоподаватели да продадем и тези мостове за старо желязо, но не успяхме. Но нищо идва следващ мандат и няма начин да не успеем. Знаете ли защо-защото сме социалисти.