Партията на Кунева става факт на 1 юли

"България на гражданите" ще е дясна демократична партия, обявиха инициатори
Обновена: 10 юни 2012 14:01 | 10 юни 2012 14:00, Красимир Ангелов
694
Партията на Кунева става факт на 1 юли
Партията на Кунева ще бъде учредена на 1 юли. Снимка: Impact Press Group

На 1 юли ще бъде свикан учредителен конгрес на който ще се създаде партията "България на гражданите", обяви Меглена Кунева по време на среща със свои симпатизанти в София.

Тя уточни, че гражданското сдружение ще продължи да съществува, но бившият ни еврокомисар няма да му бъде председател.

"В нощта на изборите ние бяхме истинските победители, защото половин милион души гласуваха за себе си", заяви Кунева, визирайки вота за президент.

Тя отбеляза, че с избора си българите са доказали, че не искат да са част "от схемата на политическия картел и неговите монополи".

Кунева определи проекта "България на гражданите" като проект на хората, които не искат да живеят в две България - на олигарсите и на излъганите, а искат да живеят в една България - на хората с права.

Според бившия еврокомисар българите са загубили окончателно доверието си в институциите, а в България се води студена гражданска война.

Като основни приоритети пред новата партия Кунева посочи здравеопазването и образованието. Освен това според нея България спешно се нуждае от икономически растеж.

"Устойчив икономически растеж не може да бъде постигнат с репресии, с непочтеност, с държавна помощ за монополите и полицейщина", отбеляза още Кунева и продължи:

"Част сме от мнозинството на промяната и участието ни в политиката е въпрос на кауза, а не на привилегии и мания за величие".

Още по темата

На днешната среща беше представена и учредителната декларация на бъдещата партия, приета от инициативен комитет. Сред  участниците в комитета, освен самата Кунева, са Даниел Вълчев, Йонко Грозев, актьорите Мая Бежанска и Малин Кръстев, Прошко Прошков, волейболистът Пламен Константинов, композиторът Стефан
Димитров, журналистът Тома Биков, преподаватели, икономисти,  юристи.

Според декларацията "България на гражданите" ще е нова дясна демократична партия, която да бъде алтернатива на политическото статукво.

В декларацията се констатира, че пет години след приемането ни в ЕС България прилича все по-малко на европейска страна и все по-малко граждани чувстват държавата си като безопасен дом.

Бившият кандидат за кмет на София Прошко Прошков, който напусна ДСБ и се присъедини към сдружението заяви, че партиите в България играят театър, в който ние сме зрители и в същото време заложници.

"Това е нова десница отвъд прехода, базирана на изстрадани ценности, а не на клишета, етикети и заклинания", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


694
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
530
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
майната й на Кунева
529
1
 
1
 
! Отговори
100% подръжник преди 11 години
Безсрамница!!!!Какви ги говори?А какви ги върши преди това?......Майната ти ....
528
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Куневица кука от червена бука. От червена бука, от столетна бука! И какво ни кука от червена бука, от червена бука, от столетна бука тази дребна кука? Ето какво кука: Ку-Ка! Ку-Ка! Ку-Ка! Ние пак сме тука! И хич не ни пука, че сгазихме лука, нито за *** след сърпа и ***, за нас пак Сполука, а за вас ***!
527
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Прочетох учредителната декларация на "България на гражданите". Там има три основни думи, които се повтарят: свобода, справедливост и солидарност.Липсва само юмрукът, стиснал червената роза, символ на социалдемократическия интернационал", обясни Петър Москов.
526
1
 
7
 
! Отговори
малина преди 11 години
освен да краде и да защитава чужди интересен ...друго не направи
525
0
 
5
 
! Отговори
"Фен" преди 11 години
Ще гласувам за Кунева, ако някой ми припомни какво направи тя за българите, като еврокомисар!
524
1
 
6
 
! Отговори
що е партия преди 11 години
Какво животно е това -партия? Партии, партии , куцо и сакато си правят партии и все за благото и за светлото бъдеще на народа.Свикнали веднъж на хранилката, животното не ще да обикаля да търси прехрана.Вижте около Мигленчето кои са? Все отбор юнаци. От коя ли партия не искаш.Щом няма вече далавера в старите ,ще си направим нова и така ще заблудим народа. Та те са като маймуните , помнят малко. Пак за гражданите, но за кои? За избраните естествено.Другите само да гласуват ,стига им толкова.
523
1
 
0
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
655--TO4--BRAVO...
522
1
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
KAK MOJE DA UPREKVATE JENICATA WKRAJBI ZA MILIONI !...DA Q UPREKVATE,4E E SPRQLA REAKTORITE PO KREMALSKAPORA4KA ZA DA NI KLATQT ZA BELENE...WSI4KO TOVA E WQRNO,NO TQ E EDNA SLABA JENICA,KOQTO MNOGO MILEE ZAKREMAL I PARITE NI...PARITE SME I DALI,A SEGA SE CIGANIM ZA BEZGLASNIQ SI GLAS.DA I GO PODADEM,TA DA SE WKLIU4I S NEGOW MODERNATA LQVA IDEQ--PLADNEJKI GRABEJ.KREMAL 6TE NI SE OTBLAGODARI S NOVOBRATSKO WDIGANE OTZAD NA GAZA...AZ 6TE GAPSUVAM ZA KUNEVA ...
521
3
 
2
 
! Отговори
Защо преди 11 години
Защо казвате Бойко, казва се РазБойко. Е такъв лидер ви трябва, нали целия народ сте крадци
520
2
 
4
 
! Отговори
СУВЕРЕНЪТ СЕ ЯДОСА преди 11 години
РАЗТЪРСИ ЯДНО СНАГА И ЗАФЪРЧАХА ЧЕРВЕНИ БЪЛХИ И У ЛЕВО И ДЕСНО. /ТЕ ЧЕ СЕ РАЗБЕГАХА - ВЕРНО, АМА ПОД СТРОЙ, ПОД КОМАНДА - ЕДНИ БЪЛХИ - ЧЕРВЕНИ - НАПРАИХА БСП, ДРУГИ ПОСИНЕЛИ - КОИ ОТ ПРЕЯЖДАНЕ, КОИ ОТ ЗДРАВОСЛОВЕН, ПОУЧИТЕЛЕН ЛОБУТ - НАПРАИХА СДС И ДПС, ВСИЧКИ ВЕРНИ НА ПАРТИЯТА МИЛА, ТРЕТИ - ОЩЕ ЕВРИИ, МЛАДИ НЕУКРЕПНАЛИ ЧЕРВЕНИ КУКУВИЧКИ, МЪДРО ЛАПАХА И ЧАКАХА ДА УКРЕПНАТ И ДА СНЕСАТ "СИНЬОТО" ЯЙЦЕ..../ - ИЗ НАЙ НОВАТА ИСТОРИЯ НА ГЪРГАРИЯ
519
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева-Пръмова, снаха на комунистическото величие Иван Пръмов, пак е отворила огромна паст за власт.Гадна, продажна, корумпирана ***!Проучете биографията й, преди да захапете поредната въдица.
518
1
 
6
 
! Отговори
Бг преди 11 години
Новата партия -----новите ,,БУФОСИМФОНИСТИ''
517
3
 
5
 
! Отговори
само в Бг преди 11 години
Кой и кой защитават ---Кунева ?Понеже цялата коалиция и СДС --СК,не можаха да съборят Бойко ,то сега новият им номер е -----чрез ...Кунева ,да се докопат до власта ,НО НЯМА ДА СТАНЕ!Народът ИЗДУХА опозицията и СДС2% ,за щото се доказаха 20г.,колко струват!
516
3
 
5
 
! Отговори
само в Бг преди 11 години
НАГЛОСТТА Е ПРИСЪЩА ЗА Бг -ПОЛИТИЦИ ,ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ -----23г.,САМО ----ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ----,това им ценностите в Бг !Всичките да заминават при братя Галеви и да не се връщат!------Това разбрах за 23г.!
515
10
 
2
 
! Отговори
За преди 11 години
Аз съм ЗА Кунева
514
6
 
2
 
! Отговори
Защо ви е страх преди 11 години
от една жена ли? Я колко сте смели, ха ха, срещу една жена плюете
513
0
 
6
 
! Отговори
ДО 660 преди 11 години
Абе клепар ,....нали се "доказаха"всичките ----20г.,и до къде я докараха ......?Народа затова ги изпрати в ---небитието ,Кунева е същата лъжкиня ....!Кунева се отказа от 10 000 евро ,за да дойде в Бг и да налапа 50 млн.,......де е Киро на кирия за народа ?
512
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НДСВ В АТАКА ИЛИ КАК В ЪПСУРДИСТАН ВСЕКИ СЕЗОН СТАВА ПРЕБОЯДИСВАНЕТО НА ЕДНИ И СЪЩИ КОМУНИСТИ В "РАЗЛИЧНИ" КРАСКИ ОТ ПАЛИТРАТА - ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ИЛЮЗИЯТА ТОВА Е РАДОСТ ЗА ОЧИТЕ И СМЪРТ ЗА ИСТИНАТА...
511
0
 
7
 
! Отговори
така е! преди 11 години
Поредната ФАЛШИВА,ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ,.......23г.,ВСЕ ТАКА ,ЕГАТИ СКАПАНИЯ ПРЕХОД ФЪФ --Бг !?