Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете

Започва и проверка за използваните мазнини в заведенията
10 юли 2012 15:14,
189
Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете
Мирослав Найденов иска България да бъде европейска туристическа дестинация. Снимка: БТА

Земеделският министър Мирослав Найденов лично ще извърши проверки по плажовете заради разносната търговия. Той беше категоричен, че ще бъдат санкционирани както търговците, така и тези, които носят отговорност за плажа.

„Концесионерът носи отговорност за спазване на законодателството на територията на концесията, така че той няма как да избяга от отговорност. Ако този с ръчната търговия се скрие и избяга някъде с чантата с царевицата, концесионерът няма къде да избяга. Тези здрави момчета, които събират парите по плажа за чадърите, да бъдат така добри да гонят тези с чантите, защото в противен случай ще си платят глобата те.

Ако искаме да имаме реномето на добра европейска дестинация, туристическа, гледките с мургавите събратя, които обикалят и продават царевица, които продават слънчоглед и какво ли не на плажа, трябва да изчезнат”, отсече Найденов.

Той обяви още, че Българската агенция по безопасност на храните започва нови проверки за използването на мазнините при готвенето в заведенията.

По думите му масово заведенията нарушават правилата и използват едно и също олио многократно.

„Има много сигнали от миналата година, има и от тази година, за това, че се използва една и съща мазнина в пиковите дни на сезона за приготвяне на пържена риба, например, и след това картофи, хапки и каквото и да е. Това доказват и определени проверки и анализи. Това е абсолютно забранено, носи определен риск за здравето на хората. Да, то води до икономии на тези, които го приготвят, но тези икономии след това можем да ги платим ние и да си развалим ваканцията”, подчерта министър Найденов.

Инспекторите ще проверяват дали мазнината се сменя всекидневно и дали не се използва една и съща за различни продукти. Особено това ще важи за заведенията по морските курорти.

Инспекторите ще следят и дневниците на заведенията, в които трябва да вписват смяната на олиото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
1
 
! Отговори
jk преди 11 години
Търговията с царевица на плажа си върви с пълна пара.Поне в Равда е така.Така че това е само поредния рекламен трик на Найденов - много приказки и нищо насреща
153
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Погнаха ***, щото ония не ги е страх да се гаврят с политиците ни. Оставете забавлението на народа!
152
1
 
2
 
! Отговори
за правописа преди 11 години
Едно уточнение: Никога, ама никога не съм имал проблеми при четенето на англоезични сайтове, като: Ройтерс, BBC, CNN и много други.Там, ако става въпрос за Горбачов, го пишат: "Gorbachev". Когато става въпрос за перестройка, я пишат: "perestroyka". В българските сайтове всеки пише както му дойде: "О, неразумни и yurode! Poradi chto се срамиш да се наречеш Bulgarian?"
151
2
 
3
 
! Отговори
гольо преди 11 години
и как ша прати инспекторка с 500лв.заплата да глоби зарад *** консиционера дет врата му се е разтегнал от златни ланци ,а...
150
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вчера бях на плаж и в морето плуваха даже и дамски превръзки ----чистота ина брега и във водата
149
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
българия -европейска дестинация -ха ха ха ха
148
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ненормална работа
147
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе едно време как имаше ицаревица ама имаше и много народ
146
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всичко оправиха че стигнаха до царевицата ......ми то няма хора по плажовете хората нямат пари за море
145
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами, че то верените царевици остатаха единствената българска стока по марето и този министър-баш европеец, реши, че точно тя му разваля имиджа...!
144
3
 
10
 
! Отговори
kkk преди 11 години
Имам чувтвото че министър Найденов е иззел функциите на РИОСВ ( ХЕИ) и се занимава с незначителни неща. Отдавна трябваше да е излязъл със стратегия за развитие на селското стопанство в БГ, да предложи програма за стимулиране на родното производство и да намери начин да стопира прилива на калпави турски , македонски и всякакви други зеленчуци и месо.Държавните земи пустеят безстопанствени вместо да се дадат под аренда на хора които искат да правят земеделие но нямат земя и средства,пълна трагедия
143
2
 
4
 
! Отговори
Костов преди 11 години
До 50: Ех, *** работа значи! Забранява се разносната търговия по плажната ивица, не се забранява продажбата на варена царевица, семки, гевреци и всичко останало което изреждаш по принцип.Чети преди да започнеш да пишеш.Проблемът явно е, че освен да го прочетеш, трябва и да го разбереш.
142
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
166 ти четеш ли какво съм написал ????ДА СЕ РЕГЛАМЕНТИРА - тоест да има санитарен контрол и да плащат данъци.
141
2
 
4
 
! Отговори
викат ми кукуруса преди 11 години
Не си прав министер Найденоф.Вече саревицата я варим не във железен варел а в лъскаф казан който краднах от един стол за ядене.Вече внимаваме за хигиената.Само един път малкото сиганче се изпикало в казана с саревицата.По късно научих като продадах саревицата.Повече няма да се случи.Като сваря саревицата я цлагам под леглото да изтине.Под контрол е .
140
2
 
4
 
! Отговори
башмайстора преди 11 години
точно така трябва.да не ми се пречкат,аз съм крупен продавач на айран .три кубика на ден на плажа .по 2 лева.това е далавера
139
1
 
4
 
! Отговори
АЛИ преди 11 години
Фандъкова да ходи в Турция
138
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фъндъкова е разрешила строеж на ислямски духовен център с джамия, общежитие, магазини в Малинова долина! Честито потурчване!
137
2
 
10
 
! Отговори
ЦЦ калинка преди 11 години
Земеделският министър Мирослав Найденов лично щял да продава царевица по плажа след като ББ го изгони от министерството
136
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Защо просто не регламентират тая дейност и не въведат ред и контрол, вместо да забраняват ??? Явно според ГРОБ *** трябва да работи само безработен, самотна майка на 10 чаавета или крадец, а ако се опита да си изкарва хляба по честен или що годе честен начин - *** трябва да бъде преследван безмилостно.
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Vun chernilkite