Няма как да не се връщаме в миналото, нали плащаме!

Премиерът хвали Бургас и критикува управлението на Варна
Обновена: 26 юли 2012 14:58 | 26 юли 2012 12:06,
346
Няма как да не се връщаме в миналото, нали плащаме!
Снимка: БТА

„Казват: Борисов, стига си се връщал към миналото, но няма как, защото ние плащаме миналото и то с огромни пари“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който връчи 6 споразумения на стойност 47 млн. евро безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност на обекти в цялата страна.

Въпреки че не отиде в парламента по време на гласуването на четвъртия вот на недоверие към правителството, който отново беше неуспешен за опозицията, Борисов отбеляза, че вотът не е "минал". Иначе щяхме да дадем парите на следващото правителство, коментира Борисов.

Енергийната ефективност е приоритет на правителството, заяви премиерът, но не пропусна да добави, че това правителство е заварило много тежко наследство в сключените договори и в топлоцентралите, и в "зелените енергии". Огромни пари, които повишиха цената на тока, коментира Борисов. 

Аз не съм виждал такива договори като тези за "Мариците" 1 и 3, където държавата няма никакви права, а само задължения, мотивира се премиерът.

Още по темата

"Не само че нямаме права, а там пише, че каквото и да стане, държавата е длъжна да го компенсира. Знаели са, че ЕК ще наложи праговете за въглеродните емисии и сега ние, българските данъкоплатци плащаме и  въглеродните емисии на тези централи чрез цената на тока.", добави премиерът. 

Премиерът разкритикува управлението на Варна заради слабата работа по европроекти, като сравни морската ни столица с Бургас.

Вече е видима разликата между тези два града и истински се надявам, че морската ни столица ще се поучи от Бургас, заяви Борисов и даде за пример морските градини на двата града.
Той се похвали още, че  правителството на ГЕРБ усвоява 25 пъти повече европейски фондове от предишното.

„До края на годината отиваме към 40%, а до края на мандата ще отидем на 70-80% усвояване, много над средното за Европейския съюз“, продължи той.

„Средностатистическата грешка в проектите в Европа е 5 %, в България е 2 %, което означава, че административният капацитет и на държавата, и на общините, е нараснал в пъти“, отбеляза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
7
 
26
 
! Отговори
74067 преди 11 години
Др.Борисов гледа лошо , а празноглавата дуловска *** , срамежливо е свела куха главица.Каква герберска идилия лъха от снимката.
250
1
 
7
 
! Отговори
до пезевенка преди 11 години
прав си- прилича на кобра в застинала поза.
249
1
 
15
 
! Отговори
трендафил мартински преди 11 години
наглите не ги прибраха, бе !!!!!!!!!!!!????????????????????? Тоя защо са го пропуснали?????????????????
248
3
 
27
 
! Отговори
Десен преди 11 години
Къде ги усвоявате тези евро пари бе г-н Борисов. Пътувам доста из България навсякъде е пълна разруха мизерия и разбити пътища, както никога до сега. И като се обадя в АПИ да им кажа за някой пътен участък, че е опасен те ми казват "ами нямаме пари". Където и да почукаш всеки казва няма пари. Но знаете ли не е виновен Борисов ние сме си такива от край време робски душици и няма да се оправиме освен, ако Европа не се намеси драстично.
247
6
 
6
 
! Отговори
бо преди 11 години
Ех, лесно е да се приказва ей така отсрани, ама доста по-трудно е да се балансира между толкова ***, лобисти , екс-мутри, екс- политици, екс и пост комунисти и социалисти и всякаква ***...Добре бе , словоблуци, каква е алтернативата според вас? Най-лесно е да търсим новината, в нашия случай...лошата. Кой е тоз от народа дето ще дойде та да ни оправи, ей така с магическа пръчка. Само не руски *** моля. Тях половин живот ги траехме,... хайде нещо по-сериозно, комсомолци...!
246
7
 
19
 
! Отговори
5577 преди 11 години
НЕ МИ СЕ МИСЛИ КАКВО ЩЕ ПЛАЩАМЕ,КАКВИ ВЕРЕСИИ НА МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ ЩЕ ПОГАСЯВАМЕ. НЕ ЗНАМ КОЛКО ПОКОЛЕНИЯ ЩЕ БЪДАТ ПРЕНЕСЕНИ В ЖЕРТВА НА ГЕРЕБЕРСКО МУТРЕНСКАТА ОЛИГАРХИЯ НАЧЕЛО С БОКО-ЦЕЦОВИТЕ БАНДИТИ.
245
2
 
10
 
! Отговори
до 284 преди 11 години
съмняваш ли се, че Бойко няма готов отговор- например, че е вдигнал пенсиите с три лева, и това му е завещала като плащане тройната коалиция или че МАГИСТРАЛИТЕ- заветните 35 километра златни магистрали, дето си джиткаш потях по-бързо до моренцето и знаеш ли колко пари са отишли за ленти за рязане- я да мълчиш, че Бойко всичко знае и всичко може. Може да свие парите от резерва, от здравната каса, Сребърния фонд-нещо да не пропусна !
244
0
 
6
 
! Отговори
до човека с водата преди 11 години
ти като си толкова загрижен за световните ресурси от сладка вода, като си миеш зъбите, спираш ли водата докато ги четкаш-сигурна съм, че не. Е така правят още милиарди *** като теб- оставят чиста вода да тече в мръсния канал, а после реват, че водата намалявала. Научи се ти да я пестиш, тогава давай акъл на другите
243
6
 
22
 
! Отговори
kircho преди 11 години
Абе , Борисов ти си голям наглец , кажи как свихте с Дянков деветте милярда ,който ти оставиха предишните правителства , а и взе заем още четири милиарда. Само хвърляш прах в очите на простолюдието , ти си най - големия разсипник на България.
242
1
 
3
 
! Отговори
Човека-дъжд преди 11 години
Ей, хахавия, заваля дъжд, спакойно- няма да има суша заради Белене!
241
5
 
11
 
! Отговори
спомени, алюзии преди 11 години
баба ми разказваше как по времето на Сталин,котаго тук е бил Хрушчьов, във всяка класна стая висял портрет на Сталин, и те, когато закусвали в училище, ставали прави целия клас и към портрета казвали:"Моля те ,чичко Сталин, дай да ям!". Сега трябва да се молим на Бойко, че той е узурпирал народните пари и трябва много, ама много да му се молим, защото ако го ядосаме, ще вземе на инат да подпише за шистовия газ.
240
0
 
29
 
! Отговори
До 78 преди 11 години
*** няма с пръст да ги пипне. Те му наливат здраво пари в касичката. Пример зала "Армеец" в София - когато му свършиха парите и проектът щеше да стане пълен провал *** му доплати за завършването. Какво са получили в замяна не знам ама за такава сума правете си сметката (изключвам името на залата, което е като застрахователната компания)
239
23
 
16
 
! Отговори
Идеален преди 11 години
Бойко е Номер Едно!
238
2
 
15
 
! Отговори
Granatomet преди 11 години
Златев-шефът на б.б , ги обгазява всяка нощ ,ноИначе било много хубаво в Бургас
237
2
 
14
 
! Отговори
666 преди 11 години
ЕХ БОРИСОВ , БОРИСОВ,Късата линия на живота изписана на дланта на дясната ти ръка показва, че не ти остава дълго да обитаваш този суетен свят. Какво да се прави , няма вечни неща. Идваме и си отиваме кой по рано , кой по късно без да сме разбрали смисъла на живота. ВСЪШНОСТ ВСИЧКО Е САМО СУЕТА НА СУЕТИТЕ.
236
5
 
9
 
! Отговори
до ани преди 11 години
Никакъв факт не е това, че Бургас изглежда много по добре от Варна, камо ли пък безспорен. Хахаха. Смея се на глас на "компетентното" ти изказване. Радвайте се на Бургас и стискайте палци за Герб догодина, че иначе ...
235
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На преден план на снимката - новооткрития от учените вид Хомо касапиенс.
234
0
 
11
 
! Отговори
анти-шоп преди 11 години
Няма нужда от такова противопоставяне между двата красиви български морски града. Казал някакъв политик нещо си и сега гледа сеира на тези, които са му са се вързали на Ентелигентните умозаклюключения.Политик ли е - не му е чиста работата. Пие кръвчицата на народа, докато му тече мандата и ръси умни приказки. Не се хващайте на това "хоро", драги ми бургазлии и варненци.
233
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ааааа, че кмета на варна нали гербер и го подкрепихте на изборите бе, чоджум? що така, нещо *** не пускат парички ли?
232
0
 
17
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Е, как ще подкрепи АЕЦ, като изкочиха пари от ВЕИ! Не знам, как има колани от карате, като основният принцип в източните бойни изкуства е честност, чистота,напредък, растеж...