Няма как да не се връщаме в миналото, нали плащаме!

Премиерът хвали Бургас и критикува управлението на Варна
Обновена: 26 юли 2012 14:58 | 26 юли 2012 12:06,
346
Няма как да не се връщаме в миналото, нали плащаме!
Снимка: БТА

„Казват: Борисов, стига си се връщал към миналото, но няма как, защото ние плащаме миналото и то с огромни пари“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който връчи 6 споразумения на стойност 47 млн. евро безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност на обекти в цялата страна.

Въпреки че не отиде в парламента по време на гласуването на четвъртия вот на недоверие към правителството, който отново беше неуспешен за опозицията, Борисов отбеляза, че вотът не е "минал". Иначе щяхме да дадем парите на следващото правителство, коментира Борисов.

Енергийната ефективност е приоритет на правителството, заяви премиерът, но не пропусна да добави, че това правителство е заварило много тежко наследство в сключените договори и в топлоцентралите, и в "зелените енергии". Огромни пари, които повишиха цената на тока, коментира Борисов. 

Аз не съм виждал такива договори като тези за "Мариците" 1 и 3, където държавата няма никакви права, а само задължения, мотивира се премиерът.

Още по темата

"Не само че нямаме права, а там пише, че каквото и да стане, държавата е длъжна да го компенсира. Знаели са, че ЕК ще наложи праговете за въглеродните емисии и сега ние, българските данъкоплатци плащаме и  въглеродните емисии на тези централи чрез цената на тока.", добави премиерът. 

Премиерът разкритикува управлението на Варна заради слабата работа по европроекти, като сравни морската ни столица с Бургас.

Вече е видима разликата между тези два града и истински се надявам, че морската ни столица ще се поучи от Бургас, заяви Борисов и даде за пример морските градини на двата града.
Той се похвали още, че  правителството на ГЕРБ усвоява 25 пъти повече европейски фондове от предишното.

„До края на годината отиваме към 40%, а до края на мандата ще отидем на 70-80% усвояване, много над средното за Европейския съюз“, продължи той.

„Средностатистическата грешка в проектите в Европа е 5 %, в България е 2 %, което означава, че административният капацитет и на държавата, и на общините, е нараснал в пъти“, отбеляза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
ББ като се обръща назад, нека види каква е договорираната "висока"цена за тока от Американската ТЕЦ и каква е двойната на тази цена която неговото правителство плаща. Говори с апломб и омраза към целия Свят. Защо не покаже поне малко обич към собствения си народ. Може би защото сме мат'реал, кучета на въже, простаци, хора кото не ходим на лекар, а при касапите и защото гледаме къде е слънцето когато ББ каже добър ден.
230
0
 
15
 
! Отговори
а преди 11 години
"Якият касапин" пак много приказва.
229
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бургазлии, да не забравите да си затворите прозорците довечера , че някаква странна миризма се носи от нефтохима ! Според ГЕРБ това е мириз на темехужки , засяти по ЕВРОПРОЕКТ !конграчулейшън от ГЕРБ
228
1
 
26
 
! Отговори
Бойко-КАСАПИНА преди 11 години
Е тоз ще транжира БЪЛГАРСКАТА нация.
227
1
 
29
 
! Отговори
Алея първа преди 11 години
Г-н Борисов,ако имахте добра воля, отдавна трябваше да изпратите ДАНС в община Варна. Вместо това подкрепихте на изборите престъпт.нато статукво в града.По повод морската градина-най-лошия пример,защото тя се стопанисва от приятелите ви от ***.Освен това кметът каза ,че за поддръжка на морската и аспаруховския парк били похарчени 35 млн лева - изводите си правете добре ...
226
1
 
9
 
! Отговори
Ani преди 11 години
така е в Блъгария заплатите са еднакво ниски почни навсякъде, варианта е да имаш собствен бизнес и да печелиш като се възползваш точно от ниските заплати!
225
1
 
11
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Пак ги оставиха! Мен не ми пука затова! Пука ми, че после пак ще пием ракия и ще псуваме! Ама тогава, ще трябва да псуваме себе си, защото ние ще сме си виновни! Защото не излизаме на улицата да ги разкараме! Това е гадното, защото мислим с долната част на кръста си. Ама вече ще е свирено. Жалко, че заради политически пристрастия може да загубим спасителният АЕЦ, пред интерезчииските ВЕИ- та. Като съм го подкарал абривиатурно, БГ, освен България означава и байганьовщина. Нейсе- живи и здрави...
224
13
 
3
 
! Отговори
Батка преди 11 години
Варненци са супер студени типове , избягвам да ходя във Варна ..
223
1
 
9
 
! Отговори
БУРГадидас преди 11 години
ТОЯ С ЛАТИНИЦО-МАЙМУНИЦАТА СЪС СИГУРНОСТ ХОДИ НА ДИСКУТЙЕКА , СВАТБЪ И РИСТУРАНТ ОБЛЕЧЕН В НАЙ- НОВИЯ МОДЕЛ НА АДИДАС !
222
2
 
11
 
! Отговори
Ani преди 11 години
Бургас изглежда много по добре от Варна, безспорен факт. Но като гледам колко бургазлии работят във Варна значи не всичко е толкова добре
221
1
 
2
 
! Отговори
до 255 преди 11 години
напълно си прав, не само за това, а и за всичко друго
220
1
 
7
 
! Отговори
до 251 преди 11 години
Ама ти разбираш ли , че държанието ти не е "европейско" ? Точно тук е най-големия ти пропуск. И точно тук сте поне 10 години зад Варна. Но ти си викай и се блъскай в гърдите за tvoq град, хаха.
219
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ми изтрихте коментара ? Нима не е вярно че в бургадидас делфинариум няма, а са ми сложили 19 минуса , все едно не е вярно ! Ами и да ме триете и 100 минуса да ми сложите, факта си е факт - бургадидас е мноооого далече назад от Варна !
218
0
 
2
 
! Отговори
до 246 преди 11 години
Знаеш ли че си толкова тък, че не знаеш колко си ***????? Това е обществено място и начина по който пишеш е недопустим.Някой няма ли да изтрие тези " красиви " думи
217
3
 
1
 
! Отговори
ASD преди 11 години
A VE SMESHNICI GOVORITE NAIZUST,VSEKI DEN VI VIJDAM SMESHNITE KOLI S REGISTRACIA V ARE ***.TE SI MAIKATA NE ME ZANIMAVAITE YTREPKI KATO VI XARESVA SI STOITE V SESKIQ RAZBIT GRAD. NORMALNO E DA VI E QD VSE PAK MOQ IZGLEJDA EVROPEIISKI ZA RAZLIKA OT ZAPADNALATA TAKA NARECHENA "MORSKA STOLICA
216
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
Не разбрахте ли, че България беше разграбена в продължение на 20 години!Вчера гледах Милен Цветков.При него изкараха документи как в Перник са боядисвали на 9.50лв на квадрат, а само за постиляне на няйлона-3.50лв на квадрат.И кво?Хората сутринта освиркали общинските съветници дето изкараха това инфо.Много къса памет имате ей!Аз лично избирам по-малкото зло ГЕРБ, отколкото останалите банди.Те дори и новите дето свормираха тази година пак са със стари к...и, демек стария бардак.
215
0
 
19
 
! Отговори
do 231 преди 11 години
Пази боже сляпо да прогледа, те са го създали още на времето когато се е мотал около бай Тошо, тая мишка се е слагал още тогава, и сега се слага и се мазни на тези на вън, а тук - Голям човек, колко бил направил. Наистина направи, съсипа и спря най-силните, икономически и стратегически проекти на страната ни и ни върна в 97 година - безработица и глад. Мишок - да си ходи, че народа вече няма нито нерви нито желание да му слуша глупостите как все на него някой му бил виновен и какво бил заварил.
214
2
 
5
 
! Отговори
до 246 преди 11 години
Във Варна поне сме достатъчно интелигентни да си инсталираме кирилица и да я използваме ;) За "викането" няма да говоря, но какво да се очаква от малко градче спечелило от комичната ситуация наречена политически живот в БГ. Типичен пример за: дай на селянина малко власт и му гледай сеира!
213
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В минало време така козирувахме в комсомола.- Винаги готов.Така ли беше ББ?
212
4
 
1
 
! Отговори
DO 205 преди 11 години
A VE SMESHKO KAKVA IVICA IMATE VAV VARNA BE . Q SE VARNI V 4AS PO GEORGRAFIQ ILI ZEMI ATLASA I VIJ BURGASKIQ ZALIV , SLED TOWA VIJ SMESHNOTO VI VARNESNKO ZALIVCHE I XODI I SI BII ME4KI BE GLYPAKO . BURGASKATA IVICA E DALGA OKOLO 15 -20 KILOMETRA DO SARAFOVO A DA NE GOVORQ KOLKO E SHIROKA