Скоро ще видим лицето на атентатора от Бургас

Камикадзето не бил с арабски черти, сочат свидетелските показания
Обновена: 27 юли 2012 11:29 | 27 юли 2012 09:35,
107
Скоро ще видим лицето на атентатора от Бургас
Снимка: МВР

"В момента се опитваме да възстановим снимка на лицето на атентатора, който взриви автобус с израелски туристи в Бургас, на база резултатите от аутопсията и кадрите от видеонаблюдението на „Сарафово”. Това каза пред bTV министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Фотороботът ще бъде представен на свидетелите на атентата и може да бъде разпространен в медиите.
Човекът от записа на камерите на летището в Бургас е атентаторът. Няма съмнение, потвърди вътрешният министър.

Могат да се направят предположения и на база свидетелските показания, че не е с арабски черти, допълни той.

Aтентаторът е дошъл в България с "цел туризъм" и е останал незабелязан, посочи Цветанов.

Шофьорската му книжка не е изработена в България или в съседна страна. Има косвени доказателства, че извършителят не е бил на територията на Европейския съюз в последните години, обясни министърът.

Цветанов направи съпоставка с предотвратения терористичен удар в Кипър, където предполагаемият извършител се е движел в Шенгенската зона, но не каза в прав текст дали атентаторът от Бургас е влязъл от шенгенска страна. Подобен недвусмислен намек направи преди дни премиерът Бойко Борисов.

Тезата на някои експерти по сигурността, появила се в чужди медии, че атентаторът въобще не е смятал, че ще умре, а бил подведен с обяснението, че само трябва да остави багаж в автобуса, не се понрави на министъра и той я отхвърли.

Вицепремиерът не коментира пряко съмненията за опити страната ни да бъде замесена в напрежението в Близкия изток между Иран и Израел. За организатор на удара в Бургас израелските служби недвусмислено обвиниха ливанската групировка Хизбула, която се ползва с подкрепата на Техеран.

Още по темата
„Важното е да се придържаме към официалната българска позиция,” заяви Цветанов и добави: „Разследването не е иззето от българските служби – това е несериозно.”

По думите на Цветанов от самото начало всичко в разследването е било под контрола на Окръжната прокуратура в Бургас и Националното следствие. Първо са били разпитани израелските граждани в състояние да дадат показания в болницата.

Това дало възможност по-късно те да напуснат страната, обясни Цветанов в отговор на съмненията, че отпътуването им е затруднило разследването. До приключването на българския оглед на мястото на взрива не са били допускани представители на чужди служби, заяви вътрешният министър.

Министърът обясни, че за всеки предстоящ туристически сезон се предприемат мерки за сигурност.
"Два пъти в годината провеждаме срещи след сезона, за да направим анализ и да планираме последващи мерки за безопасността на туристите, които посещават България. „От всичките тези мерки имаме повишена сигурност,” констатира Цветанов.

„Имаме видеонаблюдение почти навсякъде. На местата с камери има понижение на престъпността и се прави постоянен мониторинг на обстановката.”

Цветанов обясни, че от терористичния акт на летището може да се предположи, че има някои пропуски. След вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност ще бъде направен анализ на динамиката на сигурността, припомни вицепремиерът вчерашното решение на КСНС, дошло след петчасово заседание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
13
 
! Отговори
dan преди 11 години
Егати и разследването! "Скоро ще му видим лицето".
47
0
 
11
 
! Отговори
osata преди 11 години
Много тежък случай - ще се окаже най-загадъчния атентат с най-загадъчния атентатор!Според статии и бомбата /3 кг тротил!/ е била взривена в дясната предна част на автобуса, в багажното му отделение, от атентатора в момента на качване в автобуса.Атентаторът е бял със светла кожа, с арабски черти, с дълга коса, с перука, в двете чанти, показано на видеото е имало единствено само взрив и фалшива шофьорска книжка и...нищо друго, сякаш е паднал от Марс.Защо не се допитат до екстрасенси, шега е.
46
0
 
9
 
! Отговори
Иванчо преди 11 години
Съдебният лекар Косьо Янков е изчислил, че терористът е тежал около 100 кг. и няма нищо общо с хилавия мъж от аеорагара Сарафово с дългата коса и обувките Адидас. Той иска да се пусне снимката на лицето на терориста, за да бъде разпознат той по-бързо, предаде БЛИЦ.ЕТО ЗА КАКВО РАЗСЛЕДВАНЕ АДЖЕБА ИДЕ РЕЧ МИЛИЦИОНЕРСКИ ПОРТРЕТИ...
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тези смешковци има ли някой да вярва вече. Всеки ден си пеят една и съща песен. Работете, установете, докажете и тогава напишете свършеното, а не поредните измишльотини в милиционерските сводки. Боли го някой фара какво правите, важно е резултата
44
2
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Не вярвам, че този човек е истинският атентатор! Всичко е една заблуда и манипулация за наивници. И в момента има много по-важни за страната ни проблеми, като поскъпване на ток, вода, основни храни също почват да дърпат нагоре, а нас ни занимават с предполагаеми атентатори, колко е лош за света Иран и колко са добри от Израел. Обаче всичко е една голяма игра на част от великите сили, а ние за жалост сме въвлечени в коварните им планове и спасение за нас повече не може да има.
43
13
 
2
 
! Отговори
Всезнайко преди 11 години
ГЕРБ са най добрите управляващи и се грижат за сигурността на хората.
42
0
 
7
 
! Отговори
Младши сержант преди 11 години
Е нали тиквата му е разбита,как ще направят фото-портрет по нея нещо ни баламосват или пак ще ни покажат някой размазан образ,а бе милиционерска му работа 10-ет дни вече не могат да разберат кой е терориста и от къде идва пълна скръб е това разследване...
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''Камикадзето не бил с арабски черти, сочат свидетелските показания''HA STIGA BE D...BA VA6TA SIONISKA STATIQ B...BAI TIQ NA6I *** PI6AT KAKVOTO IM SE DIKTUVA OT DOLNITE ***
40
0
 
15
 
! Отговори
ann преди 11 години
Кога скоро ще го видим....Във фейсбук го показаха още преди час. Вие пак блеете.
39
0
 
7
 
! Отговори
тими преди 11 години
мвр с един пожар сами не могат да се оправят при положение че са 65 хиляди човека а разчитат на окастрената армия за тяхна сметка та ние искаме да разкрият или задържат терористи
38
1
 
15
 
! Отговори
ББ преди 11 години
"Има косвени доказателства, че извършителят не е бил на територията на Европейския съюз в последните години, обясни министърът."Абе, Цецо, що ме дъниш. Като съм казал, че е дошъл от Шенген, значи от там е дошъл.
37
1
 
23
 
! Отговори
666 преди 11 години
ИМА ЛИ НЯКОЙ ДА ВЯРВА НА ТЕЗИ СМЕШНИЦИ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ.ПРЕДЛАГАМ ВИ ДА НАБЕРЕТЕ В ТЪРСАЧКАТА КЛИПЧЕТО:"Бойко Борисов изби рибата в Германия. | Господари на ефира 4/02/10 |"ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАК СА РАЗКРИТИ 150 ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА КАК ЦВЕТАНОВ Е ВАДИЛ ТРУПОВЕТЕ И КАК ПРЕСТЪПНИТЕ ГРУПИ СА ПРОПЕЛИ.Наистина ли в България свършиха свестните хора, че я докарахме до там да ни управляват полуграмотни хора, които с малоумниченето си ни правят за резил пред Европа
36
6
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Цвъко,кога ще покажеш СВИДЕТЕЛСТВОТО СИ ЗА СЪДИМОСТ??????????????МНОГО СЕ БАВИШ НЕЩОООООООООО?!--Другарко Тодорова, кога ще си покажете жълтата книжка? Или отново ни пишете от 4-ти километър.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже, какви смешници, Боже!Може да сме бедни, може да сме последната дупка на кавала, може да ви търпим ***, но все още знаем колко е 2 по 2 плюс 2. Освен това, нито сме пожарникари, нито сме физкултурници.
34
1
 
10
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
В България взривяват автобусите по летищата, а таксиджиите се бият до смърт за клиенти. Няма смисъл да идвам тук и да си харча парите. --*** в Америка. Там е по-забавно. Отиваш на кино и някой пуска съзотворен газ и започва да стреля по зрителите, убивайки 20 души и ранявайки 60. Голям кеф. За разноообразие може да отидеш в някой мол - пак стрелба, убити, ранени. Ако и там ти е скучно, може да отидеш да видиш някой познат, който работи в офис - пълен кеф, я самолет ще се блъсне в сградата, я..
33
1
 
2
 
! Отговори
chach преди 11 години
tozi prosto e tarcil bezpiaten prevoz do clanchev briag.lo6 kacmet.ne6tata iavno sa po razlichni.no dobre do6lo za spesialista svetanov.
32
2
 
10
 
! Отговори
тодорова преди 11 години
Цвъко,кога ще покажеш СВИДЕТЕЛСТВОТО СИ ЗА СЪДИМОСТ??????????????МНОГО СЕ БАВИШ НЕЩОООООООООО?!
31
1
 
4
 
! Отговори
men преди 11 години
след сезона отганизирал мерки, а бе тикво, де да имаше възможност и достатъчно интелект да се попгледнеш от страни па камоли да се чуеш, щеше да се гръмнеш плешиво импотентно яйце.
30
0
 
16
 
! Отговори
men преди 11 години
няма никакви доказателства че този човек се е взривил. мосад подменя багажа на някой пътник в тел авив още с не много мощна силно запалителна бомба със шрапнели. човеко идва у бургас, товари си чантичката и в това време едно *** с къдрички в ушичките натиска едно копченце от другия край на паркинга. няма никакви доказателства че това лице се е взривило а свидетелите бяха откарани тихомълком в израел да си ги разпитва мосад. удобно...
29
2
 
13
 
! Отговори
Чужденец преди 11 години
В България взривяват автобусите по летищата, а таксиджиите се бият до смърт за клиенти. Няма смисъл да идвам тук и да си харча парите.