Две вериги замразяват цените на 10 продукта

Мирослав Найденов договорил "социална кошница"
Обновена: 2 авг 2012 21:38 | 2 авг 2012 15:50,
286
Две вериги замразяват цените на 10 продукта
Найденов е готов и на басове. Снимка: БТА

Две търговски вериги няма да вдигат цените на десет хранителни продукта от български производители за три месеца. Министърът на земеделието и храните е направил тази договорка с представители на “Кауфланд“ и “Метро“.

По думите на министъра се водят преговори и с други вериги. Найденов изрази надежда, че същият консенсус може да се постигне с други две вериги до края на деня.

Десетте стоки, които няма да поскъпват, са продукти, които хората слагат ежедневно на трапезата си и не могат да минат без тях, обясни Найденов.

Още по темата

Въпросната “социална кошница“ включва:  хляб - "Добруджа" и бял, кисело и прясно краве мляко, краве сирене и масло, кашкавал "Витоша", пилешко и свинско месо /трупно/, яйца в разфасовка от десет броя размер "М" и кренвирши.

По думите на Найденов е необходимо цените да се задържат за три месеца, защото пазарът  е изключително нервен и динамичен и след този период цените няма да се повишат, а ще паднат. Найденов беше готов дори да се обзаложи с журналистите, че действително няма да има скок.

Вчера в Министерския съвет имаше среща на представители на животновъди, преработватели и представители на търговските вериги с министър-председателя Бойко Борисов и земеделския министър Мирослав Найденов.

Преработвателите и производителите се оплакаха, че търговските вериги ги натискат за възможно най-ниски изкупни цени, а едновременно с това намаление на стоките в магазините не се забелязва.

Найденов ги подкрепи, а Борисов нареди да започнат проверки на службите за сигурност и отговорните институции за финансовите потоци по веригата производство, преработка и продажба на месо и млечни продукти.

Търговските вериги от своя страна не се съгласиха с твърденията, че оказват натиск по веригата. По думите на Димитър Спасов, представител на една от големите вериги магазини, те не натискат, а водят търговски преговори.

Според него магазините ще направят всичко възможно да не се допусне вдигане на цените на продуктите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
28
 
! Отговори
tikva07 преди 11 години
Най-щастливите кокошки и *** са в моя кабинет, нали Миро?
108
1
 
13
 
! Отговори
цървул преди 11 години
какви договори бе нали беше пазарна работата
107
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на ГЕРБ.
106
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИМА И ПО-ЗЛЕ ОТ НАС!НО НИЕ СМЕ НАЙ-ЗЛЕ:::)))
105
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО НЯКОЙ СЕ ОПИТА ДА СВЪРШИ НЯКАКВА РАБОТА В ТАЗИ СТРАНА, СЕ СБЛЪСКВА С БСП, КОИТО СА НА ПРИНЦИПА "АКО НЕ УПРАВЛЯВАМЕ - ПОТОП"
104
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VQRVAITE SLED 3 MESECA CENITE NA TEZI PRODUKTI SHTE SAS 30% PO NAGORE ,GARANTIRANO OT MIRO MARSHATA A TEZI PODLOGI KOITO SLAGAT ---- SHTE VI KAJA SAMO EDNO ZAEDNO SAS NAS I VIE SHTE QLI OT 20 GOD MESO NA TAZI MARSHA NA SNIMKATA .SUPER PROSTI STE AMA TO GERB SI E ZABOLQVANE PSIHI4ESKO KOETO SHTE IZLEKUVAME DOGODINA
103
1
 
18
 
! Отговори
жоро преди 11 години
Поредната гавра с народа.Заплащането на труда е толкова ниско, че не три месеца,ами три години да не мърдат цените на всички стоки, няма да има никакво повишавате на жизненият стандарт. Колко ли за прости, отчаяни и наивни ни мислят господа управляващите,че ни залъгват с такива братвежи?
102
5
 
18
 
! Отговори
Професора преди 11 години
България официално е във война-гражданска!Шайка престъпници под абревиатурата Герб са обявили война срещу собствената си нация и се опитват всячески да я заличат.Заплати и пенсии са замразени,но управляващите си раздават бонуси за милиони и реализират милиарди печалби от далавера и контрабанда.Цената на ток,вода,парно,газ,горива,храни и услуги се увеличава!Такъв геноцид не е имало и през турско робство!Герб обявиха война на българите!НФСБ-Национален Фронт за Спасение на България!
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво замразяване ве от производитела до търговците120%увеличение това ли е пазарната икономика!Пълно с картели на всички нива тоя басове лови а не мафиотите!
100
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този пак лъже!Народа се събуди Миро.
99
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя цялата държава е замръзнала, той се загрижил за цените....... Българи, гответе се за тежка зима! Цените няма паднат в никакъв случай, но безработицата ще скочи много! Пенсионерите да се гласят да минават на водна диета защото от догодина пари за пенсии няма да има!
98
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 11 години
това се пълни глупости. ама много големи !
97
9
 
5
 
! Отговори
.... преди 11 години
Като гледам обаче всичките червени лобисти, цял ден седите тука и плюете срещу правителството. Явно на вас работа не ви трябва и пари си имате.
96
5
 
4
 
! Отговори
до 109 преди 11 години
Ти май си мислиш че тези такси изведнъж са паднали от небето а? Същото, че и по-зле беше и при тройната коалиция и при НДСВ и при Костов.
95
2
 
6
 
! Отговори
мммм преди 11 години
БРЕЙ СУПЕР НАЙ ГОЛЕМИТЕ *** КРЕНВИРШИТЕ НАМАЛИЛИ .ЯЙЦАТА С НАЙ МАЛКИЯ РАЗМЕР -ТЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ ...ЗА СУХОТО МЛЯКО ДА НЕ ГОВОРИМ ...ДА НИ Е 4ЕСТИТО НАТРАВЯНЕТО....
94
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това кадърно правителство съсипа малкият и среден бизнес на ***. Такси ,разрешителни , данък върху данъка и пак таксичка. Вдигат ни горивата с които работим. Вдигат и тока с който работим. Това са немалки разходи. Слагам и постоянно намаляващия оборот и се стига до там ,че не само няма печалби ,но и се стига до банкови заеми и ипотеки , съкращения на персонал и не даваме заплати. Говоря за малките фирми с ПРОСТИ СОБСТВЕНИЦИ
93
14
 
7
 
! Отговори
:))) преди 11 години
В България съм научил едно, щом привържениците на БСП плюят и храчат срещу нещо, значи то е добро за страната :) ГЕРБ може да има *** за премиер, но щом бърка в *** на ***, значи работата върви идеално. Може и да се запазим като държава и на следващите избори пак ще ида да си пусна празната бюлетина. Дано няма много *** да искат да върнат Станишко, Доганчо и Кунка, да им гледам пак тройните коалиции.
92
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целия народ трябва да осъди герб за пропуснати ползи.
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е лесно да си тиква :)
90
3
 
14
 
! Отговори
ха ха ха преди 11 години
Поредния герберски пиар и поредната лъжа на ГЕРБ.Да де *** кой ли им вярва вече?