На изпроводяк Джеймс Уорлик ще получи орден "Стара планина"

Указът на Росен Плевнелиев е подписан в края на август
Обновена: 4 сеп 2012 12:05 | 4 сеп 2012 12:05,
290
На изпроводяк Джеймс Уорлик ще получи орден "Стара планина"
Снимка: архив, Impact Press Group

Преди окончателното отпътуване на американския посланик Джеймс Уорлик от България президентът Росен Плевнелиев ще връчи на дипломата орден „Стара планина“ за изключително големите му заслуги за развитието на българо-американските отношения.

Указът за награждаването е подписан на 28 август и е обнародван в днешния брой на „Държавен вестник“.

Мандатът на Уорлик изтича на 14 септември, като след завръщането си в САЩ той поема длъжността старши дипломат в офиса на държавния секретар и ще отговаря за Афганистан и Пакистан.

Мястото му в България ще бъде заето от дипломата от кариерата посланик Марси Райс, която има 31-годишен опит в държави в Европа, Карибския басейн и Близкия изток.

Марси Райс е била съветник в посолството на САЩ в Лондон, заместник политически съветник в мисията на САЩ в Европейския съюз в Брюксел, както и в мисиите в Турция и Доминиканската република.

Още новини от България вижте в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
роската е новия Гоце,раздава ордените ''Стара планина''като печен слънчоглед,сигурно заслугата на уорлик е това ,че беше в първата редица на гей-парада.След изборите като падне тиквата ,също ще получи ордена ,затова ,че в неговия дом няма женски ***.
210
1
 
7
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Ааа, подарете му и две - три села като на турски спахия
209
2
 
11
 
! Отговори
Velizara преди 11 години
Повечето от нас вероятно се радвам че Уорлик няма да има повече работа в България, но аз изпитвам опасения че нищо хубаво не ни чака с новия посланик на САЩ. Кой знае каква дяволска сделка Плевнелиев е сключил а американците.
208
1
 
5
 
! Отговори
дади преди 11 години
Добре де, какво са му заслугите на това ла*но? За какво му дават ордена? Този орден вече съвсем се обезцени и нищо не значи! И Първанов го раздаваше ей така, като значка и този и той така продължава!
207
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
това парвеню ..което се обаждаше за щяло и не щяло в държавата ни..нещо което наш посланик не би си позволил където и да е на служба в цял свят..си заслужава един прът и никога повече не се допуска до пределите на България
206
1
 
8
 
! Отговори
льолю преди 11 години
Че те всички п**али вече имат такъв орден!
205
1
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Не е достатъчно нека Роската да му пусне и едно дупе какво се стиска?
204
1
 
13
 
! Отговори
Ганю Балкански преди 11 години
А бе къв медал,кви пет лева за тоя?!Вместо да го изритат ,като мръсно коте от месарница...
203
1
 
12
 
! Отговори
ГГ преди 11 години
Прав му път и никога да не се явява пред очите ми.
202
1
 
10
 
! Отговори
Ескобар преди 11 години
От какъв зор!
201
1
 
15
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 11 години
Ама нормално, той Уорлик бе нещо като първа дама на Плевнелиев по време на посещението му в САЩ, където на нашият наивен президент още му промиваха мозъка на тема шистов газ и златни залежи... Специално този американски посланик допринесе единствено за подклаждането на антиамериканските отношения и заслужава да бъде изпратен за хАмериката с една подкова по стандарт "Стара планина", ей тъй защото сме гостоприемни.
200
1
 
9
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Ами то откакто дойде ''демокрацията'' по нашите земи на всички палачи на страната ни им раздават орден ''Стара планина''! Нашите герои от миналото ни (ханове, царе, борци за национално освобождение, революционери и прочее) като ни гледат ОТГОРЕ със сигурност ни проклинат!
199
1
 
15
 
! Отговори
МАНЧО преди 11 години
Някой пита ли ме дали съм съгласен от мое име да се връчи, най-високото отличие на един мижав американски чиновник? Догодина в бюлетина в ръка ще кажем "Сбогом ГЕРБ"
198
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ako tozi neorientiran 4ujdozemec si bese zaminak predi tri godini ne stara planina ami i Bistriska planina stehme da mu dademe. kolkoto po-rano si tragne proporcionalno po- silni steha da sa amerikano-bulgarskite otnosenia osobenno po vaprosa za mutropredsedatelia
197
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направо да му подарят Пирин - така ще е съсед на Мончо, и оттам да започне проучванията за шистов гас, ама извън Пирин, щото шистовия гас трови почвите и водите, а Уорлик не ще да пие гас! Важното е българите да умират болни, но енергийно независими!
196
1
 
9
 
! Отговори
Илияна преди 11 години
Айде стига вече!! Така ли ми се струва или?! Тоя подпухнал американски лешояд, който искаше да си прокара скапания Шеврон у нас сега ще вземе това престижно отличие, за мен лично, достойно само за национални герои и български културни личности, така ли?!Плевнелиев прекалява с помпозността и в стремежа си да се намаже на филията, вече изпада в крайни състояние на глупост!!
195
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен "ВРАГ НА РОДИНАТА" на коя родина той си работи за неговата, нашите са за бой дето не работят за нашата а ми ядат парите на халос. Един голям поилитик беше казал "дипломатите са честни хора пратени да лъжат в чужбина" Уорлик рабти и лъже в интерес на сащ, това е правилно и е нормално.
194
3
 
4
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Този *** дето се кефи между американското и българското знаме не е ли получил Стара планина още с идването си?! Такъв пропуск Първанов не би допуснал.
193
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик ще го запомня с това, че пръв се осмели публично да каже истината за проядената от корупция българска съдебна система, която работи в интерес на организираната престъпност, кръга Монтерей и на Русия.
192
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво!