Борисов приветства проверките на ЕК на договорите с Русия за газа

Премиерът сподели мнението си пред журналисти в Пловдив
6 сеп 2012 14:02, Петя Славова
193
Борисов приветства проверките на ЕК на договорите с Русия за газа
Бойко Борисов посети Пловдив на 6 септември. Снимка: БТА

"Въпреки че краткосрочните договори с "Газпром" сега ще ни излязат по-скъпо, в бъдеще ще са по-изгодни". Това каза при посещението си в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов, предаде БТА.

По думите му най-голямата диверсификация е българският газ. "Ще видите и на други места, не само в "Хан Аспарух", ще излезе газ,посочи Борисов. По думите му, ако се подпишат договори с Русия за 20-30 години, а след 2-3 години технологиите за шистовия газ напреднат и рискът се сведе до минимум, България ще загуби.

"В момента Европейската комисия /ЕК/ води наказателни процедури към много големи фирми в Европа във връзка с договорите за газ", обясни още Борисов. Според него на нас това ни помага, "защото има много стари договори, които по безобразен начин са ги подписали Овчаров и компания".

"Много държави, участвали в проучванията на газовите находища в Русия, са си направили договори за по-евтини доставки, но сега никак не е еднаква и конкурентна цената", коментира премиерът. По думите му най-добрият вариант, за да се избегнат всякакви монополи в случая, е ЕК на направят една своя фирма на Европа, която да изкупува директно газа от Русия и след това да го преразпределя на всички страни в ЕС.

Позицията на Европа по темата с газа е много различна между отделните държави, смята Борисов. "Ние си имаме нашата прагматична позиция - "Набуко" и интерконекторните газови връзки, за да може да си караме газ и от Азербайджан, когато станат готови", допълни премиерът. Бойко Борисов беше в Пловдив, за да инспектира строежа на покрития колодрум "Цар Симеон" и СОУ "Св. Патриарх Евтимий".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
проверките на ЕК ама докато не е дошла зимата, щото дойде ли зимата друга песен ще запеят...песента на замръзналия г... :))))))))))))
86
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хранителен магазин.Влиза един и подава 1лв. с думите:-Една баничка.- Два лева - отговаря продавачката.От днес е 2 лв. 1 за баничката и 1 за Бойко Борисов. Всички стоки от днес са с 1 лв.по -скъпи-Ами..добре ,казва човекът и подава 2 лв. Продавачката веднага му връща 1лв. с думите:- Баничките свършиха.
85
22
 
15
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До дУ 51Браво пич, точно казани думи!В България се работи и има резултати, които се виждат. Пътища, археология, лекарства, ред по улиците/ някой да кара вече в бус лентата ?/ възстановяване на паметници на културата,метрото, спортни зали, театри и т.н.. 22 години кой направи повече за България ?На мързелите и далавераджиите това не им изнася, щото ги бият през пръстите и не могат да гепят.Ако се оправи и съдебната система много *** ще си намерят мястото.България над всичко !!!!
84
7
 
12
 
! Отговори
до 108 преди 11 години
Търговският оборот на цяла Европа съставлява 51% от този на Русия... Путин го каза днес в интервю за RT.
83
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко е *** на Хилъри. Като му скръцна със зъби и веднага разреши база срещу Иран на наша територия. Сега всячески драпа да продаде каквото може на американците, щото само те могат да му купят следващите избори - иначе потъва в забвението на историята - като Костов, дето разпродаде държавата за жълти стотинки.
82
7
 
29
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
Стига сте говорили глупости че после заради пишкан политици хората се чудят как да си плащат парното,не се бази кайте с Русия,не виждате ли че друга газ няма и не са виновни те че един договор не можете да съставите като хората,и ги дразните с глупави изказвания.60%от Европа се топли с Руска газ.
81
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРИЯ Е ЗА БОЙКО БОРИСОВ
80
8
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
"По думите му най-добрият вариант, за да се избегнат всякакви монополи в случая, е ЕК на направят една своя фирма на Европа, която да изкупува директно газа от Русия и след това да го преразпределя на всички страни в ЕС."ПОЖАРНИКАРСКАТА ЛОГИКА НА БОЙКО ,ЗА ДА ИЗБЕГНЕМ МОНОПОЛА ИСКА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ДРУГ МОНОПОЛ И ТО НЕ ОТ КОЙ ДА Е ОТ ОТ КРИМИНАЛНАТА БАНДИТСКА ЕК,МЪДРО!
79
5
 
8
 
! Отговори
до 101 преди 11 години
Съвет: Гръмни се, да не се мъчиш! ;)
78
2
 
2
 
! Отговори
pi6man ebljo преди 11 години
До Изнасилих я... Ami sega v zatwora ste luska6 bastuna i ste si q predstavqsh kak si q bockal v sladkoto ***. Pomni mi dumata, tq ste te izdade. Nikoe momiche ne moje da pazi takava taina. A ako si i naprawil dete, ne te vijdam, Da otiva da pie hap4eta tq i togava ste se oprawqt nestata.
77
3
 
9
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
бб чака друг да му свърши работата. гърбава работа. хайде да си отиват в историята.
76
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като чета какви ги говори Премиерът започвам да си мечтая ,че след година -две ще станем всичките като арабски шейхове-нефт и газ ще блика навсякъде.Само ,че тези розови сънища са като в приказката -мечето питало майка си ще има ли мед през годината.Тя погледнала навън и казала "тази година ще има много мед".По какво позна мамо попитало мечето. "Ще ми се да е така "отговорила мечката.Та газ и нефт ще има в изобилие ,защото на Бойко му се ще да е така
75
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов е лъжец! Нали щеше да поевтинее газът?, вместо това поскъпна, същото и с тока ,наложиха ни още 100 такси само и само да кажът че не вдигат данъците. Герб са престъпници, оставка и съд за тях!
74
2
 
24
 
! Отговори
глоба от 11 милиарда преди 11 години
Бразилската прокуратура настоява Шеврон незабавно да преустанови сондажите си в Бразилия, да бъде изгонена от страната и да плати глоба от 11 милиарда долара (8,5 милиарда евро). Причината е, че на 9. Ноември, при сондиране, е замърсено крайбрежието на Рио де Жанейро.
73
5
 
19
 
! Отговори
73737 преди 11 години
Този на снимката, е най-голямото недоразумение в 1300годишната ни история!Горко ни с такъв...
72
8
 
4
 
! Отговори
Изнасилих я... преди 11 години
Аз съм мъж на 26 години.Имам много сексапилна братовчедка.Тя е на 19 години и е супер готина брюнетка с перфектно тяло и много хубави гърди.Винаги съм си представял как правя секс с нея и тя ми прави някои неща,но никога не съм прекрачвал границата до преди 2 дни.Във въпросната вечер малко прекалих с алкохола и я изнасилих.Не можах да се въздържа,само като я видях и се възбудих.Тя се опита да избяга,но аз я задържах със сила и разкъсах дрехите й.Но това не е най-лошото.Проблемът е че свърших в нея и ме е страх да не забременее.Беше фантастично като свърших в нея,но като изтрезнях осъзнах каква глупост съм направил.Заплаших я че ако ме издаде ще кажа,че тя се е съблякла гола и ми се е нахвърлила.Ако чичо ми и тримата ми братовчеди разберат какво е станало,ще се отвори ада.Ще започне трета световна война.Отношенията ми с братовчедите са идеални-като едно семейство сме,но тази моя издънка може напълно да промени нещата.Ако тя забременее от мен не знам къде да се завирам.Да се обесвам ли,да си пръсна мозъка ли.Не знам.Срам ме е да гледам момичето в очите.Кажете ми какво да правя.Дайте ми някакви съвети,защото вече съм напълно полудял
71
1
 
22
 
! Отговори
до 93 преди 11 години
По-добре комунизъм, чиста вода и здрави деца, отколкото фашизъм, (фа)шистов газ и смърт!
70
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОКО КАТО ПРЪДНЕ И ЩЕ ИМАМЕ ГАЗ ЗА 100Г НАПРЕД.ХАХАХАХАХАХА-КЪДЕ ГО ИЗБРАХА ТОЗИ МАЙМУН!!!!
69
3
 
18
 
! Отговори
П.Р.Славейков преди 11 години
Кат Русия няма вторатъй могъща на света.Тя е нашата опора,тя е наш'та висота!
68
2
 
14
 
! Отговори
Обама каза преди 11 години
През 2006 година другарите от италианския концерн ЕНИ подписват договор с другарите от ГАЗПРОМ, в който ГАЗПРОМ гарантира доставки на руски газ за братска Италия до 2035 година! ЕНИ и ГАЗПРОМ са и собственици на нефтопровода Blue Stream. Южен поток не е конкурент на газопровода Набуко и ГАЗПРОМ в бъдеще ще доставя газ за Набуко" чрез Blue Stream. Самият Обама каза, че "Набуко" ще се захранва и с руски газ! Къде тук е газовата независимост? Както и да увърта пожарникарят, все ще купуваме руски газ!