Полицаите излизат на двудневен протест

Митингът тръгва от градинката пред МВР
Обновена: 23 сеп 2012 09:19 | 23 сеп 2012 09:16, Петя Славова
517
Полицаите излизат на двудневен протест
Протест на полицаи през октомври 2010. Снимка: Булфото

Служителите на МВР излизат днес на двудневен протест, съобщиха организаторите от Синдикална федерация на служителите в МВР.

Полицаите искат увеличение на заплатите и законодателни промени. Началото на протестестния митинг ще бъде обявен в 16.00 часа в градинката пред МВР.  По-късно протестиращите ще се отправят на шествие до Министерство на финансите, а в 18.00 часа ще тръгнат обратно към градинката пред МВР. По план мероприятието ще продължи до 21.00 часа, отбелязва Агенция Фокус.

На 24 септември 2012г. протестиращите ще се съберат отново пред сградата на МВР в 8.20 часа сутринта, а официалният край на двудневния митинг ще бъде обявен в 10.20 часа.

Към настоящия момент, недоволството на протестиращите е подкрепено от Синдикат на служителите в затворите в България, които ще се присъединят към протестиращите на 23 септември 2012г.

Официално становище в подкрепа на протестната акция бе изразено и от Професионално обединение на държавните служители, които призоваха държавните служители да бъдат единни, за да има шанс да им бъде обърнато внимание. Те призоваха "всеки един от нас да подкрепи усилията на колегите от МВР за подобряване условията им на труд" и допълниха: "уважаваме тяхната смелост да отстояват интересите си и вярваме в правото им исканията им да бъдат чути и обсъдени."

Синдикатът на полицаите получи и подкрепа на международно ниво.Официални писма до Министър Цветанов по повод исканията на органите на реда са изпратени от Европейския полицейски съюз, Холандския синдикат на полицаите, а също така и от колегите им в Испания, Австрия, Германия и други страни.

В своите писма, международните партньори пишат на Министър Цветанов, че "пренебрегването на проблемите и исканията на най-големия синдикат в Министерство на вътрешните работи поставя безопасността и сигурността под сериозно напрежение."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


517
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
1
 
25
 
! Отговори
KURti преди 11 години
Спокойствието поражда мизерия,а мизерията-спокойствие!Трайкайте си,с 300-500 или дори 600!!!лв заплата,150-200лв пенЦия!При2,80 бензин,3,50 олио,сирене от сухо мляко и палмово масло.Хрупкайте виетнамски пангасиус замразен незнайно кога...Трайкайте си...
395
3
 
14
 
! Отговори
за 472... преди 11 години
КАКВОТО БЕШЕ ...Е БИЛО ВИНАГИ ПРЕЗ ТИЯ ГОДИНИ!Само *** ,разчитат на полицията!АКО СИ МАЛКО ПО-УМЕН СИ КУПИ ОРЪЖИЕ и РАЗЧИТАЙ НА СЕБЕ СИ !НЯМА ВЕЧЕ КОЙ ДА ТЕ "ЗАЩИТАВА" И "ОСВОБОЖДАВА"---ЗАБРАВИ!!!! ...../овцете ги пазят---за да ги стрижат, доят редовно и колят--НЕ СИ ЛИ РАЗБРАЛ ТАЯ ПРОСТА ИСТИНА???!!/
394
0
 
7
 
! Отговори
..и ДА ПРОТЕСТИРАШ.. преди 11 години
....И ДА НЕ ПРОТЕСТИРАШ----ФАЙДА НЕМА!!!!!ВЪЛКЪТ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА САМ--ЗАТОВА МУ Е ДЕБЕЛ ВРАТА!НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНЯТ В ТАЯ ДЪРЖАВА----КОГАТА УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА НАТЯСНО--притиснати от икономиката и политическите събития!ПРОТЕСТИТЕ СА ...ЗА БАЛАМУРНИЦИТЕ И НАИВНИЦИТЕ!АКО ОТ ТЯХ ИМАШЕ ФАЙДА---ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ/ както правеха комунистите/!!!!!
393
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КАКВИ ПРОТЕСТИ ,БЕ..Това ще важи за всички вече. Протестирайте някой ден и ивие ама си помнете писанията
392
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Квото беше беше. След тези протести вече никой няма правото да се сърди за работата на полицията. Колкото ги подкрепихте толкова и вие ще сте подкрепени. Правителството току що получи пълната подкрепа на всички полицаи. Честито ви сега.
391
3
 
14
 
! Отговори
КАКВИ ПРОТЕСТИ ,БЕ.. преди 11 години
ТОВА Е ДЪРЖАВНО УЧЕРЕЖДЕНИЕ ----КОЛКОТО ДАДАТ ..ТОЛКОВА!!!!КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА ----ОТИВАЙ В ЧАСТНИЯ БИЗНЕС!!!!!!!!!!!!В ЧАСТНИЯ БИЗНЕС --НЯМА ТАВАН НА ЗАПЛАТИТЕ!КАКВИ СА ТИЯ ,КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОСТОТИИ----ПАРИТЕ СА ОТ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА И МВР....не са на частна фирма ???!!!ЦВЕТАНОВ ---УВОЛНИ ТИЯ МРЪНКАЧИ И НЕКАДЪРНИЦИ...И БЕЗ ТОВА НЯМА ХАИР ОТ Тях...!БАНДЮГИТЕ СИ ГРАБЯТ И РАЗИГРАВАТ КОНЯ ...КАКТО СИ ИСКАТ!ИМА КАДЪРНИ И МЕРАКЛИЙ МОМЧЕТА , ЗА ТИЯ СЛУЖБИ ...СЪС СЪРЦЕ И ПРИЗВАНИЕ!
390
1
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Те добре излизат ,ама кои излизат-мухлясалите тарантутници от бюрата и разни службички сигурно ще спят тези два дни в управленията? Цветанов да даде справка колко спящи пенсионери има в системата.
389
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен463Значи , за да не избягат умните и кадърните,дайте да увеличаваме заплатите на куцо,кьораво и сакато ?! Не е ли по-добре,да се изпъдят последните и тогава ще има пари и за първите !
388
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
повече *** трябва в полицията повече. Ще макат всичко йиво за по малко пари.
387
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заплатите на полицаи и военни са обвързани със средната работна заплата, неможе да искат увеличение на заплатите си, при положение, че няма ръст в средната работна заплата за страната
386
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички ние бяхме свидетели,цяло лято как се гасяха пожари-е не заслужават ли по високи заплати?
385
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подкрепяме исканията на полицаите-имат тежък труд,нямат фиксирано работно време и свободното им време протича много често по мероприятия.
384
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Увеличете заплатите на момчетата,защото умните,кадърните,способните ще напуснат и ще продадат знания и умения за по високи заплати, а ще се чудим и ще плюем по форумите некъдърната ни полиция-ами така ще бъде,ако с липса на политика за адекватни доходи прогоним кадри,които се обучават бавно и трудно.
383
2
 
8
 
! Отговори
много преди 11 години
истината е че има пари но ги завъртат така че да влизат в техните джобове пари има достатъчно е някои да си свърши работата горе
382
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО НА МОМЧЕТАТА..ТЕЗИ *** СА ЗА *** ВЕЧЕ!!!!!
381
3
 
10
 
! Отговори
пожарникар преди 11 години
браво
380
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО ТАКА
379
1
 
7
 
! Отговори
миньор преди 11 години
евала па ако ги бивнете сите у парламенто грешка няма да имате
378
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЕто тук са парите хора :probabgn.alle.bg Оставете другите да сае дърлят а ние да правим пари
377
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето тук са парите хора :probabgn.alle.bg Оставете другите да се дърлят а ние да правим пари