Полицаите излизат на двудневен протест

Митингът тръгва от градинката пред МВР
Обновена: 23 сеп 2012 09:19 | 23 сеп 2012 09:16, Петя Славова
517
Полицаите излизат на двудневен протест
Протест на полицаи през октомври 2010. Снимка: Булфото

Служителите на МВР излизат днес на двудневен протест, съобщиха организаторите от Синдикална федерация на служителите в МВР.

Полицаите искат увеличение на заплатите и законодателни промени. Началото на протестестния митинг ще бъде обявен в 16.00 часа в градинката пред МВР.  По-късно протестиращите ще се отправят на шествие до Министерство на финансите, а в 18.00 часа ще тръгнат обратно към градинката пред МВР. По план мероприятието ще продължи до 21.00 часа, отбелязва Агенция Фокус.

На 24 септември 2012г. протестиращите ще се съберат отново пред сградата на МВР в 8.20 часа сутринта, а официалният край на двудневния митинг ще бъде обявен в 10.20 часа.

Към настоящия момент, недоволството на протестиращите е подкрепено от Синдикат на служителите в затворите в България, които ще се присъединят към протестиращите на 23 септември 2012г.

Официално становище в подкрепа на протестната акция бе изразено и от Професионално обединение на държавните служители, които призоваха държавните служители да бъдат единни, за да има шанс да им бъде обърнато внимание. Те призоваха "всеки един от нас да подкрепи усилията на колегите от МВР за подобряване условията им на труд" и допълниха: "уважаваме тяхната смелост да отстояват интересите си и вярваме в правото им исканията им да бъдат чути и обсъдени."

Синдикатът на полицаите получи и подкрепа на международно ниво.Официални писма до Министър Цветанов по повод исканията на органите на реда са изпратени от Европейския полицейски съюз, Холандския синдикат на полицаите, а също така и от колегите им в Испания, Австрия, Германия и други страни.

В своите писма, международните партньори пишат на Министър Цветанов, че "пренебрегването на проблемите и исканията на най-големия синдикат в Министерство на вътрешните работи поставя безопасността и сигурността под сериозно напрежение."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


517
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 448Да уточня,след като навърших 47г излязох в заслужен отдих преди около година ! Ако си от работещите от вън,на улицата , си направи правилните изводи ,защото хората не обичат служителите на Министерството именно ,заради такива ,като тебе ! Очевидно се нуждаеш от повече съвети, а не от увеличение на заплатата !
375
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До истинатаДАААААА И ЩЕ ВИ БИЕМ КАТО МАГАРЕТА. ЩОМ СЕГА ПОДКРЕПЯТЕ ДЯНКОВ НЯМАТЕ ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРЯТЕ ПОВЕЧЕ СРЕЩУ НЕГО. И НИЕ ЩЕ ГО ПОДКРЕПИМ . ХАИДЕ АКО ВИ СТИСКА ПОЧВАИТЕ
374
2
 
14
 
! Отговори
ДО 221 преди 11 години
Като полицай искаш нашиата подкрепа.За какво да ви подкрепим? За по високи заплати ли или за сваляне на това престъпно антибългарско правителство? АКО Е ЗА ВТОРОТО ДА, НО ЗА ПЪРВОТО СОРИ.ВИЖ НАШИТЕ ДОХОДИ, ВИЖ ХОРАТА КОИТО ОТ ОТЧАЯНИЕ СЛАГАТ КРАЙ НА ЖИВОТА СИ.КОЙ ДА ВИ ПЛАЩА ТЕЗИ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ.ВАШИТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ СА И ПО ВИСОКИ ДАНЪЦИ И НЕМОТИЯ.Промяна е нужна НУЖЕН Е И СЪД ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ КОИТО НИ ПРЕВЪРНАХА В РОБИ В СОБСТВЕНАТА НИ СТРАНА.ИСКАЙТЕ СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО
373
2
 
8
 
! Отговори
Симеоновчанин преди 11 години
Минете сутрин по бул. Симеоновско шосе когато полицаите заменят светофарите - регулировчици и им вижте външния вид. Всички ще кажеш че са от отбора по сумо на Полицията.Цвъ. Цвъ ги залъгва само че ще им повиши заплатите с 4 %. Но защо ползват още привилегии като военизирани след като ги девойнизираха преди години. Но виж само гл.комисари ходят като шутове - генерали. Те такова чудо има само у нас. Така ходят и пиколата на Гранд хотелите. Те такава ни е и полицията.
372
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето тук са парите хора :probabgn.alle.bg Оставете другите да сае дърлят а ние да правим пари
371
4
 
21
 
! Отговори
истината преди 11 години
СЪС ИЛИ БЕЗ ВАС ДЪРЖАВАТА Я НЯМА.ВИЕ СЛУЖИТЕ ЕДИНСТВЕНО ЗА ДА ПАЗИТЕ ВЛАСТИМАЩИТЕ ОТ НАРОДНАТА "ЛЮБОВ"СЪС СИГУРНОСТ НЕ СТЕ ЧАСТ ОТ НАРОДА, А СТЕ ЧАСТ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ.АКО УТРЕ НИЕ ТРЪГНЕМ СРЕЩУ ТЕЗИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ВИЕ ЩЕ ЗАСТАНЕТЕ НА ПЪТЯ НИ С ПАЛКИ И ШЛЕМОВЕ.БИТКАТА ЩЕ Е МЕЖДУ НАС И ВАС.ВИЕ СТЕ *** И СЛУГИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ.
370
1
 
7
 
! Отговори
до 440 преди 11 години
Да, изключително високо образовани са. Учили право във ВИФ, икономика във ВИТИЗ. Ще излязат на свободния пазар и ще подбият пазара на таксиджиите.
369
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Полицай-25г в МВРВ МВР има куп дядовци като теб които не правят нищо друго освен да поучват рабботещите на улицата ченгета. Истината е че точно които става за нещо не търпи ръководството което е корумпирано и не позволява да се работи както трябва. И затова си седят на 500 лева без тях сме за никъде не без теб ***.
368
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Полицай-25г в МВРНе лъж бре ! 500 лв. заплата в полицията нема.........Сержантите започват от 700 лв. чисти
367
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и като се наложи да се опреш на полицията нема никой насреща
366
3
 
12
 
! Отговори
Полицай-25г в МВР преди 11 години
Един новоназначен полицай получавал 500 лв. чисто ! Вярно ,но колко да получава момче на 20 г. със средно образование,не ходило в казарма и не виждало престъпници освен по филмите ? Като натрупа опит,като покаже , че има качества и заслужава,нека да получава и повече,а ако е некъдърник нека цял живот да си стои на 500,пък вмест 20 да му дадат 5 заплати ! Ама това тъпите синдикалистчета не го желаят,не искат реформи и промяна,защото и те са меко казано,некъдърни ,но нагли и нахални !
365
2
 
12
 
! Отговори
varg преди 11 години
Най-големите некадърници на протест.Аз по-голям виц не съм чел тази година.
364
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека да излезе началника ви и да иска прошка от народа
363
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доста елементарни хорица пишат тук:)Да се чудиш ,как са си пуснали компа...вероятно някой им го е пуснал.Елементарни примери,как обществото страда,заради ниските заплати:Ниски заплати на полицаите-няма мотивация за работа,некачествена услуга към обществото.Вместо полицая да почива и да дава всичко от себе си на работа,той лепи плочки,слага паркет и т.н.,неща,които трябва да прави майстор и да изкарва пари,така и полицая уморен и негоден и майстора гладен и скъсан.някой ще разберат на къде бия
362
5
 
4
 
! Отговори
Полицай преди 11 години
Подкрепете нашия протест по принцип. Ние днес ще направим това, което вие ще правите всеки ден в следващите месеци до изборите. Искаме прошка от всички български граждани за това, че през 2009 г. гласувахме като овце за о.з. попд. от пожарната Бойчо Методиев. Той излъга нас, излъга и всички вас. Искаме вашата подкрепа.
361
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако сега не увеличите заплатите на полицаите,те ще напуснат системата,защото болшинството са високообразовани,има и с по две висши образования-юристи,икономисти ще излязат на свободния пазар,но полицията ще се принуди да вземе хора подобни от форума,цитирам-ей *** в униформа-е тогава аман ни е системата на нас гражданите.
360
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди 2 месеца полицията в германия на един митинг свалиха каските и тръгнаха с народа.Когато тия тюфлеци покажат че са съпричастни към болката и мъката на този народ тогава ще бъдат подкрепени от нас .Не живеете на Марс осъзнаите се рекетиори.
359
4
 
4
 
! Отговори
ppp преди 11 години
И аз искам да ми вдигнат заплатата .??????......Ами търси си нова работа, като на тая не става
358
0
 
5
 
! Отговори
Подкрепям..... преди 11 години
Подкрепям предложението денят в който Мутанта от с. Хераково излезе от Министерския съвет, да бъде обявен за национален празник. Този ден ще бъде в юли или август. Празнуването му няма да пречи на икономиката и без това тогава почти всички са отпуск. А защо да не бъде национален празник и деня в който Пещерняка бъде натъпкан в затвора ? Тези два празника ще напомнят на следващите поколения, че те не бива да се гаврят със себе си, като избират балабурници да ги управляват.
357
5
 
5
 
! Отговори
до 432 преди 11 години
И кавма им е работата? Да, в другите държави е тежка и получават заслужено парите си. Тук обаче - не. В БГ те са крадци, убиици, рекетьори, престъпници.