Националисти на протест срещу радикалния ислям в Пазарджик

Стотици привърженици на "Атака" и ВМРО се събраха пред съда в града
Обновена: 29 окт 2012 14:53 | 29 окт 2012 10:22,
465
Националисти на протест срещу радикалния ислям в Пазарджик
Снимка: ВМРО

Националисти се събраха в градинката пред Съдебната палата на Пазарджик, където при засилени мерки за сигурност започна заседанието по делото срещу 13 имами за проповядване на радикален ислям.

Стотици привърженици на „Атака” и ВМРО искат да покажат, че България е светска страна по Конституция, а проповедите за смяна на държавния строй са наказуеми. 

Отделен митинг са организирали и от Националния фронт за спасение на България, които въпреки поканата са отказали общи действия с другите две организации.

Под звуците на патриотична музика националистите са издигнали плакати. Най-големият е с надпис: „Българските патриоти единни срещу ислямистката опасност”.

Те скандират: "България е светска държава". 

Организаторите на протестите са категорични, че не се обявяват срещу мюсюлманската религия, а настояват заседанията по делото за радикален ислям да преминават в спокойна за съдиите обстановка.

От ВМРО обявиха, че проявата цели защита на независимата съдебна власт от натиск на "десетките забулени жени и мъже с дълги бради, нехарактерни за традициите на българските мюсюлмани, които се събираха досега пред сградата на съда".

„Ние сме против струпването на привърженици на подсъдимите, каквото видяхме на предходните заседания“, заяви лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов. По думите му това оказва натиск върху работата на съда. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира, че се прави легитимен митинг, чиято цел е да се каже, че радикалният ислям е заплаха за България. По думите му върху работата на съда се оказва силно влияние от страна на организации като Хелзинкския комитет.

Още по темата

„Смятаме, че държавата не прави нужното за пресичане на дейността на ислямистките организации в страната“, каза още той.

Протестът протича изключително мирно към момента. В района на съда в Пазарджик няма струпване на представители на мюсюлманското вероизповедание. Те са отделени на около 10 метра от протестиращите.

Делото тръгна на 18 септември в Пазарджик. Пред съда са изправени 13 души, членове на нерегистрираната организация "Ал-Уакф ал-ислями". Тя е клон на едноименната саудитска фондация и е действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

На днешното заседание се очаква да бъдат оповестени заключенията на експертите по събраните доказателства.

Всички свидетели са в съдебната зала. Днес се очаква да бъдат разпитани и последните седем свидетели, между които и трима с тайна самоличност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
2
 
4
 
! Отговори
тъпо племе преди 11 години
Свиквайте с "катарските авиолинии".Боковото управление продаде страната на салафитите и Ердоган.
292
2
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ПОЛИЦИЯТА НЕ Е ДЕПОЛИТИЗИРАНА...!
291
8
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НЕ ВЪРШИ РАБОТА У МОМЕНТА...МОМЕНТА Е ПОХОДЯШТ ЗА НАЦ ДВИЖЕНИЕ...!...ПАРТИЯТА НАРЕЧЕНА АТАКА Е НА ***...ТЯ Е БЕЗПОЛЕЗНА И ВРЕДНА...ПО ТОЧНО ВЪРШИ РАБОТА НА ВРАГОВЕТЕ НА БУЛГАРИЯ...!...ДИВИЯ *** ШОПА...П ШОПОФФФ ДОКАТО СЕ ВААРТИ ПРИ БОЛНИЯ ЯМБУЛСКИ *** СИЧКО Е ЗАГУБЕНО.../АЛЕС ИС ФЕРЛОРЕН...!/
290
0
 
5
 
! Отговори
anon преди 11 години
vsi4ki radikalni islqmisti y kay6a
289
2
 
2
 
! Отговори
inregracia преди 11 години
taa statia kazva 4e Blagrina tarabva da se INtegrira , ni6to drugo novo na taa planeta
288
1
 
4
 
! Отговори
MAFIA преди 11 години
koi FINANSIRA tea ATENTATI na tea ot atka
287
4
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....СКАТ Е ПРЕСРУМ НА ЗАЛУПЕНЯЦИ ОТ ДС...!
286
1
 
14
 
! Отговори
Националист преди 11 години
Даже националистически партии не са нужни на родолюбивите българи, за да се обединят и да бранят най - святото Майка България. Ако има силни и обединени националисти като политическа формация, още по - добре. Дай Боже, такава мъдрост на българите, дай Боже, този шанс на Майка България.
285
3
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....КОГАТО БУЛГАРИЯ Е БЕДНА НЕ ИСКАИТЕ МНОГО...!...ДАВАИТЕ СИЧКО...!...У МОМЕНТА ОТГЛЕЖДАТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСЯК...!
284
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отделен митинг са организирали и от Националния фронт за спасение на България, които въпреки поканата са отказали общи действия с другите две организации. ЗАЩО и на кой правят услуга ? Вместо да са единни и в труден момент СКАТ се делят. ТОлкова мислят за България.
283
2
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ЕДИН ТОНЪ ПРОСТОТИИ ПРОЧЕТОМЕ И СЕ ГНЕВИМЕ...!...ШО СТЕ ТОЛКО ДЕЗОРИЕНТИРАНИ У ТАКА НАРЕЧЕНОТО ПОЛИТИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО ЗАЕТО САМО ОТ НАЦ ПРЕДАТЕЛИ...!...НЕВИННИ НЕМА...!
282
1
 
12
 
! Отговори
аС преди 11 години
Съединението прави силата ! Националисти, няма няма нищо по-важно от Родината ! Политическите вождове да загърбят личните интереси , да укротят апетитите си и да обединят всички патриотично мислещи хора !Само така може да се постигне нещо. Иначе сме обречени, да робуваме, на политическата върхушка, управлаваща ни 23 години
281
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ataka i drukide parti iskam hlap za 30 stotinki stika s tiatar klat stut mizeria zimata ide predbriemete ne6to za naroda isliamisti budisti hristiani neme interesuva iskam hliap za 30 stotinki
280
4
 
38
 
! Отговори
Националист преди 11 години
Не плашете с гражданска война! Вие не знаете какво е гражданска война и дано не узнаете. Стойте си мирно и тихо като гости в една благодатна страна, където никой не ви малтретира на верска или етническа основа. Не събуждайте нетолерантността у българина, защото веднъж запалена, тя трудно ще бъде угасена. Докато ви храним, разрешаваме ви да се молите, приемаме ви за част от нашето население, не виждам какво повече можете да искате?! Ако не искате да вкусите гнева на българина, не го предизвиквайт
279
3
 
22
 
! Отговори
Националист преди 11 години
Националисти не означава нацисти, не бъркайте термините. Национално отговорното управление изисква националисти във властта. Няма да бесим хора изповядващи исляма, но ще съдим ислямистките провокации. Обикновените български мюсюлмани биха живели по - добре при едно националистическо управление, разбира се това не се отнася до хората не спазващи закона, т.е. не се отнася за голямата част от *** и от "герберите", апропо.
278
0
 
22
 
! Отговори
Националист преди 11 години
Очевидно е, че "българските" Правителства провеждат антибългарска политика, подминават небрежно всякакви изтъпления срещу, българите, българщината и националните символи. Но много стриктно следят българите да не нарушат толерантността срещу ислямисти, малцинства и еничари. Задържат хора защото "смущавали обществения ред" с викове: "Тук е България!", но ...
277
0
 
31
 
! Отговори
Цветанооов, къде си? преди 11 години
Когато се провеждаше предишното заседание на съда, *** крещяха: "Законът няма значение. Ще дойде и вашият ред!"Социалните помощи се получават въз основа на закон. Щом като законът е без значение за тях, да не им се дават помощи! Нали те самите не признават законите?Журналистите представляват четвъртата власт. Който се заканва да се саморазправя с властта, върши престъпление. КЪДЕ СИ, ЦВЕТАНОВ?! Защо скандиращите не бяха окаушени? Кой си ти и кои са подчинените ти, та не спазвате закона?!
276
0
 
0
 
! Отговори
Корекция преди 11 години
Коментар 352 беше адресиран до "аз" /349/, но последните три знака са се изтрили, не знам защо.
275
2
 
19
 
! Отговори
До "аз" /3 преди 11 години
Не приравнявай турците и ***. ***, които ограбват, насилват и убиват самотни старци, са ***. Не са турци! Досега не се е чуло турчин да извърши такава гадост. Дори нещо повече - възрастни турци и туркини са ставали жертва на гадни ***.Що се отнася до помаците, част от тях се пишат за по-светци и от Господ - правят се на крайни ислямисти, но там нещата не са толкова страшни. Има достатъчно умни и образовани помаци, които могат да се наложат над по-простите и глупавите.
274
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До до Българин 346 Тук бях. Живеех с илюзията ,че ще направим България по- добро място за живеене ,но се оказа ,че съм бил част от "клакьорите" на т.н. "националисти".Не позволявай и ти да станеш"викащият ура"Определено аз мисля ,че всички тези "залитания" на религиозни ,националистични теми имат дълбок социален корен,но има хора които ловко ги използват за постигане користни цели. Що се отнася до *** в Пазарджик-нека съдът определи вината им.