Националисти на протест срещу радикалния ислям в Пазарджик

Стотици привърженици на "Атака" и ВМРО се събраха пред съда в града
Обновена: 29 окт 2012 14:53 | 29 окт 2012 10:22,
465
Националисти на протест срещу радикалния ислям в Пазарджик
Снимка: ВМРО

Националисти се събраха в градинката пред Съдебната палата на Пазарджик, където при засилени мерки за сигурност започна заседанието по делото срещу 13 имами за проповядване на радикален ислям.

Стотици привърженици на „Атака” и ВМРО искат да покажат, че България е светска страна по Конституция, а проповедите за смяна на държавния строй са наказуеми. 

Отделен митинг са организирали и от Националния фронт за спасение на България, които въпреки поканата са отказали общи действия с другите две организации.

Под звуците на патриотична музика националистите са издигнали плакати. Най-големият е с надпис: „Българските патриоти единни срещу ислямистката опасност”.

Те скандират: "България е светска държава". 

Организаторите на протестите са категорични, че не се обявяват срещу мюсюлманската религия, а настояват заседанията по делото за радикален ислям да преминават в спокойна за съдиите обстановка.

От ВМРО обявиха, че проявата цели защита на независимата съдебна власт от натиск на "десетките забулени жени и мъже с дълги бради, нехарактерни за традициите на българските мюсюлмани, които се събираха досега пред сградата на съда".

„Ние сме против струпването на привърженици на подсъдимите, каквото видяхме на предходните заседания“, заяви лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов. По думите му това оказва натиск върху работата на съда. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира, че се прави легитимен митинг, чиято цел е да се каже, че радикалният ислям е заплаха за България. По думите му върху работата на съда се оказва силно влияние от страна на организации като Хелзинкския комитет.

Още по темата

„Смятаме, че държавата не прави нужното за пресичане на дейността на ислямистките организации в страната“, каза още той.

Протестът протича изключително мирно към момента. В района на съда в Пазарджик няма струпване на представители на мюсюлманското вероизповедание. Те са отделени на около 10 метра от протестиращите.

Делото тръгна на 18 септември в Пазарджик. Пред съда са изправени 13 души, членове на нерегистрираната организация "Ал-Уакф ал-ислями". Тя е клон на едноименната саудитска фондация и е действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

На днешното заседание се очаква да бъдат оповестени заключенията на експертите по събраните доказателства.

Всички свидетели са в съдебната зала. Днес се очаква да бъдат разпитани и последните седем свидетели, между които и трима с тайна самоличност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
4
 
10
 
! Отговори
аз преди 11 години
Братя Българи въоражете се с кой каквото може Време Настана!!!!!!!!!!!!!!!Всеки изнасилен е от турчин,*** *** Тези в Пазарджик са чистицигани водени от някакви *** затворници Не видяхте ли как *** който даваше интервю не можеше да говори и непрекъснато лъжеще?Боже майко мила до къде стигнахме !Борисов страхливец мръсен
272
4
 
18
 
! Отговори
грешка преди 11 години
не България беше най-богатата провинция на Турция, а Турция в днешната й европейска част беше най-богатата провинция на България! Затова е и най-развита само европейската част на Турция, която получиха от България и Византия. Не забравяйте, че Турция беше създадена след 1920 г. от един човек, който пренесе целия български опит там, включително операта и театъра. И днес, най-богатите градове - Чорлу, Бурса, Измир са такива заради български емигранти (или изселници).
271
2
 
5
 
! Отговори
до Българин преди 11 години
дето си псевдо-българин..цитат.."След дъжд качулка" Само това може да се каже за тези "акции" на т.н. националисти.Повече от 23 години България е" разграден двор"..знаеш ли кога бяха създадени националистическите партии? доста по-късно. Те са СЛЕДСТВИЕ на този процес..Заради такива като теб, които спаха..Ти къде беше, бе така наречен българино?
270
0
 
18
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До Анонимен 338Не пиши глупости. Левски е обесен от турците 5 години преди Руско -турската Освободителна война
269
1
 
14
 
! Отговори
Националист преди 11 години
Никой не казва, че трябва, т.е. задължително не траябва да сме заробени, от когото и да е, в т.ч. и Русия, САЩ и т.н. Но ислямското нашествие в България е факт, най - малко пък искам да съм роб на ***.
268
3
 
10
 
! Отговори
Махди преди 11 години
Ами той този дето го избрахте за президент незнам защо на мен ми прилича на ***..Дано да бъркам..Поне да каже какви хапчета пие и всички българи да се смеем като него..Как можа народе да направиш такава грешка...?Ситуацията в татковината започва все повече да заприличва на Узбекистан или Сирия..БОКО ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА!!!Не виждате ли че ни водят към гибел тия от партия ГРОБ???КЪДЕ Е РАЙСКАТА ГРАДИНА ДЕТО Я ОБЕЩА ОНЯ ***?КЪДЕ Е....???
267
2
 
8
 
! Отговори
муми преди 11 години
Цялата ни история е манипулирана от дребни национални предатели. Русия, Турция, Англия само са се възползували от самоубийствения манталитет на бай *** с мускалите и дребните сметки за лично благополучие.
266
0
 
16
 
! Отговори
Махди преди 11 години
Всеки има право да изповядва религията си България винаги е била толератна в това отношение..Какво искат тези имами ли са какви са?Те дори не са чели корана тия психари...съмнявам се че могат да четат..
265
0
 
1
 
! Отговори
до 331 преди 11 години
Не съм убеден в това.
264
0
 
5
 
! Отговори
Националист преди 11 години
До БългаринАко някой нищо не е направил за тези 23 години, пък и преди това, то похвално е някой все пак все някога да започне с нещо.Пък и по - добре късно, отколкото никога.Бог да е с нас българите!
263
0
 
4
 
! Отговори
Уважаеми 319, преди 11 години
с арогантност и експозиция воювате за вътрешна непроницаемост... Агресивния изказ не доказва перфектно познаване на 10-те заповеди, неже ли тяхната доминанта в поведението.Много имами не познават добре Корана, не са открити към обществото и не го разбират, те не разбират религията си...Радикалният ислям е в корелация с невежеството!Имамите, както и "правоверните" трябва да спазват законите, дори и да не са съгласни с тях! Иначе ще са в яростен конфликт с Българското общество!
262
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"След дъжд качулка" Само това може да се каже за тези "акции" на т.н. националисти.Повече от 23 години България е" разграден двор" Повече от 23 години "саморасли" политици тровят обществото ни с това кой е "по ,по,най",а през това време секти ,ислямисти, ит.н "исти"завладяха съзнанието на хората.Какво правихте господа "националисти" ,когато се "цепеше" Светият Синод ? Какво направихте когато се" развяваха" досиета на архиереи ? Не мислите ли ,че това беше "режисирано" от вън ? Късно е вече.
261
0
 
1
 
! Отговори
Националист преди 11 години
ВОИ, ти какъв си?!
260
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мога да кажа само, че ПОМАЦИТЕ никога не са се имали за българи, а за турци или мюсюлмани !!!
259
9
 
1
 
! Отговори
ВОИ преди 11 години
Според днес бг само на булгурите е позволено да псуват и да се подиграват с *** и турците
258
2
 
20
 
! Отговори
До " жена" преди 11 години
Казвате, че сте омъжена за мюсюлманин и те са много по-добри хора от българите. Само че защо не отивате в страната на съпруга си, а живеете тук, доколкото разбирам? Сигурно защото там не можете да излезете без да сте покрита от главата до краката, не можете да отидете на кино, концерт и т.н., да седнете в заведение сама? Пък и заплахата да ви убият с камъни при някакво прегрешение, е доста голяма, нали?
257
5
 
1
 
! Отговори
ВОИ преди 11 години
Днес бг обясни ми сега какво нередно има в това изречение ,че го изтриваш :Ей кръстоносец ей гиди селски тарикат умник си ти чюкелек изгнил
256
5
 
1
 
! Отговори
Вои преди 11 години
Ей кръстоносец ей гиди селски тарикат умник си ти чюкелек изгнил
255
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
колко човека са били на този протест? тези зад полицаите ли?
254
2
 
5
 
! Отговори
dali преди 11 години
някои хора ей с това си вадят хляба с държавни пари с нещастието на обикновените хора като върхушката и псевдо лидерите по места на ДПС тоталното им забогатяване с гласовете на сиромасите от Лудогорието и Родопите че и полицията и медиите са там губене на време ,пари и отклоняване на вниманието от все по трудното ежедневие на българския гражданин и защо го няма Доган редом с Болен нали е борец за права и свободии.....