Националисти на протест срещу радикалния ислям в Пазарджик

Стотици привърженици на "Атака" и ВМРО се събраха пред съда в града
Обновена: 29 окт 2012 14:53 | 29 окт 2012 10:22,
465
Националисти на протест срещу радикалния ислям в Пазарджик
Снимка: ВМРО

Националисти се събраха в градинката пред Съдебната палата на Пазарджик, където при засилени мерки за сигурност започна заседанието по делото срещу 13 имами за проповядване на радикален ислям.

Стотици привърженици на „Атака” и ВМРО искат да покажат, че България е светска страна по Конституция, а проповедите за смяна на държавния строй са наказуеми. 

Отделен митинг са организирали и от Националния фронт за спасение на България, които въпреки поканата са отказали общи действия с другите две организации.

Под звуците на патриотична музика националистите са издигнали плакати. Най-големият е с надпис: „Българските патриоти единни срещу ислямистката опасност”.

Те скандират: "България е светска държава". 

Организаторите на протестите са категорични, че не се обявяват срещу мюсюлманската религия, а настояват заседанията по делото за радикален ислям да преминават в спокойна за съдиите обстановка.

От ВМРО обявиха, че проявата цели защита на независимата съдебна власт от натиск на "десетките забулени жени и мъже с дълги бради, нехарактерни за традициите на българските мюсюлмани, които се събираха досега пред сградата на съда".

„Ние сме против струпването на привърженици на подсъдимите, каквото видяхме на предходните заседания“, заяви лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов. По думите му това оказва натиск върху работата на съда. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира, че се прави легитимен митинг, чиято цел е да се каже, че радикалният ислям е заплаха за България. По думите му върху работата на съда се оказва силно влияние от страна на организации като Хелзинкския комитет.

Още по темата

„Смятаме, че държавата не прави нужното за пресичане на дейността на ислямистките организации в страната“, каза още той.

Протестът протича изключително мирно към момента. В района на съда в Пазарджик няма струпване на представители на мюсюлманското вероизповедание. Те са отделени на около 10 метра от протестиращите.

Делото тръгна на 18 септември в Пазарджик. Пред съда са изправени 13 души, членове на нерегистрираната организация "Ал-Уакф ал-ислями". Тя е клон на едноименната саудитска фондация и е действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

На днешното заседание се очаква да бъдат оповестени заключенията на експертите по събраните доказателства.

Всички свидетели са в съдебната зала. Днес се очаква да бъдат разпитани и последните седем свидетели, между които и трима с тайна самоличност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
2
 
5
 
! Отговори
до 317 преди 11 години
мила кифло, ти сутринта изпи ли си гинко билобата?! явно не, понже не си спомняш за 10 божи заповеди, я отиди да си ги припомниш и тогава се върни да бръщолевиш тук *** си изблици на блондинизъм.
252
4
 
19
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
ВМРО и Атака заедно обединени, една мечта на път да стане реалност. Националисти, помнете завета на хан Кубрат ,бъдете единни за да бъдете силни!
251
2
 
7
 
! Отговори
сура АЛ МАЙДА 73 преди 11 години
Неверници са онези, които казват: Аллах, това е третият от троицата. А няма друг Бог освен единствения Бог. И ако не престанат да говорят това, болезнено мъчение ще сполети неверниците.-------------------------------------Една агресивна религия, която не признава другостта! Това е религиозен диктат=фашизъм!
250
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чели сме за исляма, само че тези с брадите, не умеят да четат, нито говорят арабски, нито турски. те вярват на това, което им се каже. то и в библията пише, че 'земята е кръгла и виси в нищото', ама едно време някой не е чел и инквизицията решила да гори галилей. аз не оспорвам какво пише в корана или библията, оспорвам овчите мозъци на *** - талибани от пазарджик, които не могат да си кажат името, да не говорим да четат коран, и то в оригинал!
249
1
 
15
 
! Отговори
до тео 297 преди 11 години
дето обяснява, че помаците били отделен народ и всичко под ст. планина било винаги талибанско. Алооооо, ,самоков и кюстендил, както и банско са в южна българия, също бургас, стара загора и пловдив. струва ми се, че калофер, калрово и батак също да не изброявам. *** там да обясниш на хората, че са коренно талибанско население и на другия ден през *** те ще може да се наблюдава Луната с невъоржено око!
248
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
националисти протестирали, а сложили снимки на милиционери :)
247
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте се кланяли на турци, ислямисти и т.н., ако не ви харесва да живеете в България, прав Ви път. Ако Ви харесва, ще се съобразявате с установените порядки ...
246
10
 
9
 
! Отговори
ДО 307 преди 11 години
РУСКО РОБСТВО ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КРЕМЪЛСКИ *** *** НЯМА.РУСКОТО РОБСТВО Е ЗА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ.АГЕНТ САВА Е ЕТНИЧЕСКИЯ КОЗ НА БОГАТИРА ЛИЛИПУТИН.ВСИЧКИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ СА МРАЗИЛИ РУСИЯ,КОЯТО В СЪГЛАШЕНИЕ С ВИСОКАТА ПОРТАЕ НАХЛУВАЛА В ДНЕШНИТЕ ПРЕДЕЛИ НА БЪЛГАРИЯГРАБИЛА,ПАЛИЛА,УБИВАЛА И ЗАВЛИЧАЛА ПО ДВЕ ТРИ ХИЛЯДИ СЕМЕЙЙСТВАС КОИТО Е ЗАСЕЛВАЛА ПУСТЕЕЩИТЕ СИ ЗЕМИ И КАТО КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ ГИ ЕПРОДАВАЛА,КАТО ***.ФАКТ,КОЙТО ЧЕРВЕНООКИТЕ СПИНИШЕФЦИ НЕ ВИЖДАТ.
245
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво си мислите като чуете излям. Всеки вдднага се сеща за изродщини, камикадзета, рязане на глави и други античовешки действия. Исляма е зло, исляма учи на мъст и тероризъм. Това не е религия, това е някаква злокобна секта. ПП. Организации като хелзинкския комитет и други подобни глупости да се хващат и да си отиват от тука. Ние не искаме Европа, защото Европа не иска нас. Използват ни за да не плъзнат *** и ислямистите, да си стоят тук.
244
2
 
6
 
! Отговори
до 305 преди 11 години
Казва се "да вдигне", така е правилно на български. Освен това и дори "Путин да вдигне турците срещу нас", то за кои "турци" говориш за гражданите на Република Турция, за "етническите турци", живеещи на територията на Република България, за помохамеданчените българи или за турчеещите се ***?! И второ, дори да вдигне някои, от тези които наричаш "турци" живеещи на територията на Република България, то ние къде ще сме?!
243
13
 
6
 
! Отговори
Панаира преди 11 години
Пореваха като магарета "националистите" и като забелязаха че никой не им обръща внимание на магариите се разотидоха.........
242
2
 
5
 
! Отговори
КРЪСТОНОСЕЦ преди 11 години
ВОИ ЩО МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ ЩЕ НАДАДЕШ ВОЙ ?!
241
0
 
0
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
ISLYAMA ,UNIZMA , NACIONAL FACHIZMA CA BITI KARTI .
240
17
 
5
 
! Отговори
ВОИ преди 11 години
Булгур-*** българин -остатък смеска *** булгуристан
239
3
 
24
 
! Отговори
Националист преди 11 години
Бъдете още по - агресивни драги ислямисти, туркофили и българомразци. Дайте повод и шанс на българина да се събуди.
238
14
 
8
 
! Отговори
ТЕО преди 11 години
ОТ СТАРА ПЛАНИНИА НА ЮГ Е БИЛО И ЩЕ БЪДЕ ТЕРИТОРИЯ НА ИСЛЯМА, ПОМАЦИТЕ СА КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ ТАМ! И ПОНЕЖЕ БАЙ *** Е МНОГО УМЕН, ЗАТОВА ДЪРЖВАТА Е НА ТОЗИ ХАЛ - МИЗЕРНО ОБРАЗОВАНИЕ И СОЦ. СИСТЕМА, ***, ВСИЧКО Е РАЗВАЛИНА, ЗАСТАРЯВАЩО И ПРОСТО НАСЕЛЕНИЕ, ЛИПСВАЩО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!!!
237
10
 
19
 
! Отговори
bokluk ВОИ преди 11 години
Никога злото не може да победи! А вие, ***, сте злото! В това няма никакво съмнение! И се разкарай оттук, че вониш на първичност! Тук е свещена земя на великите БЪЛГАРИ!-------------Не посягай към твърдото, за да не го усетиш!
236
1
 
1
 
! Отговори
Неутрална до 261 преди 11 години
Напиши всичко,което искаш примерно на Microsoft Word,после копирай и постави на коментари и,,готово.
235
18
 
8
 
! Отговори
ВОИ преди 11 години
И този ден ще дойде булгурино засега спи спокойно робе
234
1
 
11
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ПОПИТАЛИ РАДИО ЕРЕВАН...КОЙ Е НАЙ-КЪСИЯ ВИЦ НА ДЕНЯ... РАДИОТА ОТГОВОРИЛО...:- "СДС Е ПАРТИЯ..."